Nuffnang Ads

Thursday, January 5, 2012

Danish & Tadika Indah Ria

Salam......

Wah dah masuk 2012 meaning budak2 pun dah mulakan persekolahan lah yek.. same too danish...tapi tak derlah sekolah ..cuma tittle tadika ajelah..apapun yg lebih excited tentulah aku...hehehhe..gembira, risau dan sedih pun ada...hahahahha...mula2 nak carikan tadika utk danish memang dalam delima lah...yelah sapa yg tak nak terbaik utk anak kan....mula2 target nak cari kat Taman Pulai Perdana sebab dlm proses beli rumah kat sana..tapinyer tak sure bila leh masuk rumah tu.last2 decide ngan hubby kita cari area tmn u aje.....1st tadika iman...lokasi belakang sek tmn u 4 ker 3 yek..dah lupa...ok jer...yuran rm813.20 uikkk..monthly dalam rm140...nak sekolahkan anak yg baru tadika ni pun almost rm1k yek....hehehehehe...memang dah nak rasa on aje..tapi hubby kata kita survey tempat lain dulu.....ok saya sebagai bini yg menghormati suami angguk aje....hehehehe isteri mihtali aaa ni.....wekkkk...sila muntah beramai2...

cari punya cari..last2 decide call owner taska deceria...yelah memandangkan danish transit kat situ n ipan pun stay kat situ mintaklah pandangan dia mana tadika yg ok..dalam erti kata lain jimat sikit kos pengangkutan..hahaahhahaha..tak der maknanya...dia suggest tadika indah ria..tul2 sebelah jln beso..senang cerita tadika cina aaa.....mula2 mcm x berkenan aje..napa tah...dah bual2 ngan teacher depa...so tadika nilah yg kami pilih.....so ada 3 kelas...Bm, BI, Cina...aku amiklah Bm..kang terkejut lak danish nanti......yuran dalam rm550..n mid term nanti plus lagi rm400...tu dia...buku ngeri jer aku tgk...insyallah danish leh watt.....

mmm so kalo ikutkan bulanan yg aku kena kuakan utk taska ngan tadika depa lebih kurang mcm ni...

danish = tadika rm135/month + transit taska rm130 + rm25 transport
irfan = taska rm230
total = rm520....aik dah mcm install keta lak jumlahnya.......

4 comments:

Riza Rina said...

Macam mana prestasi anak awak kat tadika nie? and apa pendapat awak tentang tadika nie?

Sebab saya ade survey tadika nie cawangan jalan penyiaran taman universiti... tapi saya dapati cikgu-cikgu sangat menekankan akademik... ada baik dan buruk nye...

so boleh saya dapatkan pendapat awak tak?

thanks.

O J O L A L Y said...
This comment has been removed by the author.
O J O L A L Y said...

Hai Riza Rina

sori lambat reply....thanks for reading my blog..ok ni jujur pada pandangan ya...anak saya masa masuk tadika ni since umur dia 5 tahun...dan dia masa tu dia hanya tahu menghafal aje...tapi start dia belajar kat tadika ni saya tgk banyak improvement. Memang cikgu dia stresskan akademik...dan hari2 ada homework. tak der single day pun tak der homework..even anak awak absent pun cikgu still kasi homework. sepanjang 2 tahun dia di Tadika Indah Ria Taman Universiti ni tak der sekalipun dia mberontak tak nak pergi sekolah..even kalo dia demam dia tetap nak pergi jugak..

O J O L A L Y said...

saya juga hantar anak saya ke kelas tuisyen (mean extra 1 jam) di tadika ni...mula2 kesian jugak sebab mcm saya push dia..tapi dia yg nak2 sangat tuisyen dan x nak bhenti..so saya anggap di sini dia senang dan suka utk belajar di Tadika Indah Ria ni..kita boleh tgk kan kalo anak kita tak suka tadika ni rasanyer dia boleh guling2 atas lantai sebab x suka...

so saya beranggapan tadika ni sesuai dgn dia..dan yg penting nanti kita akan rasa berterima kasih sangat2 pd teacher2 ni bila anak2 kita pandai membaca mengira dalam BM dan BI...bukan apa sekarang ni kalo nak naik darjah 1 pun ada ujian LINUX kan..apa pun pilihan di tangan anda....

Ok tu pendapat saya mengenai tadika Indah Ria. yelah kita nakkan yg terbaik utk anak kita kan..saya pun dulu mcm tu jugak...habis semua tadika saya soal siasat...hehehehe