Nuffnang Ads

Monday, February 4, 2013

Jalan-Jalan Cameron Highlands

Assalamualaikum....

Wah tajuk post...mcm makan angin aje..hahahhaa...actually trip yang tak diplanning sangat..ttiba aje nak pi....kebetulan dah kat area Sg buluh....pergi sajalah ..hubby pun tak pernah sampai kat Cameron lagi.......perjalanan dari Sg Buluh ke CH melalui Simpang Pulai amik masa dalam 2 1/2 jam.....boleh tahanlah...both muzzammils zzzzz spjg jalan....sampai atas pun dah tghari...lapooooooo..pusing2 lah dari tanah rata ke brinchang samoailah ke tanah rata balik...baru dapt jumpa tpt makan yg ok.....susah jugak yek..pada hal pergi pun bukannya waktu peak ......

lepas makan ingat nak pi petik strawberi..walah almost tempat tak bukak sebab kebetulan pas cuti sekolah....dah gondo dah buah strawberi kat situ..hihihiihihihi....dpt tgk pokok pun jadilah....kesian kat budak2 lah..kitorg dah puas peti buah ni masa kat bandung dulu.....lagi pun mahal jugak...rm60 utk 1kg...tak perlah....belikan ice cream diamlah budak2 ni........kebetulan pulak pi ada pasar malam...tapi masih tak penuh lagi sebab awal lagipun dlm kul 2 kan...sempatlah beli sayur2an.....dan buah strawberi utk di bawak balik.......beli FM utk mak long n diri sendirik....yg paling terkilan tak dpat beli jagung mutiara..ni semua salah hubby...hahahahhaa

Setengahari kat sini dapat pi Taman rama2 + Taman Rose+ Taman Kaktus.....tempat teh memang kitaorg tak pi sebab nanti next time tak der tempat nak pi....hahhahahahah...overall sangat best jejalan sama anak2 ni...kat sini un both muzzammils sempat pau mainan...walah bujangggg...hihihi...turun dalam kul 6ptg...n sampai sg buluh dalam kul 8.30mlm...........perjalanan yg sekejap tapi berbaloiii......












































No comments: