Nuffnang Ads

Sunday, January 9, 2011

Kota Kinabalu - Part 1

Salam...

alhamdulillah semuanyer berjalan lancar sepertimana yang dirancangkan...ni kunjungan kali kedua aku ke KK wit family.......

5/1/2011

hehehe seawal jam 7.00 pg kitoarang dah siap2....flight kul 9.30pg..at least nak check in dalam kul 8.30pg...heheehe trip kali ni ramai yg join..dalam 11 orang ..best kan..jejalan reramai ni...so dah decide aku n family kak lily bertolak sama2 dari JB ke airport..mak, cik sue n danish bertolak dari kota..heheehe (ensem kawan baru adik tu..chinese look)...



flight berlepas on time - danish ler orang paling becok...suka dia naik flight..walaupun dah 5x naik flight...hahahahhaha.........huhuu time2 nak touch down danish leh wat hal lak..huhuh ngamuk tak mo turun sebab dia tertido..'abg penat la..abang nak berehat kejap..penat naik kapal terbang'..hhuhuu leh mcm tu? pujuk punya pujuk..berjaya jugak la..kalo idok..dah tentu aku orang paling glamour..inteprame dalam papaer nanti....hehehehe...

Kitaorang sampai awal jugak..dalam 11.55..Don lak lum sampai....tunggu lagi..hehehehhe.....sib baik anak kak lily, amani..wat 'kuih'..org jawa kata kerasan..sempat lagilah pi toilet..cuci apa yg patut..hehehehe......don sampai dgn urvan..bwk pi apartment....kat situ tuko kereta avanza+saga........rehat2 n tapau makan kat kedai mamak...huhuhu rm70 utk 10 orang makan..without air..huhuhuhu mahaiiiiii......mm kat sini kalo makanan dah masak memang mahai..barang mentah tu murah lak....tu yg dah decide nak masak sepanjang kat KK..hehehe...pas makan kitorang siap2 jalan sekitar kk..pi paso beli beras, rempah ratus n mcm2lah...kira petang tu wat warm up utk shopping nanti..hehehehheehehehehe.....

dinner..kitaorang dah decide nak makan seefood kat paso malam sinsuran tu.........banyak tul makan...ikan 2 eko saiz bapak oke.....udang +ketam+sotong+ala rumpau laut tuuu....makan utk 10 orang rm120+rm40 (tapau).....murah lerrrrrrrrrr...sebab masa aku pi makan kat sini dulu kena rm170 utk 8 orang makan...mmmm..alhamdulillah danish tak mengaruk..hehehehe..pas makan kitaorang jejalan kat paso beli ikan..utk bawak bekal untuk esokkkkk.......dah habis sopping kita orang balik tido..sebab pepagi dah nak masak....................zzzzzzzzzzzz

6/1/2011

huaaaaa...bagun pepagi sebab nak prepare sarapan....so breakfast ari ni nasik lemak..with sambal tumis udang+telo...sambil2 tu masak utk tapau nanti.. menu: SILA KECUR...ikan merah asam pedas+sayur capchai+ketam masak merah bersalut telo keemasan..hahaha boleh gitu..+nasi putih yang lembut n penuh kanji..almaklum beras baru..masak 1 kilo.....sedappp sangat al maklum beras baru..heheheh

9.30pg..bertolak pi isi minyak kat esso..mm kitaornag split 2..satu naik avanza( aku, opz, danish, mak jah, cik su, kak tie ngan enap)..kak lily , nuar, amani, ayah n mak dia naik saga......dibantu oleh pn GPS (sebab guna female voice..hahahha).....kitoarng pun follow jer lah arahan puan tu..hehehhe....so ni tempat2 pit stop kitaorang :-
  1. Tamparuli - 1st trip dulu tak sempat naik jambatan tamparuli....just lalu jambatan konkrit tu jer..so kali ni memang nak singgah jugak..hehehe.....masa sampai jmbtn konkrit tu tak leh lalu sebab tgh construction..so kitorang park aje kat situ...hahahhaha gayat jugak masa nak naik tu...mak? jgn haraplah..baru beberapa langkah dah gayat giler ...dia patah balik...aku , hubby, nuar n enap...sampai jugak kat pasar dia...hehehe tgk2 syok lalu jambatan..dtg 1 group pelancong mamat n minah salleeh..waaaaa makin goyang jamabtan tuuu...nak menapak pun dah tak stabil....hehehhehe...sempat jugak aku beli kuih n tapai kat pasar tamparuli..(sori linda x sempat nak singgah kat gumah ko...almaklum ramai rombongan kali ni...)

  2. next..kitorang pi Pekan Nabalu.....mak jah dah pi kali ke2 pun still memborong ngan banyakknyerrr..hehehhehe...dinasihatkan kat sini boronglah cenderamata yg korang nak bawak balik semenanjung nanti..compare ngan paso filipina..mahai...cth : fridge magnet leh dapat 4 biji /rm10..with free gift kalo borang banyak..hehehehe..kalo kat paso sana..mati2 3/rm10...agak muka kesian dptlah 4..hehehhe..kat sini borong baju sabah 100%cotton...rm20/rm18..kat paso filipina..dgn material yg sama last bagi rm25/ huhuhu.so borong disini ya makcik2 n pak cik2...aku tak der borong sanagt..dulu da habis duit labur kat sini..just beli baju anis n opz aje......pemenang raja borong dimenangi oleh...cik su n mak jah (hadiah sila split 2 ok)..banyak ok depa borong.....hehhehehe.....lama jugak kat sini..

  3. dah penat sopping..terus pi Kinabalu Park.......rm3/org....hahah sampai2 terus cari port makan tghari.....hehehehe..orang lalu lalang sila cium bau ya...sonok pi sini..angin sepoi2 x reti bahasa..sejuk siut.....pilah sampai timpohon..hahahha kebetullah ada group baru habis mendaki...apa lagi..nua, opz, bapak kak lily..amik kesempatan join group tu bergambo bagai.....hahahha kelakooo.....

  4. dah kenyang makan nasi+angin..kitorang pi kundasang..eh lalu jer dulu..silap2 terus pi sabah tea...kat sini tak lama..just sopping tea bags n jengok2 ala kasawari ladang tea tu..sebab danish mengamukkkkkkkkkkkkkkkkk..langsung tak bestt..geram aku...

  5. next destination..dah kul 3.30 ptg....aku pi spa ikan - tagal....waaaaa.........best2 sangat2...sangat2 best2........nani aku sambung...

No comments: