Nuffnang Ads

Tuesday, August 7, 2012

Gubahan Coklat 2

As salam

ni kesinambungan entri gubahan coklat 1 yang aku buat dulu...cuma masa tu guna coklat warna biru... entah yek gubahan coklat bentuk baju ni memang orang suka..sebabnyer tak sesukar mana nak membuatnyer....aku suggest cik sepet kalo nak tunang ker nak kawin ker ngan cik qery silalah buat gunahan coklat ni...hahahahha...motif????

Gubahan kali ni mak buat untuk anak angkat dia...ehemmm mak buat? hehehehe aku yg buat mak tukang comment n perbetulkan mana yang tak elok di matanyerrrr...hehehe...cuma kali ni buat ada sedikit cabaran la...almaklum both muzzammil's dah beso..coklat tu terpaksa disorokkan sebab nyer depa berdua ni hantu coklat...hahaha..dah berapa ketul coklat yang direject sebab dah di penyekkan ngan both muzzammil's ni....huhu sabo jer derrr......untuk tak dihempapnyer gubahan yg dah siap tu...harus aku bertukar jadi singa nanti...haahha...bagi yg nak tau cara leh refer entri gubahan coklat 1 ni....

Bahan2 yg diperlukan :

Gabus 4 segi tepat (tebal sikit aa), sampul kertas (warna emas..nak warna silver boleh jugak).., coklat off course..pakai jenama TANGO ok sikit..yg murah tu kang senang lembik n kemek..(ayat?)...double tape n beberapa ketul butang ikut colour tema korangla....lagi satu manik or apa tah orng panggil tu..utk hiasan tepi kolar baju nanti ooo dan lagi satu kertas keras..manilakat pun boleh jugak....ari tu aku guna kotak coklat,...hehehe..jimat...

so ikutlah step by step utk hasilkan gubahan tu.....

TIPS: kena ukur n pastikan bilangan coklat menepati tapak gabus segiempat tu..sebab kalo ko dah sampul gabus tu takkan nak potong2 kasi fit lak..kalo jadi jugak mcm tu..pandai2lah korang jarakkan sikit kedudukan coklat2 tu atas gabus tu nanti...




sila sengetkan kepala anda utk menikmati keindahan gambar di atas...(bengong tul kom ni la..bila preview elok je rotationnyer)

No comments: