Nuffnang Ads

Sunday, June 3, 2012

Tawa dan Tangisan MEI dan JUN 2012

As Salam....

alhamdulillah masih diberi pinjaman dari Allah SWT untuk terus bernafas bersama orang2 yang tersayang....dah lama nak update blog ni tapi masih tak berkesempatan.....sepanjang tempoh ni banyak perkara yang terjadi..apapun kita mulakan dengan yg sweet2 jer dulu...hehehhe...

Sepertimana yang diberitau pada FB ari tu..danish telah menduduki peperiksaan pada bulan 5 ari tu...dah sekali lagi alhamdulillah... resultnya sangat membanggakan terutamanya pada danish yang baru kenal angka dan abdjad.....he got 100% for BM, BI, Maths and jawi....99% for science ( salah  1 soalan : confius antara rough n soft) dan 86% for colouring......lupa pulak nak snap kertas periksa dia..... Actually sejak dia bersekolah kat Tadika India Ria (baru pra tadika pun)....alhamdulillah nampak sangat perkembangannya walaupun baru 5 bulan belajar ..starting from zeroo dan la ni dah kenal abdjad n boleh mengeja dalam bi dan bm...angka pun dah kenal ..dah boleh wat operasi plus n minus....jawi pun dah lancar...hehehe mana taknya..everyday ada homeworks ...tak per berbaloi2 ngan resultnya...dah yang penting dia sangat2 suka dengan sekolah....sakit2 pun nak jugak ke sekolah..........alhamdulillah..moga anis terus maju jaya....

satu lagi perkara ni tak tau nak suka or nak sedih.......proses untuk beli rumah la dah nampak balik keaktifan lawyer yang sememangnya tersangat2 sendu.....alhamdulillah kat bank dah ada progress..mmm malas nak cerita  dari awal..yang penting proses nak beli rumah tu dah makan almost 1.5 years padahal loan pun dah lepas...huhuuhu..tak perlah allah nak bagi dugaan pada kami sekeluarga........mintak2 semuanyer berjalan lancar ....

ok hal yg ni serius sangat2 sedih.....tapi aku percaya allah SWT ada perancangan yang baik untuk kami sekeluarga lepas ni.... Jumaat lepas bersamaan dengan 1 jun 2012..opis hubby ada wat miting pengurusan bersama2 dengan GM dan pekerja2nyer.... apa yang paling mengejutkan MNF membuat keputusan untuk close bahagian kajian  n fizikal...meaning tinggal bahagian managment aje...ya allah sangat2 mengejutkan sebab semua orang termasuk my hubby dapat notis 2 bulan yang tarikh kuatkuasa akan diberitahu kelak..yg pastinya maybe before raya or after raya....sebab apa MNF tutup tu tak payah nak hurai...GM dia pun nak bukak opis baru dah...tak salah HMH ker apa ya...pernah nampak business cardnya.....yang pastinya dah 2 hari hubby termenung mengenang nasib...apapun yang pastinya masing2 tgh x percaya yang hal ni terjadi..hubby lagilah as lelaki n ketua keluarga...tak per buat masa ni bio dia tenang dulu....insyallah aku as wife kena paham situasi dia...walaupun kekadang aku sendiri rasa lain macam...ntahlah tak reti nak describe mcmana perasaan...ya allah berikan kami kekuatan utuk tabah menghadapi dugaan dariMu ya Allah.....

oklah dah panjang lak rasanya update ni...keep in touch next time lah..insyallah....hopefully semuanya akan bertambah baik...aminnn.....

No comments: