Nuffnang Ads

Monday, January 16, 2012

HOMEworkk...


Salam......'HOMEWORK" that word is always come out from my mouth every evening.....hahahha and danish will make his face like pussy cat mintak kesian...hahhaha...no no no no!!!..bak kata irfan...apapun kalau kena caranya memang dia enjoy sesangat wat kerja skool tu...cuma aku lah kekadang kepenatan tpt kerja terbawak2 bila dia moody nak wat homework tu.......actually aku suka cara TADIKA INDAH RIA ngajar...aku tgk danish dah ada improved sikit walaupun tak sampai seminggu belajo...sebelum ni nak menulis..haram nak....ngapal ajelah A-Z..tulis 0...aku takut dia ketinggalan dalam kelas..al maklum dari kecik orang yg jaga..bila dah masuk 4 tahun baru aku anto taska...tu pun dia masih tak pandai nak berkawan...selalu kalo anto taska dia akan duduk tepi dinding sorang2...mula lah mengalir air mata........x pandai berkawan....bila dah start anto tadika aku tgk dia cam dah ok walaupun aku selalu menafikan...takut dia tak der kawan..takut dia kena buli...mcm2la....sampaikan kalo nak pi tadika pun rasanya mcm tak percaya aje..lelagilah masa 1st nangis aje....masuk
2nd day aku dah push ayah dia hantr..padahal kat tempat taska transit tu aku dah bayo utk transport pi tadika petangnya.....aku yakin yg dia for sure nangis tak berlagu utk 2nd tuu...mmmm rupa2 nyer aku yg silap..anak aku lagi kuat dari aku rupanya.....dari 2nd day sampai la ni dia love skool sesangat.........happy sesangat....tulah aku tak percaya akan kebolehan dia.....

Al maklum aku kan ibu..ker mak2 lain tak der perasaan mcm aku yek..paranoid ker? hahahhahah....bila tgk danish dah pandai tulis A,B,C,D,E aku bangga..hahahha biarlah orng kata aku over tapi itulah aku..sentiasa menghargai apa yg anak aku leh buat......masalah danish cuma dia terlalu banyak bercakap dari menulis..hahhaha buat masa ni C ngan D mcm ingat tak ingat..last2 aku tulis C..suh dia bayangkan apa? hahah dia cakap mcm pasu bunga...aku tak terimagine apa yg dia bayangkan C tu pasu bunga...and huruf D..dia cakap mcm poket doremon...hahahha...good..at least bila dia nak tulis abjad tu dia ingat...

semalam dia bawa 1 homework ( kat tadika ni tiap2 hari mesti ada 3 homework..wajib)....kena draw MY FAMILY..gambar ayah n ibu depa dah draw..(walau tak mcm muka aku ngan ayah dia..hahaha..lukisan tu cantik sgt..kui2)....so tinggal lukis danish n irfan.....hahahaha aku nak aje ajar orang lidi......tapi dia lagi kreatif....buat bulat2..bubuh mata, idung, telinga, rambut (rambut irfan dia buat terpacak..al maklum adik dia mohawk....)...n inilah hasilnyerrr...hahahahhahahaa..nice..tulis pun sendiri..kecuali huruf NG ngan IK aje kena guide sebab skool lum ajar sampai situ.....

ha..cantik tak cantik takk (baca gaya eric leong)...

No comments: