Nuffnang Ads

Monday, January 10, 2011

Kota Kinabalu : Part 2


hehehhe sambung...jgn tak sambung......kat mana ya...ooooooo
  • Spa Ikan - Tagal.....hehehehe alhamdulillah sampai jugak kitaorng kat sini..memang nak pi sanagt2 tempat ni.....syukur pada allah diberi kesempatan ini..samapi2 aje..bgtau 7-9/1/11 kawasan ini akan ditutup.....meaning esoklah tutup yek..sib baik kitaorng samapi ari ni......beli tiket rm5/person....solat dulu...nampak surau atas bukit..kena mendaki sikit...yg sedihnya..surau tu tak terjaga...mm kotor sangat..nak solat memang kena sapu dulu...nak amik wuduk pun..mmmm sedih sangat2..lum lagi kain telekung sedia ada.. mmmmm.. harap2 dijaga kebersihannya.... nak jumpa surau susah..gereja banyaklah...so lepas semua solat..kitorang pun mulakan ekspedisi menyepa..hahahhaaha.... alhamdulillah samapai aje orang tak der..kita2 aje..biasanyer 15 minit..tapi owner tu kata leh buat sampai kaki kembang..hahahhahaha.kalo tak ingat dah nak kul 5.30pm mau lama kat situ.....akulah orang paling awal letak kerusi..sekali jerrr....tu diaaaaaaa.......auw auw...mak, pak, nenek, atuk, cucu ikan kelah semua keluar...waaaaaaaa beso2 tul ikan kat situ..hehehehehhe...kwsn tu riuh ngan kita2 aje..geram jer tgk ikan kat situ..kalo goreng masak lemak cili padi.....wahhh malatoppppppp....hehehe tapi tak mau lah..ikan ni makan sel kulit mati kat kaki kita...habis semua di pagutnya...mula2 geli lelama syokkk.....ingat mak jah tak nak..rupanyer2 dia cakap napa tak pi lagi pagi? hahahhaha syok tullah..lepas ni spa ikan kecit leh tutup kedai ya...hahahhahahha......
  • lepas menyepakan diri..kitorang pi patah balik..so singgah di Kundsang lak....kat sini mak2 borong sayur n cendawan....aku borong madu n royal jelly...rm30 utk 2 botol...manis sanagt...hehehehe nekad jer ..kot2 meletup madu tu atas flight..ampun.....hehehe..aku dah tak giler sangat sayur sini sebab 1st time aku pi aku dah gilerrr..hahahahha giler sayur......sebenarnya OTW pi kundasang, aku dah wat dajal...petik bunga kat tepi jalan..gara2 mak jah dah ternerkenan bunga kat situ..huhuhuhhuh..ampun ya pak....
  • terpaksa balik segera sebab jam dah kul 5.30 ptg..meaning lambat turun jer kabus menebal...huhuhhuhuuh memang pun..sampai kinabalu park kabus dah tebal gilerrr......mmmm ni semua pasal gilakan sayur lah ni..hehehhehehe......
  • Sampai rumah dalam kul 7.30 mlm....aku drop semua orang..aku n opz pi cari lauk....aku ngan gagahnyer beli tongkol, ketam, udang n ikan kembung utk di masak......huhuhuhuhu sedap wokkkk menu malam tu..ikan tongkol masak kari segera...ikan kembung wokk murah ..rm4 satu pinggan..dekat 10 ekor jugak..ketam godok...2 bekas rm8..isi jgn cakap..penuh wokkkkk...walahhhhhhhhhhhhhhh sedap tak terkata.......tgh2 makan datang kwn cik su...ala kalo aku cerita bukan ko tau...hahahhaha..dia ajak mak jah, enap n cik sue..pusing 1 kk...hehehehhehe borong kat kg air......borong lagi? mmm tepatlah tittle ratu borong kat diorang tu..hehehehehehe.....kita yg tak pi merehatkan diri sebab hari ni aje dah dok dalam kereta hampir 16 jam....penat sangatttt......yg pi shopping tu memang tak reti penat...hehehhe namapun mak jah n maj sue.....hehehhe..
7/1/2011
  • Hari ni tak masak sarapan....family kak lily beli roti canai wat sarapan..rm1.20/kpg... hahahaha sekali ganda beb harga roti tuu.... mm kalo dah lidah jawa memang aaa...semua serba tak kena...kui2....lagi lah mak2 ni.......
  • opz n danish mandi kolam today..seronok depa kata...ari ni pun tak rush sangat nak kemana2...ikut planing ari ni kita pi area penampang...mmm kalo sesat mau kena lempang...
  • as usually..pakai pn gps utk tunjuk arah...hehehehe 1st destination...kita serbu Kipandi Butterfly park...hahahhahahaha tak sangka jalan nyer mcm tu rupa....waaaaa mendaki bukit tinggi gilerrr...nak2 dok belakang lori gas...huhuhu terus ingat final destination......waaaaa..tetiba lori gas tu keluarkan asap..sebab dah tak larat nak mendaki....tong gas berterabur n kena kepala ...banyak darah.....ada satu tong terbukak lobang gas dia...waaa semua panik.....jerit2...aaaaaaaa...ko napa? dah buang tebiat...wkey imiginasi melampui batas....huhuhhuuhu..alhamdulillah akhinya sampai jugak kat Kipandi park...jalan 23km mcm 123km........ seronok pi sini..sebab taman ni ada 3 section...ada butterfly, insect n orkid....mak2 memang happy gilerrrrrrrrr.........sibuk nak beli benih pokok kat sini...... hehehe sini ada guider yg bagi penerangan...RABIUS...(mm enap sudah tangkap cintan sama ko..)..org kadazandusun.....cute sanagt.........dia dok pung pang 2x..enap dok merati face mamat tu jerrr..hahahhahaha....kat sini all bapak, nenek, mak, anak, cucu, cicit, oneng2...semua bendalah ada kat sini ..dari yg berjangut, botak, merah pelangi..semua kala ada..dari yg berbisa...tak bisa semua ada..hehehehehhehe..memang berbaloi lah bayo rm10/org...kat sini aku dpt pegang buterfly n ulat gonggok..waaa besooooo gilerrrr...hahahah aku n enap jer berani..opz..dah lariii...hehehhe...... dah puas main serangga..kita pi tgk pitcher ngan orkid......orkid hutan bukan hybrid.....yg pelik2 wokk......yg kelakonyer mak jah merayu2 nakkan benih pokok2 kat situ..adoiiiii...sabo jer akuuu.........seronok pi sini..kalo pi kk jgn lupa singgah sini
  • next ...aku sambung lagi yek...

No comments: