Nuffnang Ads

Tuesday, October 16, 2012

Hari Ketiga : Aria Jeans + Jalan Otista

Assalamualaikum...

disebabkan hari pertama x dapat pi n hari minggu kedai Aria Jeans ni tutup...jadinya hari ni mesti pergi jugak..sebab masing2 sibuk nak tempah jeans....actually ni dah kali kedua tempah kat sini...rekod pun dah ada kan....aku tempah skirt kat sini...all material jeans n seluar slack ya.....nak wat kot pun leh.....jubah jeans pun leh jugak....dari rp70k sampai rp150k...ikut saiz kita aaaa.....adik aku memang patut buat kat sini sebab cutting dia lain sikit...so almost 3 helai dia tempah rasanyerrr.... ko pilih kain jeans...biru , itam , putih...dari yg meri sampailah yg keras kebaton pun ada...hahahaahhaaha....ukur pagi...petang dia hantar hotel..mudahkan?  tapi tu aaa ari minggu tutup..kalo nak tempah better 1st day korang sampai bandung....kot kalo nak perbetulkan ada masa...apapun sangat selesa dipakai..ipan ngan danish pun buat kasi ni jugak.....













ok dah selesai menempah jeans.....Fajar bawak kitaorng kat jalan otista..apa ada kat sini ? hehehehheheheehe ok actually jalan ni dah dekat sangat ngan pasar baru.........kali ni deeba nak cari tshirt kosong ....kedai monalisa tempat yg dituju...dari kain jenis 100%cotton sampailah kain jenis PE...ntah lah aku pun dah pening....semurah rm2 dari rm3-rm7 utk tshirt kosong...nak beli tshirt cendermata Bandung pun leh beli borong..lebih murah dari pasar baru....Sejujurnya shopping kat sini lagi heaven dari pasar baru..cuma tak der pilihan...belive or not almost 3 jam kitaorng kat jalan ni aje.......kat jalan ni jugak ada jual kain fanel or kain buat felting ni...n of coz deeba borong mcm tak ingat dunia...hahhahaha dah keluar masuk balik....kedai ni jual mcm2 ..dari renda, benang n all assoceries....benang kat tpt kita satu biji benang rm2.80   (saiz besar sikit) kat sini 12 biji  baru rm7.....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...giler murahhhhhhhhhhh...aku borong sampai 36 biji...eg benang panggil biji yek? ker gulung...aaah sukahatilah..hahhahahaha.....kain felt tu kak deeba borong ntah berapa keping tah....20 meter ada kot...murahhhh....kak tie lak...borong batu solviski..ntah mcmna nak eja ntah...murah jugakkkkk...mmm ntah tu yg sampai 3 jam kat sini......renda dari renda bra sampai reda langsir telekung semua dijual kat sini.............kat kaki lima kedai ni ada mamat jual tudung bawal...wlaah weii murah lerr...borong 10  helai ..mata dia mcm elijah wood...hubby amik jugak gambo dia..tapi tgh tunduk lak...ala suara...sopan yg amat....hehehehe..ooo kat sini jugak aku tempah no rumah n ayat assalamualaikum utk digantung kat rumah...mmm murah sangat kalo nak nilaikan dengan kesenian tukang kayu tuu..hahahha...sambil mengukir sambil menyanyi...hehehehe........ada jugak yg jual tahu sumedang ngan ubi goreng...memang tekad beli...sedap wokkkk..alhamdulillah tak kena cirit birit pun.....kitaorng sampai duduk kat kaki lima sementara nak tunggu pengukir tu siapkan.....so dpatlah tgk mcm2 kerenah orng bandung ni.......moments yg tak dpat di  beli ngan duit.....

















































No comments: