Nuffnang Ads

Sunday, February 23, 2014

Aktiviti Mem'fogging'

Assalamualaikum...

masuk ni dah 4 x dalam masa 3 minggu Jabatan Kesihatan Daerah JB memfogging kawasan perumahan aku.  Ada kes denggi ke yek? al maklum sekarang ni cuaca panas terik...hutan kat utm tu pun boleh terbakar..ni satu hal ...sapa2 yg merokok tu jgnlah buang putung rokok sesuka hati..make sure sebelum nak buang tu padam dulu putung rokok tu kat lidah korang...ni bila dah terbakar hutan yg sekangkang kera tu dah nyusahkan org ramai..paling kesian pokok2 kat situ aaaaa...dah x menghijau tau..aaahhhh korang memang kijam!!kijam!!

oh back to topic ya.... anak2 aku kalo dah dengar announcement dari Jbtn Kesihatan tu memang tak cukup tanah dibuatnya..cepat2 suh pi taman.....'cepat ibu...abg dah dengar bunyi mesin tu..cepat nanti kita susah nak nafassss'..hahahahaha sabo jelah padahal diorang yg tak sabo nak main kat taman tu...hihihihihi...... jadinya penuhlah taman permainan kat pulai perdana ni ngan sekelian makhluknya..ntah2 nyamuk pun ikut berhimpun agaknya..hahahahhaha..sama2 melarikan diri...

tgklah gelagat anak2 bila kasi peluang main kat taman










No comments: