Nuffnang Ads

Thursday, December 30, 2010

A Y A H


Sebenarnya tahu tak bila kita akan merasa kehilangan..aku betul2 merasa bila kehilangan ayah aku yang tercinta..aku betul2 rasa....mm inilah rupanya rasa kehilangan..bila kita tak dapat cakap dengan dia lagi, tak dapat menatap lagi wajahnya..sentiasa jenguk kat pintu.kot2 dia kembali...no no no..itu semua harapan palsu.....

makan masa untuk aku terima pemergian ayah aku.. masa dia meninggalkan aku dan keluarga..aku baru aje kerja...tak sempat dia nak merasa duit gaji aku...padahal kalo masa belajar..'ayah nak duit'..tup2 esok aje dah ada...ntah macamana caranya ..yang dia tahu ada duit utk aku...dia sanggup berlapar untuk aku...bila nak dengar anak2 di anak balik...mmm dia dah mula bersusah payah mencari makanan kegemaran anak2 dia... turun ke laut..cari ikan yang segar....aduhhhhhh sebak dada aku bila ingatkan semua tu......

Banyak benda yg aku nak buat utk balas jasa dia.....nak kasi dia duit, nak ajak dia cuti2 malaysia...nak ajak dia naik kapal terbang...nak pi sana nak pi sini....nak ajak naik kereta aku..al maklum dulu kami terpaksa sewa kereta orang kalo nak ke mana2...tak mampu nak beli kereta..la ni kereta yang kat rumah terpaksa panaskan enjin aje...tak tau nak di bawak kemana...kalo ayah ada mesti dia selalu ajak balik kampung..tengok adik2 dia....mmmm indahnya suasana tu kalo benar2 terjadi....

Yang paling touching bila ayah tak sempat nak tgk aku kawin..ayah meninggal 2 bulan sebelum aku kawin...dah hampir dah tarikh tu..tapi Allah sayangkan ayah dulu....ayah pergi meninggalkan kami tiga beradik...masih ingat lagi bila adik aku call bagitau ayah dah nazak..aku masa tu baru naik kerja ..tu pun nak apply cuti tanpa gaji sebab nak jaga ayah aku....sekali lagi call..adik bagitau ayah dah tak der..ya allah..hanya kau tau perasaan aku waktu itu...mcmana aku nak sampaikan berita tu pada mak....jarak tempat kerja kau ngan mak tak jauh sangat..dengan kekuatan yg ada aku jemput mak kat kilang dia..bila mak tgk aku dipagar..dia dah tahu ..dan dah rasa yang ayah mesti dah tak der.....tak der ucapan yang terkeluar dari mulut aku..aku hanya angguk dan mampu mengalirkan air mata....dalam kereta tak sudah2 dia menyalahkan dirinya.....kenapa dia pergi kerja pagi tu....ya allah.....bayangkan 2 jam perjalanan terpaksa aku gagahkan diri memujuk mak aku walaupun aku tak kuat sebenarnya.....sampai rumah...yupp betul2 mcm drama......tengok orang ramai, keranda, tempat mandi...ya allahhhhhh kuatkan kaki aku untuk melangkah keluar..dan menatap ayah tercinta..................'mak....mak memang dah tak kuat sehingga terpaksa dipapah untuk masuk ke rumah..............ya allah cukuplah aku membayangkan saat2 ituuu.............apa yg aku pasti..terlalu ramai kawan2 ayah yang melawat ayah ketika itu..alhamdulillah..sememangnya ayah memang amat2 disenangani dengan orang sekelilingnya.........

Sebab tu lah aku selalu pesan kawan2 aku....selagi boleh dan selagi sempat...bahagiakan orang tua kita..aku tak tahu n tak paham macamanalah ada orang2 yang sanggup bertikam lidah n bermasam muka dengan orang yang dah bawak kita ke dunia ni...apapun aku amat2 rindukan ayah.......Al FATIHAH.....
ensemkan ayah aku........mcm jin samsudin..ewah..ayah rindunya...

