Nuffnang Ads

Monday, July 22, 2013

checklist done n not done yet....over gitu....Shopping Time

Assalamualaikum....

selamat berpuasa bagi yang berpuasa..aminnnn kita dipertemukan kembali dengan bulan ramadan pada tahun ini...dan dalam tempoh dua minggu ni dah nak masuk bulan syawal kan? kejap aje rasanyer......persiapan? nampaknya tahun ni busy menyiapkan both muzzammils ajelah nampaknya...diorang yang teruja...cik ipan pun dah masuk 3 tahun..dah pandai demand itu ngan ini...cik danish pun sama jugak....gembiranya terlebih2 dari orang yang posa penuh sebulan...hihihihihiihi...

2 hari lepas sempatlah shopping ..tu pun terpaksa curi2 masa..almaklum en hubby sibuk dengan kedai dobinya...daku pulak sabtu ahad ni kena pi opis memandangkan kerja yang melambak2...nak tak nak lepas buka ajelah masa yang ada utk semua siapkan kelengkapan ......tempat pertama yang dituju JUSCO BUKIT INDAH.   kat sini dapatlah sorang sepasang...mm pilihan x banyak rupanya..yang bestnya warna purple tuuu....sempat buka puasa kat sini.....otw back singgah KIPMART tampoi...kat sini ada banyak pilihan tapinya my bujang danish tu banyak sangat ragamnyer....menangis2 x nak pi KIPMART alasan takut mesin lap lantai tu...ayoooo dear ..umur dah 6 tahun tuuuu....mesin ngan dia pun dah sama besar....(kalo blog ni masih ada harap2 danish ingatlah kenangan ni yek bila besar nanti...hehehehhe)...nak tak nak kena pi kedai yang berdekatan ajelah jawabnya..dapatlah sorang sepasang ngan seluar jeans......jadilah episod shopping kali ni...

ok ni  check list yang lum dicari /dibuat (utk rujukan sendirik)
  • Sampin utk cik danish...cik ipan leh pakai yang abanyer dulu (jimattttt)
  • kasut..mmm maybe sandle jerrr..senang nak bukak n pakai balik
  • baju round neck maybe sorang 2 helai lagi ker...almaklum yang dah beli semua berkolar..
  • jubah utk daku..hehehe( en hubby sila prepare duit yek..kot la leh dapat 2 pasang ker...)..baju kurung pun ada 1 ker 2 yek...x ingat aa..
  • baju Tshirt utk en hubby....(tak per yg ni ibu belanja)
  • sampul duit raya ngan duit raya sekali yg harus ditukar
oklah kot takat ni kalo ayag yg lain akan diupdate..

mmm tgh menunggu sesuatu...harap2 adalah ya...bukan duitttt daaaaaa

No comments: