Nuffnang Ads

Monday, March 3, 2014

Villa Warisan JA ...jommmm

Assalamualaikum....

Hujung minggu lepas kitaorng pi cuti2 malaysia..tak jauh kat JB aje...hihihhi..ngada2kan...kalau dah alang2 bcuti tu pi ah Bali ke, Bandung ke...hahahaha... ish cuti bukan lama pun wajarlah cari di JB aje. apa ingat kat JB tak de yg mcm ala2 Bali ker walaupun tak der pantai secantik di Bali...dapat berkonsepkan hotel di Bali jadi lah...hahahahha

Ok lah tujuan utama sebenarnya nak survey mana2 hotel or villa yang boleh dijadikan tpt kitorang nak reunion nanti...yelah balik2 pantai, sukaneka, mandi2 pantai...ingatkan nak cuba kelainan sikit reunion kali ni...nak mcm ada annual dinner gitu...hahahaha..tak derlah kena bako ayam sendiri...masak sendirik..hahaha..last2 yg tukang bako tak dapat makan..yg tlg makan ramailah......hahahhaha... 

Dalam banyak2 hotel yang dicari hati sudah tertawan dgn satu tempat ni...cantik oooo...style hotel di Bali gitu..tgk kt web memang tempat ni jadi pilihan utk buat function...mcm2...nikah, reunion, majlis perpisahlan lah..majlis kawin lah...cuma majlis berkhatan aje lum kot....hahaha.....tapi seriusly cantik sangat...

Lokasi : Villa Warisan JA (bhadapan dgn Sek (P) Jb dan Area Rumah MB Johor)
Alamat : 88, Jalan Abd Rahman Andak off Jalan Drapper, Johor Bahru
GPS Koordinat : 1.471139 (Lat) 103.75343 (Long)

Owner villa ramah sekali...panggil Kak Zue...actually dia ni kawan pd kawan aku jugak...tau pasal villa ni pun dari dia...thanks semah!!..alang2 dah menyebe ni...kitaorng check inn satu malam...hahahha nak jugak berehat ngan familykan...both Muzzammils pun suka giler sebab kat sini ada pool n yg penting ada long tab...hahahhaha..sampai kecut2 tgn diorang...

Meh tgk Balkoni kat bilik aku dulu.....superbb tak?




danish kata mcm kat cerita 'spirited away" je buuu...

Add caption


ni area balkoni..ada satu kerusi malas kat luar..malam2 leh berangan tgk bintang2...hahahhahaha bintang lah sangat
kolam renang dari bilik kitorng
tanjat tak? hahhhaa ni mamat memang over...

ok tgk kat dalam pulak ya..masuk2 aje...haaaa tu dia..cantik yg amat n yg penting luassss....ada bilik wardrobe sendiri yek...ruang nak solat pun luas ..tu yg penting...

bilik air yek +bathtub


pintu masuk bilik kitaorng
bilik kitaorng.....luas sebenarnya....belok ke kanan tu ada bilik wardrobe +reuang solat+bilik air...serius luas sangat
Meh kita jenguk kawasan sekitar pulak ya..oo sini pool dia ada utk kanak2 ngan dewasa ya.....selain tu kat bhgian lobby siap ada pelamin bagai..ruang utk bersantai dan yg penting semuanya jati ya....kalo berkanan boleh beli dari owner...sapa2 yg nak photoshoot pun boleh...berbaloi



















cantikkan...kat sini diorang ada jugak arrange utk buat apa2 majlis tapi minimum 35 pax....masa aku stay diorang tgh sibuk arrange utk majlis kawin esoknya...sempatlah jugak lalu kapet merah ..hahahhahaha...ha ah ek..lupa lak nak snap area function yg kat luar tu....tempat tu sesuai utk majlis reunion kita nanti....tapi tulah villa ni just ada 11 bilik+chalet aje...tapi kalo nak jugak buat kat sini sebahagian family boleh  stay sini...dan sebahagian family lagi kena duduk hotel diorang jugaklah tapi lokasinya kat tengah bandar JB..JA Resident hotel..tul2 bhadapan ngan bazar karat...(mlm2 leh jejalan.hehehehe...mau ka?

No comments: