Nuffnang Ads

Tuesday, March 9, 2010

Malay Village Restauran, JB

Salam...mm rasa nak makan luar lak malam tadi...lagipun dah janji ngan danish nak bawak naik train kat Danga Bay....cian dia tiap kali lalu citu aku bagitau keretapi rosak..danish mesti jawab .'ooo losak....kepala dia losak kan bu?..cian ketapi..hahahha...bila bagitau dia malam ni kita naik ketapi ..sukanyer danish...dia cakap...'ketapi dah tak losak kan ibu..kepala dia dah ok kan?' weeeehuuuuuuu....apapun perut kitaorang ni kena isi dulu..mcm dah lelapooo bebenoooo..terpaksa amik jalan jauh sikit nak pi makan,sebab kalo lalu depan danga bay ni mau danish dah jerit2 tak mau makan..Apapun lokasi makan2 kitaorang kali ni kat 'Malay Village'...terletak di Jalan Kolam Air..ala kalo dulu 'chismosa' yang beroperasi kat sini..ni dah di ganti ngan Malay Village....haa..kalo nak makan steamboat..sebelah rest ni ada wat buffet steamboat...rm18.90 dewasa..kanak2 rm7.90....aku tak cuba lagii...sebab tujuan utama nak serbu Malay Village dulu......

Lokasi Malay Village


Wah tempat makan ni paling selesa aku rasa..aku pilih sit yang dok bersila ..elok bawah kitaorang ada kolam yang dihiasi ngan tumbuh2an n ikan2 emas yang elok berenang2...kalo ada ikan kaloi mau aku nyanyi kat situ...tapi paling best siap ada katak berudu lagii....hehehhehehe...tempat makan ni memang selesa....kalo tak nak bersila...tempat makan biasa ada...yang ekon pun ada...

Bab menu...local dish, western semua ada..n harga pun ok jugaklah..idoklah cekik darah....range RM6 keatas....Semalam kitaorang order..pineapple rice, lemon chicken, spagethi alfredo seafood, chicken chop black paper 2 + air green tea, watermelon, teh o ais limau, milo tabur n bandung soda + ice cream sundae durian+coklat......wahhh banyak gilerrr orderrr....memang tak abis lorrr makan...nasi banyak gilerrr....cuma dish hubby aje yang licin...yang lain semua tak larat nak habiskan...total bil rm74...wokey sesangattt aaaa.....udah lah cantik tempat ni, selesa n siap ada background music bali aje.....(rasanyer kalo pasang muzik zapin lagi ok kot..baru nampak johorean).......tapi paling nak puji....service dia memang tip top.....senyum memanjang aje waiter dia....cepat lak tu dapat order...tu yang pentinggg.....hehehehehe....


dah habis makan..apapa lagi naik train lah kita kat Danga Bay......

5 comments:

catz said...

wah..nampak vassss kedai dan foodnya..
so bleh le bg tau kat adik yg duk di Jb utk terjah tempat ni.
nyum-nyummm...

O J O L A L Y said...

wajib tu catz...suh dia try kedai sini ngan kat mutiara rini tuu..huizen wok..ada kat entri aku ni...

dEEba daHLaN said...

lauk mcm sedap..tp nampak ade lauk name 'danish' pulak atas meja tu..haha

Papa-NtiQ said...

saya baru jer upload pics kat blog semalam masa makan ngan famili kat Malay Village nih
Senang2 tu singgah la yer kat blog saya www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan,makan dan makan 100%...tak de topik lain :)
Owh dan jangan lupa follow yer blog saya TQ TQ TQ

Amanda Suria said...

salam kenal..SA suka je kalau bab2 makan..senang skit nak tau mana2 tempat yang makanan sedap kan..nak plak selalu je naik turun johor ni..