Nuffnang Ads

Thursday, May 20, 2010

Senyum..Smile...;)



Senyum Seindah suria
Yang Membawa Cahaya
Senyumlah dari hati
Dunia Mu Berseri
Senyum Umpama Impian
Dalam kehidupan
Kau Tersenyum Ku Tersenyum
Kemesraan Menguntum
Senyum...Kepada Semua
Senyuman Mu itu amatlah Berharga
Senyum...Membahagiakan
dengan Senyuman Terjalinlah Ikatan..

Tuesday, May 18, 2010

Memories Capture


i'm flying without wings.....

Salam....

Semalam baru ilang rasa penat badan ni... actually kitaorng baru balik dari cuti2 malaysia...satu2nyer negeri yg aku lum sampai...SABAH...on 13 mei-15 mei aku kat sana...aku angkut semua family aku + family kak ipaq sekali ..so 8 orang aa semuanyer....apa yang leh disimpulkan kitaorang hapi giler..hahahhahahaha...kali ni kitaorng terjah jerrr..tak deeeeeeeeeeer pakai pakej ...alham..dulillah semuanyer ok tak der sesat mana pun..semuanyer ikut plan...tu yang sonok tuu

masa memula nak naik flight dah risaukan si danish kot2 dia takut...mmm mulut dia non stop tanya itu ini....alhamdulillah suka dia..habis spagetthi dia makan.....rasa comel tgk gelagat dia...hehehehe...
Sampai dalam kul 11.30pg..terus amik kereta n pi marina court...suka2..sebab selesa n apartment lak sea viewww...wah lagi teruja si danish...apartment lak lengkap ngan microwave, dapur, mesin basuh, peti sejuk, semualah cuma kitaorng kena beli barang basah aje...ada lak swimming pool..wah lagilah si danish suka.....kat sini leh nampak sun set tauu...cantik sangat

Wah nak cerita detail tak tercerita lak rasanya...apapun banyak tempat jugak kitorang pi...antaranya :
- Pasar Kraftangan n Ikan Masin:gilo mak den shopping n borong..hehehehe tips: tawarlah samapi 70%..memang berbaloi2....kat sana tugas aku adalah jadi tukang tawar...al maklum dah lah orangnyer manis, mulut lak manis..sib baik tak kena kencing manis..hehehehe...
-Pasar SAFMA : wah sini den lak gilo..al maklum kat tangan dah spend duit memang nak beli seafood..walahhh..tgk sotong beso2 baru rm6.50/kilo..kalo kat JB mau Rm20..ikan kembung yang beso2 lagi segar baru rm2/kilo..gilo apo....ketam lagi rm10/kilo..sepit dia lagi beso tangan danish...hahahha..yg pasti aku borong ketam, sotong, udang, ikan merah, jenahak.....hahahahahah bila tah nak masak...
-Pasar Malam kat pasao pilipina : makan ikan bako 3 eko, udang 2 eko (rm30), sotong 2 eko (rm30)..ngan rumpai2....sup ayam 2 mangkuk...semuanyer rm130 utk 8 orang makan termasuk air..ok sangat aaa tuuuu
-Tamparuli : Singgah gumah anak angkat family aku merangkap kawan aku masa kat ITM : tak sangka dapat pi gumah dia jugak..family dia memang tip top : depa masak ketam, ikan bawal, udang..blruppppppppp kenyang...otw balik tu ada jugak singgah n lalu jambatan tamparuli..nak snap dah malam lak....hehehehhe thank linda
-Pekan Nabalu : wahhhh banyak tul cenderamata: mcm2 aku borong kat sini...fridge magnet, keropok kerepak, beg anyaman..mcm2 lahhhhh
-Kinabalu Park : suka2 bagi sesapa yang suka nature mcm aku....banyak pic kitorang amaik kat sini..alhamdulillah sepanjang jalan n kat sini nampak puncak kinabaluuu....rasa nak tinggal kat sini aje..pokok senduduk dia beso kepala danish....
-Kundasang : sini tempat paling aku suka........banyak giler sayur n bunga2 aaaan. bak kata danish '3-sepuluh...3-10' hahahha dia ajuk mak cik tu cakap....apapun baru tau danish ni mamat bunga..suka tul dia ngan bunga tuuuu....tgk sayur mcm nak beli ajeeeeeee..memandangkan mcmana nak bawak nanti......adalah jugak beli cendawan tuuu..ok jer sampai JB..dah masak pun...my mum borong beras pulut.....hehehe berkilo2..hahahha balik aje kena charge rm60..kui2...
-Pekan ranau +Poring Hot Spring : ingat ranau ingat Tomburio...hehehehhe....kat hot springtak mandi pun sebab danish nenyak tido..cian lak dia..... tak oer dah amik pic banyak..kat situ aku borong cenderamata..cantikkkk bunga raffelsia....murah lak tu..thanks kak..ko memang besttt...
-Pasar malam Kampung Air : waaaaaaaaaaaaaa aku aje yg tak turun sebab si danish dah naik muak nak jalan2..so aku, hubby n danishblik apartment..yg lain shopppinggggggggggggggggggg...hehehheheheeheh tak per bulan 1 tahun depan aku pi lagi..tiket dah beli..hahahhahaha

so...tulah coretan sedikit sebanyak aku kat KK selama 3 hari 2 malam...memang tak cukup masa k...next target nak pi pulau lakk..muahhhhh2222...pic aku paste next entry....kalo nak no contact apartment n kk bagitau aku


Monday, May 10, 2010

'engkau tak dapat ku lupakan..wahai ibuuuu'



salam..

wah panjang tak tajuk entri kali ini...mm sempena hari ibu on 9 mei..my little boy, dani..nyanyikan aku lagu ibu..tak terharu ko kata.huhu..touching giler..lagi2 bila part last '..'engkau tak dapat ku lupakannnnnn...wahaiiiiii ibuuuuuuu'....huhuhuhu boleh danish sendiri cakap 'ibu..macam nak sedih aje ibu'....dia pun leh rasa bertapa syahdunyerrrrrr word tu pada aku......muah2 cayanggg boy ibu ni...

My Little Sweet Boy..WAN DANISH MUZZAMMIL

oklah ..actually kitaorang sambut hari ibu ni malam sabtu..sebab ahad tu semua ada agenda masing2..almaklum jemputan kawin berderet...apapun malam tu sentap tullah...lagi2 my mum yang tersayang memang terharu gilerrr dgn apa yg kitaorang malam tu..almaklum semuanyer sibuk minggu lepas...balik kota pun tak pernah cukup corum..tapi kali ni semuanyer berkumpul...(aku selalu balik..tu ha kak long sibuk kerja jerrrr..hehehhehe)...


kitaorang pakat nyanyi lagi ibu reramai....tapi danish nyanyi special utk aku dalam bilik air..wakakakaka...ingat nak masak special utk hari special..tapi sejak2 dah masuk minggu 30 ni mcm tak larat jerr...pakat ramai2 beli sate, goreng nugget n kentang aje...tambah kek coklat cheese...wah kecur aje....apapun semua tu tak penting...apa yang penting? danish nak kencing..huhuhu bukan tu danish nyer word...apa yang penting kasih sayang kita pada emak sentiasa mekarrrr...insyallah kita buat yang terbaik utk mak walaupun tak setanding kepayahan mak besokan kitaorng yang memang dah beso2 ni...I LOVE u MAK!! (terharu..if ayah ada masa ni kan best..rindu nak peluk ayah..)...insyallah selagi ada nafas kitaorng ni, kitaorng akan sentiasa bersama mak..ini janji kami.........sentap lak pulak ni....


oklah enjoy d'pics....


Thursday, May 6, 2010

..SakiT....

mm ari ni dan semalam hubby tak sihat...asyik muntah aje dari malam tadi...pi klinik sampai 6 jenis ubat dapat..actually hubby memang dah ada gastrik...kekadag tu susah jugak predict apa yg hubby tak leh makan.....kekadang kalo makan benda tu keadang tak ok? apapun doakan sangat2 hubby cepat2 sembuh...cian sangat bila tgk hubby cam lemah aje..get well soon yek my dear..
la ni aku makin rasa tak sedap badan lak...mungkin perut makin membesar...pusing kanan salah pusing kiri salah..semalam bagitau hubby.'mmm kali ni peknen, rasanyer mcm besar lak perut ni'...masa danish tak lah besar sangat......'mm hubby kata perut tu yang mcm membujur jerr..dulu mcm bulat..mmm aikk takkan anak pompuan lak? ari tu dah scan anak laki...hehhehehe saja jerrrr aku main teka teki.....apapun doakan kesihatan kami bertiga...aminnn