Nuffnang Ads

Tuesday, May 18, 2010

i'm flying without wings.....

Salam....

Semalam baru ilang rasa penat badan ni... actually kitaorng baru balik dari cuti2 malaysia...satu2nyer negeri yg aku lum sampai...SABAH...on 13 mei-15 mei aku kat sana...aku angkut semua family aku + family kak ipaq sekali ..so 8 orang aa semuanyer....apa yang leh disimpulkan kitaorang hapi giler..hahahhahahaha...kali ni kitaorng terjah jerrr..tak deeeeeeeeeeer pakai pakej ...alham..dulillah semuanyer ok tak der sesat mana pun..semuanyer ikut plan...tu yang sonok tuu

masa memula nak naik flight dah risaukan si danish kot2 dia takut...mmm mulut dia non stop tanya itu ini....alhamdulillah suka dia..habis spagetthi dia makan.....rasa comel tgk gelagat dia...hehehehe...
Sampai dalam kul 11.30pg..terus amik kereta n pi marina court...suka2..sebab selesa n apartment lak sea viewww...wah lagi teruja si danish...apartment lak lengkap ngan microwave, dapur, mesin basuh, peti sejuk, semualah cuma kitaorng kena beli barang basah aje...ada lak swimming pool..wah lagilah si danish suka.....kat sini leh nampak sun set tauu...cantik sangat

Wah nak cerita detail tak tercerita lak rasanya...apapun banyak tempat jugak kitorang pi...antaranya :
- Pasar Kraftangan n Ikan Masin:gilo mak den shopping n borong..hehehehe tips: tawarlah samapi 70%..memang berbaloi2....kat sana tugas aku adalah jadi tukang tawar...al maklum dah lah orangnyer manis, mulut lak manis..sib baik tak kena kencing manis..hehehehe...
-Pasar SAFMA : wah sini den lak gilo..al maklum kat tangan dah spend duit memang nak beli seafood..walahhh..tgk sotong beso2 baru rm6.50/kilo..kalo kat JB mau Rm20..ikan kembung yang beso2 lagi segar baru rm2/kilo..gilo apo....ketam lagi rm10/kilo..sepit dia lagi beso tangan danish...hahahha..yg pasti aku borong ketam, sotong, udang, ikan merah, jenahak.....hahahahahah bila tah nak masak...
-Pasar Malam kat pasao pilipina : makan ikan bako 3 eko, udang 2 eko (rm30), sotong 2 eko (rm30)..ngan rumpai2....sup ayam 2 mangkuk...semuanyer rm130 utk 8 orang makan termasuk air..ok sangat aaa tuuuu
-Tamparuli : Singgah gumah anak angkat family aku merangkap kawan aku masa kat ITM : tak sangka dapat pi gumah dia jugak..family dia memang tip top : depa masak ketam, ikan bawal, udang..blruppppppppp kenyang...otw balik tu ada jugak singgah n lalu jambatan tamparuli..nak snap dah malam lak....hehehehhe thank linda
-Pekan Nabalu : wahhhh banyak tul cenderamata: mcm2 aku borong kat sini...fridge magnet, keropok kerepak, beg anyaman..mcm2 lahhhhh
-Kinabalu Park : suka2 bagi sesapa yang suka nature mcm aku....banyak pic kitorang amaik kat sini..alhamdulillah sepanjang jalan n kat sini nampak puncak kinabaluuu....rasa nak tinggal kat sini aje..pokok senduduk dia beso kepala danish....
-Kundasang : sini tempat paling aku suka........banyak giler sayur n bunga2 aaaan. bak kata danish '3-sepuluh...3-10' hahahha dia ajuk mak cik tu cakap....apapun baru tau danish ni mamat bunga..suka tul dia ngan bunga tuuuu....tgk sayur mcm nak beli ajeeeeeee..memandangkan mcmana nak bawak nanti......adalah jugak beli cendawan tuuu..ok jer sampai JB..dah masak pun...my mum borong beras pulut.....hehehe berkilo2..hahahha balik aje kena charge rm60..kui2...
-Pekan ranau +Poring Hot Spring : ingat ranau ingat Tomburio...hehehehhe....kat hot springtak mandi pun sebab danish nenyak tido..cian lak dia..... tak oer dah amik pic banyak..kat situ aku borong cenderamata..cantikkkk bunga raffelsia....murah lak tu..thanks kak..ko memang besttt...
-Pasar malam Kampung Air : waaaaaaaaaaaaaa aku aje yg tak turun sebab si danish dah naik muak nak jalan2..so aku, hubby n danishblik apartment..yg lain shopppinggggggggggggggggggg...hehehheheheeheh tak per bulan 1 tahun depan aku pi lagi..tiket dah beli..hahahhahaha

so...tulah coretan sedikit sebanyak aku kat KK selama 3 hari 2 malam...memang tak cukup masa k...next target nak pi pulau lakk..muahhhhh2222...pic aku paste next entry....kalo nak no contact apartment n kk bagitau aku


No comments: