Nuffnang Ads

Wednesday, October 29, 2008

C.i.n.t.a

CINTA yang AGUNG
Adalah ketika kamu menitikkan air mata dan MASIH peduli terhadapnya
..Adalah ketika dia tidak mempedulikanmu dan
kamu MASIH menunggunya dengan setia
..Adalah ketika dia mulai mencintai orang lain dan kamu MASIH bisa tersenyum
sembari berkata ‘Aku turut berbahagia untukmu’
Apabila cinta tidak berhasil…BEBASKAN dirimu…
Biarkan hatimu kembali melebarkan sayapnya dan terbang ke alam bebas LAGI
..Ingatlah…bahwa kamu mungkin menemukan cinta dan kehilangannya
..tapi..ketika cinta itu mati..
kamu TIDAK perlu mati bersamanya… Orang terkuat BUKAN mereka yang selalu menang
..MELAINKAN mereka yang tetap tegar ketika mereka jatuh

"Jika cinta tidak dapat mengembalikan engkau kepadaku dalam kehidupan ini ..
pastilah cinta akan menyatukan kitadalam kehidupan yang akan datang" (Kahlil Gibran)

A : mm yelah dah masanyer ko berteman hopefully dapat yang elok n memahami ko yek
B : susah nak cari orang yg faham aku mcm ibu and ko
A : tak perlah..sat2 tu jumpalah..
A : aku sentiasa doakan yg terbaik utk ko..
B : amin.. TQ
A : hati2 memilih pasangan..baik tak semestinya baik...buruk tak semestinya buruk..yang
baik itu jiwa
A : mm seriusly..cam sedih jer rasa bila ko dimiliki nanti....huhuhuhuhu
A : napa tah..
B : sbb ko sayang aku... sama macam aku rasa dulu.....

Thursday, October 23, 2008

Yeaa...Nak shopping Lagii...

huhuhu..tajuk jer dah menyeramkan kaum adam..maklumlah 'penyakit wanita' yang satu ni memang tak leh dikikis lagi...hehehe.here i come jakarta $ bandung.....insyallah 26.12 ni aku pi sana..ticket flight dan beli...ari tu pi ngan hubby aje..kali ini alhamdulillah..leh bawak mak n kak n adik aku...huhuhuhu..++ ngan kekawan opis yang sememangnyer 1 kepala..di tambah dapat lak duit poket dari boss( thanks enmat!!!)..tentunya bertambah2 sonok..huhuhuhu...

Kali ni pi aku dah tau dah mana nak shopping...yang pasti b4 aku pi akan ada listing menanti..ari tu dokpikir nak beli kan utk mak n yg lelain...tapi kali ni pikir aku+hubby+danish jerr....satu jer yang aku pasti akan beli..aku nak beli lukisan kat sana..ari tu tak dapat nak beli..tapi kali ni aku akan pastikan aku dapat jugak.....hehehehehe

mm tak perlah masih jauh lagi tarikh tu yekk...apapun enjoy pic yang lepas2 masa aku pi jakarta+bandung dulu...


Kebetulan masa tu jalan2 di Jakarta..hehehe ternampak nama nick aku OJOLALY.....terbentang kat kain rentang...kedai tu actually nama ojolali..jual bakso..maksud ojolaly tu dalam bahasa jawa ialah JANGAN LUPA


Monday, October 20, 2008

Emak

mmm guess what..semalam emak wat suprise kat aku..hehehe..tak sangka mak datang mengejut ke rumah aku...walhal mak paling malas kalo suh datang gumah aku...
hehehe..reason dia...RINDU CUCU la...huhuhuhu..dia cakap tak sangka lak aku tak balik ujung minggu lepas ...rindu ngan cucu punya pasal sanggup mai cini..hehehehhe...love u lah mum!!!
mm bila kenangkan mak aku dok sorang2 kat felda..memang cian sangat2..aku ni rasa bersalah memanjang..yelah sejak ketiadaan ayah ni, mak dok sorang2 kat gumah yang beso tu..sorang2 lak..kena pulak baru2 ni ada kes kat gumah aku..tak yah cerita la..aku yang dok ingat balik bediri bulu roma ku...huhu... tu pasal kekadang every week aku balik gumah kat kota...kenangkan dia sorang kat rumah...
Inilah mak aku yang paling cantikkkk...tension setiap kali jalan ngan mak, mesti diorang ingat my mum tu is my sis..huh!
sapa sebagai anak tak mau mak dia gembira yek..aku kalo leh nak mak sentiasa happy jerr..cam tak mau mak susah hati dalam segala benda...what to do..i have family...hubby aku pun aku kena pikir..tak leh nak beratkan belah aku je..walaupun hubby aku la ni dah banyak berkorban utk family aku...thanks hubby...tak perlah selagi aku punya kudrat nak mengembirakan family aku...aku akan buat semampu yang boleh...

hehehe tak sabar rasanyer nak terbang pi jakarta end of this year...kali ni pi memang best ...coz mak yang ku paling sayang, kaktie n intan ada bersama2 kali ni...dalam pala otak ni..shopping shopping n shopping

Sunday, October 12, 2008

Riang Ria Di Aidilfitri 2

hehehhehe..come back with my favorite photo time ari raya ari tu...
walaupun aku tak berapa pro pasal tangkap gambo ni...
leh la aku banggakan ngan kepingan2 foto ni..al maklum kamera biasa aje...
ada foto yang hubby amik..
ada certain yang aku shoot...





Friday, October 10, 2008

Riang Ria di Aidilfitri

Salam Syawal 2008....
raya kali ni berkesempatan disambut bersama2 ngan family busu di kampung...
Tema raya tahun ni..'mmm merahnyer makngah'..
see happening tak family kitaorang....
every one say....'happening'!!!

Wednesday, September 17, 2008

kehidupan la ni..

sekarang ni aku dah ada dani dan ayah!!
alhamdulillah..kehidupan sekarang ni membolehkan aku bernafas dengan selesa
maksudnya nak mewah sangat tak derlah
..masih ada ruang utk kitaorang beramal..walau pun tak banyak dihulurkan..
...tapi rezeki tu sentiasa ada
betul jugak kata pepatah 'bersakit2 dahulu.bersenang2 kendian'
mmm..tgh kumpul modal..nak business..tapi tak pasti lagi
..apa yang nak dijual yek..

Minggu Red Box

huhu..tak der kerja!!!

Monday, September 15, 2008

Terkonang..


Kejadian ni berlaku dalam tahun ni jugak...dalam bulan 5 kot...
accident berlaku sebelum Labis..Masa tu Otw nak balik ganu...alhamdulillah kitaorang tak per2..cuma aku sakit2 belakang....maklumlah masa tu aku ngan danish dok belakang...patutlah masa sblm bertolak aku macam tak sedap hati je...
apapun accident ni berlaku bukan salah kitaorang..yang pasti dah setel semuanyer..semuanyer atas claim insurans orang yg langgar keta aku tu...cian lak tgk dia..dah lah kena saman...kena lak bayo semuanyer....

so...Nak pesan kat kekawan..hati2 masa memandu yek..kalo wife bebel kat sebelah tu bukannyer apa..cuma ingatkan yang tersayang suh bawak hati2..maklumlah kekadang tu terover speed kan..last2 kalo dapat saman..kan dah payah tu? hehehehe

Thursday, September 11, 2008

Pantai Batu Burok, T'ganu..

la ni danish dah hampir setahun setengah...
mm kejap jer anak aku dah beso yek...
pe'el dia sekarang ni suka sangat tiru gaya orang...

paling tak lupa..setiap kali nampak kubah masjid..dia mesti wat..
Syyyyy! (suh senyap ler tu)...pastu tu cakap syuh!syuh! (halau setan agaknyer)..
and then letak tangan kat telinga ..(cute sangat)..
tapi part yang paling kelakar tuu..hehehe..baru2 ni dapat balik tganu..
ehem2 paham2..la kat tganu tu..every 500 meter mesti ada masjid...
jenuh dia 'syyyyyy!!syyyyyyyy!!..kitaorang yang tgh rancak berbual jadi gelihati
tgk gelagat danish masa tu...

alhamdulillah..harap2 dia jadi anak yang soleh lah....
sejuk perut aku ngandungkan dia dulu...AMIN!!

Meh tgk gelagat danish ngan ayah dia masa kat Pantai Batu Burok ye..
masa tu tgh tgu waktu nak berbuka posa...

Mistaken Identity....


aaaa..ni danish ker...danishah?..
suka tgk danish pasarah aje...selalunyer pantang diusik..apa tak nyer...time iklan kat tv aje aku dapat kerjakan dia....hehehhehe..muah2 utk danish!