Nuffnang Ads

Sunday, April 3, 2011

Restoren Bujang Firefly



Salam....

huhuhu dah lama tak tulis pasal makan2 yek.....dolu2 rajin aaa....sebab rajin makan..la ni..hahahha lagilah tambah rajin..tapi rajin makan aje..nak berbelog pasal makan malas..hehehe...oklah weekend ari tu, kitaorg kua jelajan..tanpa hubby..hubby amik test kat Uitm..so dgn izinyer...dgn izinyer ok....aku merewang lah 1 bando penawar...disebabkan malas nak masak kat gumah..kitaorng plan nak makan kat b.penwr sesambil cuci2 mata...bibik enap kata dah lama tak jalan2 pi DESAru..hahahha aku ni walaupun dok tunggal...tapi dah bertahun tak pi desaru.....

Ok disebabkan perut dah berkeroncong lagu dangdut ni..kitaorang kena isi perut dulu..tempat yang dituju of course Restoren Bujang Firefly yg terletak kat Bando penawr...bukan kat centre dia..tapi masuk ke simpang Hentian penawar tu..dalam 3km sampai lah...jalan ni cross senai desaru highway...(mm ntah bila tahnak bukak hway ni..ponet den menunggu..) ..jalan nyer oklah..kalo malam golap kot..jalan terus sampailah end of road...jumpalah restoren terapung bujang firefly ni..actually ni bukan restoren aje..sesapa nak skodeng kunang2 meh ler datang sini....depa ada service tu..kalo nak skodeng anak dara...harus di campak aje masuk sungai jer..wat santapan buaya..hahahha..ada buaya ker? hehehhe

danish punyalah excited sampai cakap jambatan yg acess restoren tu dipanggilnyer jambatan tamparuli..kui2...last2 aku jugak kena dokong dia..sebab..dia memnag penakut...huhuhu haruuu!..sampai2 aje..disamput dgn anak lotong! cute sangat ok!



ok ni la pic part of restoren yek...kalo memalam lagi happening ni.....karaoke pun ada jugak..kalo sesapa suaranyer tak sedap boleh terjun sungai k...kat sini jugak leh jugak melabuhkan joran korang..tapi kena charge jugaklah..port dia selesa..nak kentut aje yg tak yah bayo k!

....yg tudung purpel tu bibik enap.;my BFF ever n ever.....yg cokolat tu of course my lovely mother..pn jah...(la ni tengah giler orkid..jgnlah tunjuk or bawak pi tempt orkid..wajib 5 jam disitu..tu pun tak cukup kot!!!)..oklah now pi menu dia lak..kat sini ko leh makan pakej..dari rm65 sampai rm350...aku amik rm65 aje..sebabnya aku ngan bibik aje yg makan...buruk lantok teman ni! hahahahha...dish aku ada siakap 3 rasa, kailan ikan masin, telur dadar, tomyam, sotong goreng tepung yg superbbbbb...ngan fresh oren..n of course ler nasaik putih ..hehehehhehe..banyak tau lauk dia tu...last2 tak abis.....hehehehhehe..kat sini ketam pun ada jugak..n yg penting sini ikanyer freshhhh!!siap bela dalam sangko lagi..ko nak makan ..baru dia sembelih ikan tu..sembelih? lantok lerrrrrrr.....tengok tu..apa yg aku tak abis makan?....


ok lah ..cakap banyak pun tak guna yek..korang makan aje kat situ...di jamin sedap!!!drama di atas hanyalah hiburan semata2...mana ada KFC kat bando penawar? hehehhe.....



No comments: