Nuffnang Ads

Sunday, February 24, 2013

Pemanggang Ajaib AVON

Assalamualaikum

Lama tak mengupdate blog ni yek...wah ada gadget baru u.... pemanggang ajaib (PA) AVON..actually aku ada 1 set lagi pan AVON..tapi mak jah nak tukar ngan aku.. dia amik pan aku amik wok dia..both dari AVON jugak.......jadi nyer pada aku la ni PA n wok la......so ada dua new gadget utk kitchen aku tu....

hari sabtu baru2 ni pi econ save kat kota tinggi....dapatlah 2 ekor ikan talapia beso tapak tangan aku..kalo ipan or danish nyer tapak tangan wajib beli 4 ekor...hahahaha...dah sedia maklum yang aku memnaglah teramat2 takut nak goreng ikan....tak per nak gelakkan secara berjemaah pun ok...aku tak kisah dah ianya realiti...hehehe teringat ckp arwah ayah..tak der matinya kalo goreng ikan ni...hahahahhaa....tension aa dia sebab setiap kali nak goreng ikan aku mesti suh ayah yg terbalikan...hahahaha....so bila ada PA ni memang memudah cara  kerja2 aku...so tak derlah sesi goreng menggoreng la ni..hihi....

credited to : http://avonbrand2u.blogspot.com

ha ni lah rupenya.....sayangnya aku tak dan nak amik gambo talapia tu..serius nampak cantik sangat bila panggang huna PA ni...kecoklatan gitu...dan yang penting rasa sedap sangat n tak berbau ikan tuu....next memangangga aku pastikan amik gambo yek...

cara  : siang ikan...buang sisik....kalo guna PA ni tak melekat so buangkan aje sisik ikan tu......dah basuh bersih...tos kan...da lumur dengan serbuk PASTI SEDAP....cukup.......pastu panggang dengan api sederhana ...5 minit ...pastu terbalikkan...5 minit lagi...masa proses ni ko leh bukak pun tgk atas kesesuaian  tahap mana ko nak ikan ni masak..mcm aku..agak mata ikan dah terkeluar..dah masak aa ikan tu...

pastu buat pencicah..kicap+bawang potong dadu+lada potong+ PASTI sedap sikit..wat perisa

ooo sedapppp oooo...

Hubby: mmm ada dua eko ikan ni..simpan satu aaa wat malam2 kot lapo...lagipun beso ikan ni.
Aku : ok yah....

Setelah beberapa minit....

Hubby : eh tak cukup aa ikan ni..sedap sangat nii.....kita habiskan ajelah ya yang...
Aku : Hahahhahahaha....

2 comments:

maria firdz said...

salam ziarah... tgh usha2 gak nak beli pemanggang Ajaib...

http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/

O J O L A L Y said...

walaikumsalam..terima kasih atas kunjungan.....berbaloi2...beli pemangang by Avon ni..eh akak tak der share ngan avon ..cuma suka berkongsi dengan apa yg terbaik...

ok..kita nak buat kunjungan balas kat blog awak lak...