Nuffnang Ads

Monday, March 23, 2009

Jejalan di Tanjung Belungkor

iyahhhhh...kepenatan semalam masih terasa..cehhh mcm nak tulis sajak lak...kebetulan ada 'dayo' dari bukit naning (Mee Siput Club...kwang..kwang..) kitaorang bawak cempedak n pelam pi jalan2 tanjong belungkor n terminal feri...pastu ingat nak pi desaru, tjg balau n batu layar..tapi danish dah tido..nak tak nak kitorang balik gumah n mak usu secara tak rasminya jadi 'tourist guide' ..huhuhuu.. (teringat cerita slumdog tu...bantai ajelah mak usu).. masa sampai tjg belungkor, sedang elok aje air laut baru2 nak surut...ada lah 2, 3 orang yang mancing kat jeti tu ..ada 2 budak laki ngan ayah dia kot dok asyik memancing...hehehe sempat jugak aku jenguk ikan yng depa dapat...walau tak beso ikan tu..tapi kepuasan mengulung tu..hehehe...leh tahan sebenonyer kalo mancing kat jeti ni..paling tidak kerapu pun ada orang dapat...biasanyer kaki pancing yng amatur ni parking kete kat jeti ni je..pastu depa naik bot ...orang2 yg mcm aku jer yg layak mancing kat jeti..hehehhe..(mm kalo arwah ayah masih ada..mesti sonok..dulu ayah ada bot kat sini..ni memang kawasan dia..siapa tak kenal 'embah jamil...huhuhu..al fatihah) ..apapun darah bakat memancing tu memang ada kat diri kitaorang...walaupun kesemua anak ayah perempuan..hehehhe....opss hampir lupa mee siput naning club tu yek...depa ni kaki pancng jugak..cuma kali ni tak berkesempatan nak tunjuk skill..tulah lain kali yek.... wokey..spent 1/2 hours jugak lak kat jeti ni..adalah capture pic yang leh jadi tatapan umum...enjoy it...


pastu kitaorang pi terminal feri tjg belungkor..haahahaha ni kira first timelah aku masuk terminal ni..tak derorang pun...dah rasa macam teriminal tu kitaorg punya....punyalah asyik mengexplore kawasan tu..tak sedar lak masuk kawasan larangan...adalah dekat 15 minit..tetiba datang sorang pegawai imig...'maaf ya..kawasan ni tak leh masuk sebenarnya..lagipun semalam ada operasi..ada kapal curi pasir'...hehhehe sib baik mamat tu tegor kitaorang ngan penuh budi bahasa ( alangkah bagusnya kalo semua org gomen kaya budi bahasa macam tuu) ..tambah2 ensem lak mamat tu....hehhehe dah memang kitaorng salah pun..'maaf ya encik..dah terkesima sangat tgk laut sampai tak terperasan...'....


lepas dari terminal ni...mak usu jadi tourist guide...so tak derlah pic yang leh ditatap....aku, mak, danish, n kak tie balik masak utk 'dayo' tu...ingat nak wat pecal ikan Caru..sekali kencur lak tak der..so menu tghari tu..ikan caru bakar, cicah sambal susu pekat (sedap ooo), sup sayur, ikan goreng, ayam panggan semlm (huhuhuhu) n buah tembikai...hehehehhehe.....lapo lak aku....

P/s : for the mee siput club..oittt ..sblm datang jumpa budak kota ni..impove dulu skill bola tampo yek...huhuhuhuhuh..jgn serik datang FELDA TUNGGAL...

No comments: