Nuffnang Ads

Wednesday, April 28, 2010

WET WORLD BATU PAHAT

salam semua....lama jugak aku tak update blog ni..almaklum JIWA KACAU aaa lately.....wat hidup aku serba tak kena..lelagi kena wat sesuatu yg memang ko tak ikhlas nak wat...mmm luper ajekanlah..kang tak pasal2 aku tak der mood....huhuuhhu...mm la ni aku dah masuk 7 bulan..lagi 2 bulan aje nak tunggu adik danish kua..hehehehhehe.....mmm seperti biasa BP aku naik lagi...walahhhhhhhh...stressss lately...huhuhuhu alasan...

oklah back to topic yg aku nak gebang...hari sabtu on 17 april..aku pi wat world pas check up ngan dok norehan..siap wat test gula lagi..alhamdulillah semua ok..masa posa bacaan 4..lepas minum air gula bacaan 6...oklah tu..... check up lambat jugak abis..apa tak nyer..siap kongsi resepi lagi ngan doktor..hehehhe..so dalam kul 12 aku gerak ke batu pahat (BP)...aku ni nama jer dok JB..wet world kat BP ni pun 1st time aku redah...hahahhaha..ala jgn nak kata aku..korang pun sama...hehehehe.... napa lak aku tetiba nak pi Wet world yek...ni pasal esoknyer hubby aku kena outstation pi kelantan n ganu lerr..cian kat danish..so before hubby pi outstation decide bawak si pengarang jantung hati ni pi wet world...danish ni pantang ngan air..pantang jumpa....huahuahuahau...

dalam kul 1.30pm kitaorang samapi WWBP ni...alhamdulillah cuaca mendung tak berlagu..idokler panas sangat...huhuhu tiket dewasa rm10..ingat danish tak kena bayo...sekali dah lebih 85cm kenalah bayo rm8...hehehhehe..bujang aku ni tinggi bebeno..dah 96cm rupanyer..patutlah bila nak dokong sakit pinggang dibuatnyerrr.....lepas tukar baju...walahhhhhhhh si danish terus aje ngoceh2 nak masuk jugak kolam ....huhuhuhu tak sabo2....sib baik ornag tak ramai ...so kolam tu aku yang punya....disebabkan aku dah macam mak buyung aku main air ala2 nak nyanyi lagu ikan kaloi jerrrr.....main air pun kat kolam budak2..huhuhu... takperlah janji danish puas hati... sempat jugak aku bawak bekal sandwich telo ngan kaya...mmm biolah depa main ayer..aku isi perut aaaaa....korang tgk bertapa seronoknya danish jumpa air....

dah kecut mecut tangan ngan kaki..baru nak naik tuko baju...tu pun puas mujuk suh naik...danish cakap..'bu..best wet world..mcm tempat nenek'...hehehehe ha ah sini bayo tempat nenek tu mandi 8 jam pun tak perrr...'nanti kita pi lagi yek bu...huhuhu....

ingat pas pi WWBP ni nak pekena asam pedas..mmmmm dah sesat kemana tah aku..lagipun danish dah tido..penat sangat mandi..mcm2 gaya dia wat...decide direct balik JB terus...n singgah kipmart tampoi..beli ikan ..kita masak ASAM PEDAS OJOLALY.......walahhhhhhhh sedap tak terkata..sampai luper nak amik gambo....lain kali lah yek....

1 comment:

catz said...

hi ojolaly,

oh..ada lagi wet world BP ni ye?
dah lama tak lalu kawasan situ.
:)