L U P A

salam...

mm aku tengah wondering..kenapa kawan aku yg sorang ni tak wish kat aku...padahal every year dia teka pernah
lupa nak wish...

a) Adakah dia Terlupa?
b) Adakah dia buat2 lupa?
c) Adakah dia terpaksa melupakan aku?
d) Adakah komitment yang ada mewajibkan dia terlupa?

Sila Bulatkan pilihan Jawapan ya!..tak payah buat ulasan ok!

Thursday, December 23, 2010

asam garam kehidupan







birthday!!!

salam..


on 22 december..i've got suprise from my mucuk2...hahahha my hubby lerrr.....bertapa meriahhya birthday kali ni..al maklum ada danish+irfan+mak long+mini+enap+enol....heheheheh dah lah kelaparan balik kerja..tup2 aje depan pintu bau ..ohhhh!!!! sungguh menyelerakan dan melazatkan.....hehehhehehe...melangkah masuk aje....danish dah nyanyi 'hepi besday'..hahahhahaha aku tau..kalo dia nyanyi mesti ada kek...hahahhaha spoilerrrrrrr terbesar si danish tu.....


wah ..thanks so much my dear+tukang masak+tukang kecoh........gamat giler .....ngan danish nyanyi lagu besday pelbagai versi....'hepi besday+allah selamatkan kamu'...n dia lah blower lilin paling hebat...hehehehhehe....seronok bila anak2 dah beso mcm ni...lagi terharu dia lebih excited dari kita....apapun aku hapi sesangat...alhamdulillah aku dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..aminnn.....diberi kesempatan sambut besday wit hubby ngan anak2......


Monday, December 20, 2010

Asam Jawa+Garam+Aji No Moto+Gula

salam...

apa rasa yek kalo dicampurkan semuanyer? mmmm mesti sedap ..lelagi kalo + lada kering+ikan duri...wahh sedap nyer....entri kali ni tak dernyer nak cerita pasal asam pedas..n hal2 lain yang tak der kaitan langsung ngan title kat atas.....
la ni irfan dah 6 bulan 2 hari......n aku happy ngan kehidupan aku sekarang wit my cubby hubby 4ever n my manja 'mieow' yang dah jadi abang selama 6 bulan 2 hari..sapa lagi kalo tak DAnish yang 1 dalam dunia ni.......al maklum sejak jadi abang ni dia memang seorang yang bertanggungjawab... bab2 manja memang tak leh hilang..malah manja mcm adik dia jugak..aku selalu berdoa agar kami semua berbahagia hingga ke akhirnya....yelah siapa yang tak nak bahagia kan? kecualilah kalo ada syaiton ni rojimmmmmmmm...harus direjam ngan batu gamaknya yang selalu suka cucuk2 dalam perhubungan yang aman n damai...ah! lupakan seton dan seangkatan dengannya...
lately aku n hubby sibuk ngan kerja2 ujung tahun ni...semua nak tutup akaun...alhamdulillah RTD Pontian tadi dah lulus utk payment...ada sikit pindaaan jer nak kena wat......before 27 ni kena submitt...mm cepat2lah kerja siap coz bulan 1 ni nak jejalan lagi..nak pi kk lagi..hahahhahahahha..kk lagi? idok bosan kerr? love the weather jer n nak layankan danish nak naik flight tu...kali ni pi wit kak lily family+amani........hopefully ngan percutian kali ni leh la lupakan kisah duka yang terjadi sejak akhir2 ni.....tak der duka mana..cuma hati terusik aje...mm lupakanlahhh....
apa yg penting sekarang ni..banyak benda yg perlu aku kejar untuk masa depan aku ....

Monday, October 25, 2010

kerja..kerja n latest update

salam...
mmm lately teramat2 stress ngan kerja2 kat opis...bertindan2 dateline....rasa mcm tak terkejar dibuatnyer.....apapun cool down beb......mm on 1 nov-11 nov aku tak der...site survey kat kelantan utk rtj k.krai n tanah merah..huhuuhuh tinggal anak2 lagi...huhuhu pening pala kalo nak ikutkan hati...mmmm aku pasrah n aku tau ni yang terbaik utk aku n family.......sat lagi aku sambung balik...
hahaha..sambung la ni..la ni dah kat Kuala Krai...job kat Tanah Merah dah done..cuma ada maklumat skunder tak amik lagi kat majlis Daerah...la ni tengah bersungguh2 nak siapkan kuala krai lak..mmm napalah nak report cepat sanagt ni...kalo bulan 12 ni leh jugak aku bernafassss.....kalo submit end nov ni ada ker orang nak baca....huhuhuhuhu follow ajelah labuuu.....hik..hik... seronok pi tempat orang ni....just now aku dah rasa padprik belut...not bad..yg best nuar dah makan sup belut..hahahahhahaahah tak doyan katanyerrrr......huhuuhhuhuh..agaknyer kalo tak wat kajian ni ntah bila lagi aku leh makan belut ni..heehehehhe....
badan pun dah naik sakit2 ni...setiap hari travel almost 200km....tiap2 hari k...kuala krai tu luasss...ee banyak nyer kerja lagi..lum lagi interview pengusaha burung walit ni...lumpanjat gunung stong....ngan hujan lagi..apapun aku harapkan agar keadaan cerah n baik utk aku wat pelancongan kat situ....
mmm manghitung hari jer aku ni..rindu yang teramat sangat pada DANISH n IRFAN...ya allah tabahkanlah hati ni agar aku teruss kuat..n biarlah pengorbanan yang aku wat ni berbaloi.....murahkanlah rezekiku ya ALLAH...tenangkanlah hatiku dalam menghadapi segala kemungkinan dari mu ya ALLAH...aminn....

Friday, October 1, 2010

waaa..pecah kepala...

mm sebenarnya tak tau nak susun jadual kerja aku ni...makin bertambah2 ngan beban kerja..yang ada pun tak tersiap apatah lagi yang akan datang ni lak..dah confirm lak tuuuu....sebenarnya alhamdulillah jugak ngan kerja2 yang ada...cuma aku bimbang tak dapat nak fokus ngan anak2 aku jerr..al maklum kerja2 ni semua memerlukan aku outstation..ari tu naik raya jerr terus seminggu outstation...raya pun mcm dah tak raya....memanglah tahun ni tak rasa langsung kemeriahan raya..napa tah?...
anak2 lak dok ngan nenek lak..cian mak terpaksa jaga kalo aku outstation...masa nilah rasanyer best jugak if ada bibik...waa..kalo ada bibik yg elok...kalo kena bibik yang ko? uishhhhhhhhhhhh....serikk..calar balar dibuatnyer anak aku masa tuuu...sib baik bibik tu dah lari..kalo tak? ishhh....mmmm ntahlah aku blur nak wat keputusan bab2 mcm ni...pro n kontra tu sama balance...
rasanyer mcm banyak benda lum settle...yang tak 'dan' aku nak settlekan..harus kena ada buku tebal2 utk aku wat planning ttg idup aku, family, n semua bendalah.....ya allah mudahkan jalanku utk aku uruskan semuanya....

Tuesday, August 17, 2010

Alhamdulillah.....

Still in Labour Room

Irfran dah balik Wad huaaaa...nantukk...zzzzzz dulu yaaaaa...


Lamanyer tak update blog ni...almaklum tgh menikmati cuti 60hari...(huhuhu cik catz..ko bila lagi nak rasa cuti 60 hari ni?..cecepatlah tawin..ni ko asyik cari tpt mkn best jerrr.....sesekali ngorat aa tokey kat situ..hahah..sorriiii)...
alhamdulillah.....on 19.6 ari tu aku bersalin jua walaupun kena induce....masa danish pun induce jugak...syukur..sakit bersalin tak lama kali ni..dalam 4 jam jer..n d best thing...aku merasa bersalin sendiri....waaaa...ni gara2 ramai sangat ibu2 nak bersalin malam tu...staff tak menang tangan dibuatnyerrr...nasib baik ada experience masa bersalinkan danish dulu...alhamdulillah 2 x teran jer irfan pun keluar...air selusuh pun tak sempat nak minum...alhamdulillah sekali lagi dipermudahkan Allah SWT....

Actually aku bersalin awal sebulan...ni gara2 darah tinggi yang tak berapa tinggi aaa...bila check kat KK...tinggi dah masuk ward ok sangat...ni bersalin bukan sebab darahnya tinggi..tapi air ketuban dah kurang n dok kata baby kecik.........dok tanya air ketuban dah pernah keluar kerr? teringat aku masa pi sabah sewaktu kandungan berusia 7 bulan.....ada jugaklah air keluar..mm masa tu kottt...alhamdulillah tak apa2....... so dok scan baby predict berat baby 1.8kg jer? huhuhuuhu...seriau dah aku....sekali keluar berat irfan 2.5 kg....alhamdulillah sekali lagi......dugaan yang paling hebat masa nak bersalin...denyutan jantung irfan x dapat dibaca masa wat CTG.....adalah istilahnyerrr...cepat2 depa masukkan aku dalam labour room walaupun masa tu baru 3 cm....last2 lalu bawah jugak baru depa leh detect...mmm seluk tu tak yah ceritala......tak per aku pasrah n yakin ada hikmah semuanyer ni......tak kisahlah wat aku mcmana pun janji aku n irfan selamat.....

Now..irfan dah masuk 2 bulan..n berat pun dah 5 kilo.....aku panggil dia pelentot sebab badan dah macam tayar...alhamdulillah dia mudah dijaga..tak banyak kerenah....danish lak, memang abang yang penyayang...terlalu sayangkan adik dia....bab cemburu tu adalah sikit masa awal2..la ni dah tak der..'ibu....jgn panggil anish... panggil abang...anishkan dah jadi abang.'.....huhuhuh danish yg semakin bijak n panjang akal..............

Wednesday, June 9, 2010

weeee...weeeeee

salam..


entri tak der kaitan langsung ngan tajuk...tadi pepagi dah dapat call dari KD Skudai, so depa setkan appoitment ngan dr kat HSA on 16/6 jam 8 pagi...harus kena pergi awal ni..masa tu pun kandungan dah nak masuk 36 weeks..jgn dia induce ari tu jugak kang..wallahhhhh......and next appoitment on 23/6 jam 2 ptg....kat KK Taman sri Orkid (hehehhe if tak kena induce awal lah)..ni semua bergantung pada BP aku jugak..kalo higer...higer lah chances aku nak kena induce awall.......ya ALLAH...permudahkanlah perjalanan ku ini...aminnn.....


hari ni payment kereta JHE dah settle...yahooooooooo....tak der hutang dah..tinggal sang pak JJY aje yang lum......


danish tak sabo nak tunggu adik dia kua..nak kongsi mainan katanyerrr....


Tuesday, June 8, 2010

Minggu yang meletihkan..............

Salam...


wah ngeluh nampak? hahahaha memang pun..minggu ni buat aku letih, mengantuk, n semualah...ni semua gara2 BP aku yang tak menentu...mm minggu ni dah masuk 34 minggu kandungan aku...disebabkan jumaat lepas doc aku refer kat sepital govt..la ni secara rasminya aku adalah kepunyaan KD Skudai..hehehehhe....aku kena amik BP 3 x seminggu..hadoiii letih dik non oiii......tak perlah bebel pun bebel lah..tak der mati orang kena bebelkan....aku la ni pasrah jer apa nurse n doc nak wat kat aku....apapun alhamdulillah KD Skudai ni punya nurse n doktor yang baik2 budi bahasanyerr...kalo idok mahu BP aku naik mendadak....lately BP aku dah turun sikit aaa..140/90...kalo idok memanjang 160/90......dah lah aku ni darah tinggi..pastu check HB aku kurang darah lak..harus makan kerang n jambu batu bebanyak..hahahhahaha..
mmm ni baru balik jumpa dok coz kat KD skudai ni setiap rabu baru ada doktor..n aku kena check bp selang 2 hari seminggu lak...wahhhhh lotih lerrr....selain tu ada appoiment ngan 2 doktor pakar...date nyer tak tau bila..nanti nurse KD skudai akan call...heeh bagus2.... n ada news yang aku tak tau nak masukkan kategori mana...doc bagitau aku minggu ke 38 aku kena delivery dahhhh..wah it's mean 2/7/2010 ni lahhh...mmm nebes mak........kalo ikut due date aku 16/7/2010 ni....tulah BP ni mcm ngada2 lak...ko nak high jerrr...hehehhe tak perlah yang penting aku, Baby selamat..amin....mm 11/6 ni kena check BP lagiii..walah weiiii..
Mmm...baju baby n all kelengkapan dah get ready dalam kereta.....at least aku dah leh well prepare...mm nampaknya kali ni pun same case with danish la..kena induce jugak. .n case aku ni di bawah jagaan doktor..al maklum dapat stiker kuning..best jugak...apapun harap kekawan dapat doakan aku semoga semuanyer selamat hendaknya..aminnnnn............

Thursday, May 20, 2010

Senyum..Smile...;)



Senyum Seindah suria
Yang Membawa Cahaya
Senyumlah dari hati
Dunia Mu Berseri
Senyum Umpama Impian
Dalam kehidupan
Kau Tersenyum Ku Tersenyum
Kemesraan Menguntum
Senyum...Kepada Semua
Senyuman Mu itu amatlah Berharga
Senyum...Membahagiakan
dengan Senyuman Terjalinlah Ikatan..

Tuesday, May 18, 2010

Memories Capture


i'm flying without wings.....

Salam....

Semalam baru ilang rasa penat badan ni... actually kitaorng baru balik dari cuti2 malaysia...satu2nyer negeri yg aku lum sampai...SABAH...on 13 mei-15 mei aku kat sana...aku angkut semua family aku + family kak ipaq sekali ..so 8 orang aa semuanyer....apa yang leh disimpulkan kitaorang hapi giler..hahahhahahaha...kali ni kitaorng terjah jerrr..tak deeeeeeeeeeer pakai pakej ...alham..dulillah semuanyer ok tak der sesat mana pun..semuanyer ikut plan...tu yang sonok tuu

masa memula nak naik flight dah risaukan si danish kot2 dia takut...mmm mulut dia non stop tanya itu ini....alhamdulillah suka dia..habis spagetthi dia makan.....rasa comel tgk gelagat dia...hehehehe...
Sampai dalam kul 11.30pg..terus amik kereta n pi marina court...suka2..sebab selesa n apartment lak sea viewww...wah lagi teruja si danish...apartment lak lengkap ngan microwave, dapur, mesin basuh, peti sejuk, semualah cuma kitaorng kena beli barang basah aje...ada lak swimming pool..wah lagilah si danish suka.....kat sini leh nampak sun set tauu...cantik sangat

Wah nak cerita detail tak tercerita lak rasanya...apapun banyak tempat jugak kitorang pi...antaranya :
- Pasar Kraftangan n Ikan Masin:gilo mak den shopping n borong..hehehehe tips: tawarlah samapi 70%..memang berbaloi2....kat sana tugas aku adalah jadi tukang tawar...al maklum dah lah orangnyer manis, mulut lak manis..sib baik tak kena kencing manis..hehehehe...
-Pasar SAFMA : wah sini den lak gilo..al maklum kat tangan dah spend duit memang nak beli seafood..walahhh..tgk sotong beso2 baru rm6.50/kilo..kalo kat JB mau Rm20..ikan kembung yang beso2 lagi segar baru rm2/kilo..gilo apo....ketam lagi rm10/kilo..sepit dia lagi beso tangan danish...hahahha..yg pasti aku borong ketam, sotong, udang, ikan merah, jenahak.....hahahahahah bila tah nak masak...
-Pasar Malam kat pasao pilipina : makan ikan bako 3 eko, udang 2 eko (rm30), sotong 2 eko (rm30)..ngan rumpai2....sup ayam 2 mangkuk...semuanyer rm130 utk 8 orang makan termasuk air..ok sangat aaa tuuuu
-Tamparuli : Singgah gumah anak angkat family aku merangkap kawan aku masa kat ITM : tak sangka dapat pi gumah dia jugak..family dia memang tip top : depa masak ketam, ikan bawal, udang..blruppppppppp kenyang...otw balik tu ada jugak singgah n lalu jambatan tamparuli..nak snap dah malam lak....hehehehhe thank linda
-Pekan Nabalu : wahhhh banyak tul cenderamata: mcm2 aku borong kat sini...fridge magnet, keropok kerepak, beg anyaman..mcm2 lahhhhh
-Kinabalu Park : suka2 bagi sesapa yang suka nature mcm aku....banyak pic kitorang amaik kat sini..alhamdulillah sepanjang jalan n kat sini nampak puncak kinabaluuu....rasa nak tinggal kat sini aje..pokok senduduk dia beso kepala danish....
-Kundasang : sini tempat paling aku suka........banyak giler sayur n bunga2 aaaan. bak kata danish '3-sepuluh...3-10' hahahha dia ajuk mak cik tu cakap....apapun baru tau danish ni mamat bunga..suka tul dia ngan bunga tuuuu....tgk sayur mcm nak beli ajeeeeeee..memandangkan mcmana nak bawak nanti......adalah jugak beli cendawan tuuu..ok jer sampai JB..dah masak pun...my mum borong beras pulut.....hehehe berkilo2..hahahha balik aje kena charge rm60..kui2...
-Pekan ranau +Poring Hot Spring : ingat ranau ingat Tomburio...hehehehhe....kat hot springtak mandi pun sebab danish nenyak tido..cian lak dia..... tak oer dah amik pic banyak..kat situ aku borong cenderamata..cantikkkk bunga raffelsia....murah lak tu..thanks kak..ko memang besttt...
-Pasar malam Kampung Air : waaaaaaaaaaaaaa aku aje yg tak turun sebab si danish dah naik muak nak jalan2..so aku, hubby n danishblik apartment..yg lain shopppinggggggggggggggggggg...hehehheheheeheh tak per bulan 1 tahun depan aku pi lagi..tiket dah beli..hahahhahaha

so...tulah coretan sedikit sebanyak aku kat KK selama 3 hari 2 malam...memang tak cukup masa k...next target nak pi pulau lakk..muahhhhh2222...pic aku paste next entry....kalo nak no contact apartment n kk bagitau aku


Monday, May 10, 2010

'engkau tak dapat ku lupakan..wahai ibuuuu'



salam..

wah panjang tak tajuk entri kali ini...mm sempena hari ibu on 9 mei..my little boy, dani..nyanyikan aku lagu ibu..tak terharu ko kata.huhu..touching giler..lagi2 bila part last '..'engkau tak dapat ku lupakannnnnn...wahaiiiiii ibuuuuuuu'....huhuhuhu boleh danish sendiri cakap 'ibu..macam nak sedih aje ibu'....dia pun leh rasa bertapa syahdunyerrrrrr word tu pada aku......muah2 cayanggg boy ibu ni...

My Little Sweet Boy..WAN DANISH MUZZAMMIL

oklah ..actually kitaorang sambut hari ibu ni malam sabtu..sebab ahad tu semua ada agenda masing2..almaklum jemputan kawin berderet...apapun malam tu sentap tullah...lagi2 my mum yang tersayang memang terharu gilerrr dgn apa yg kitaorang malam tu..almaklum semuanyer sibuk minggu lepas...balik kota pun tak pernah cukup corum..tapi kali ni semuanyer berkumpul...(aku selalu balik..tu ha kak long sibuk kerja jerrrr..hehehhehe)...


kitaorang pakat nyanyi lagi ibu reramai....tapi danish nyanyi special utk aku dalam bilik air..wakakakaka...ingat nak masak special utk hari special..tapi sejak2 dah masuk minggu 30 ni mcm tak larat jerr...pakat ramai2 beli sate, goreng nugget n kentang aje...tambah kek coklat cheese...wah kecur aje....apapun semua tu tak penting...apa yang penting? danish nak kencing..huhuhu bukan tu danish nyer word...apa yang penting kasih sayang kita pada emak sentiasa mekarrrr...insyallah kita buat yang terbaik utk mak walaupun tak setanding kepayahan mak besokan kitaorng yang memang dah beso2 ni...I LOVE u MAK!! (terharu..if ayah ada masa ni kan best..rindu nak peluk ayah..)...insyallah selagi ada nafas kitaorng ni, kitaorng akan sentiasa bersama mak..ini janji kami.........sentap lak pulak ni....


oklah enjoy d'pics....


Thursday, May 6, 2010

..SakiT....

mm ari ni dan semalam hubby tak sihat...asyik muntah aje dari malam tadi...pi klinik sampai 6 jenis ubat dapat..actually hubby memang dah ada gastrik...kekadag tu susah jugak predict apa yg hubby tak leh makan.....kekadang kalo makan benda tu keadang tak ok? apapun doakan sangat2 hubby cepat2 sembuh...cian sangat bila tgk hubby cam lemah aje..get well soon yek my dear..
la ni aku makin rasa tak sedap badan lak...mungkin perut makin membesar...pusing kanan salah pusing kiri salah..semalam bagitau hubby.'mmm kali ni peknen, rasanyer mcm besar lak perut ni'...masa danish tak lah besar sangat......'mm hubby kata perut tu yang mcm membujur jerr..dulu mcm bulat..mmm aikk takkan anak pompuan lak? ari tu dah scan anak laki...hehhehehe saja jerrrr aku main teka teki.....apapun doakan kesihatan kami bertiga...aminnn

Thursday, April 29, 2010

EKSPRESI KAMI...


Location : MPJBT PARK

apa yang pasti size idung kami tetap sama...hahahahhahaha

Nasi Claypot!!!Yummmyyyy!!

salam..hehehehehe semalam ngan ngada2nyer aku ngidam nak makan nasi claypot...huhuhhu ni semua penangan tgk AFC la ni..rancangan STAR CHOICE.....hahaha teringat sampai kerak nasi pun sedap depa makan....actually sebelum ni aku pun memang suka makan nasi claypot ni...disebabkan hubby pi kl semalam kenalah aku tunggu dia balik JB....dalam hati berkira2 nak makan kat mana yek n.claypot ni....dalam kul 6.30 ptg hubby sampai JB kami pun pi lah JUSCO Taman U..mmmmm sungguh keciwa diriku..n claypot tak der..yg ada sizzling mee jerr....huhuhu muncung dah panjang sedepa dah...tensi jerrrrrrrr.......


hubby sibuk tanya nak pi mana lagi ni..dalam hati kesian kat dia penat2 drive dah nak ke sana kemari...tapi ikutkan nafsu..huhuhuhuhu bawak ajelah pi mana2..janji dapat makan n.claypot...hahahahaha jahatkan aku....last2 decide pi TESCO bukit indah...waaaaaaa..aku sukeeeee...sebab n.claypot dia sedappp walau mahal...apa lagiiii berdesupppppppppppp pi BUkit Indah...dah aku menikmati n.claypot ngan penuh nikmatnyaaaaaaaa.........Balik dari TESCo aku belasah lak kek SR..nyummmyyyy....
Ari ni hubby tanya..'mmm ari ni ngidam apa pulak?' wakakakkakakak.....tadi masa pi kerja ngan kak lily...leh pulak ada seko ayam hutan terbang melintas keta kitaorang...huhuhu ada ayam hutanlah kat hutan simpan UTM ni...mmm tetiba teringat AYAM HUTAN MASAK UNGKEP...waaaaa melelehhhhh!!! AYAHHHHHHHHHHHHHH

Wednesday, April 28, 2010

WET WORLD BATU PAHAT

salam semua....lama jugak aku tak update blog ni..almaklum JIWA KACAU aaa lately.....wat hidup aku serba tak kena..lelagi kena wat sesuatu yg memang ko tak ikhlas nak wat...mmm luper ajekanlah..kang tak pasal2 aku tak der mood....huhuuhhu...mm la ni aku dah masuk 7 bulan..lagi 2 bulan aje nak tunggu adik danish kua..hehehehhehe.....mmm seperti biasa BP aku naik lagi...walahhhhhhhh...stressss lately...huhuhuhu alasan...

oklah back to topic yg aku nak gebang...hari sabtu on 17 april..aku pi wat world pas check up ngan dok norehan..siap wat test gula lagi..alhamdulillah semua ok..masa posa bacaan 4..lepas minum air gula bacaan 6...oklah tu..... check up lambat jugak abis..apa tak nyer..siap kongsi resepi lagi ngan doktor..hehehhe..so dalam kul 12 aku gerak ke batu pahat (BP)...aku ni nama jer dok JB..wet world kat BP ni pun 1st time aku redah...hahahhaha..ala jgn nak kata aku..korang pun sama...hehehehe.... napa lak aku tetiba nak pi Wet world yek...ni pasal esoknyer hubby aku kena outstation pi kelantan n ganu lerr..cian kat danish..so before hubby pi outstation decide bawak si pengarang jantung hati ni pi wet world...danish ni pantang ngan air..pantang jumpa....huahuahuahau...

dalam kul 1.30pm kitaorang samapi WWBP ni...alhamdulillah cuaca mendung tak berlagu..idokler panas sangat...huhuhu tiket dewasa rm10..ingat danish tak kena bayo...sekali dah lebih 85cm kenalah bayo rm8...hehehhehe..bujang aku ni tinggi bebeno..dah 96cm rupanyer..patutlah bila nak dokong sakit pinggang dibuatnyerrr.....lepas tukar baju...walahhhhhhhh si danish terus aje ngoceh2 nak masuk jugak kolam ....huhuhuhu tak sabo2....sib baik ornag tak ramai ...so kolam tu aku yang punya....disebabkan aku dah macam mak buyung aku main air ala2 nak nyanyi lagu ikan kaloi jerrrr.....main air pun kat kolam budak2..huhuhu... takperlah janji danish puas hati... sempat jugak aku bawak bekal sandwich telo ngan kaya...mmm biolah depa main ayer..aku isi perut aaaaa....korang tgk bertapa seronoknya danish jumpa air....

dah kecut mecut tangan ngan kaki..baru nak naik tuko baju...tu pun puas mujuk suh naik...danish cakap..'bu..best wet world..mcm tempat nenek'...hehehehe ha ah sini bayo tempat nenek tu mandi 8 jam pun tak perrr...'nanti kita pi lagi yek bu...huhuhu....

ingat pas pi WWBP ni nak pekena asam pedas..mmmmm dah sesat kemana tah aku..lagipun danish dah tido..penat sangat mandi..mcm2 gaya dia wat...decide direct balik JB terus...n singgah kipmart tampoi..beli ikan ..kita masak ASAM PEDAS OJOLALY.......walahhhhhhhh sedap tak terkata..sampai luper nak amik gambo....lain kali lah yek....