Nuffnang Ads

Tuesday, February 23, 2010

KELADI MAWAR

salam

Entri lepas dok sibuk mention pasal keladi...keladi or yam ni memang sedap kalo digoreng ker, di buat pengat kerrr n apa2lah.....napalah sibuk2 cakap pasal keladi yekk...actually balik muar ari tu tanaman keladi pak cik aku dah mengeluarkan hasil.....dah dah mula di jual di pasaran....cantik oo keladi ni..almaklum di tanam kat tanah berbkit n tanah gambut.....tekstur dalam keladi tu pun halus n tak berserabut..rasanyer siapa yang selalu makan keladi taulah bezanya.........

hehhehe..bila dah nama tauke keladi....hari2lah kitaorang makan keladi...kejap2 wat sup keladi, sat lagi goreng lak...sat lagi pengat...senang cerita hari2 kami makan keladi...hehehehhehehe...here some pic keladi kat kebun pak cik aku ......korang nak keladi...bagitau aje....lupa lak nak bagitau kebun pak cik aku ni ada kat Lorong Hj Omar, Bukit Naning, Ayer Hitam, Muar


eh gadis keladi pun ada?....

pak cik aku pun ada tanam buah rossel jugak

3 comments:

moon said...

yani - dah lama betul akak tak makan keladi... sedapnya keladi goreng cicah dengan sambal kicap. hehehee. kerepek keladi pun sodapp kan.

O J O L A L Y said...

waahh kak..meh ler cepat balik msia..jgnlah kelasi goreng..keladi sup kerr, keladi masak letak curry powder pun sedappp ooooo...ho liooooowww..

dEEba daHLaN said...

heheee..anak taukeh keladi pon glemer sekali