Nuffnang Ads

Wednesday, January 1, 2014

Pendaftaran Tahun 1 - SA Taman Sri Pulai & SK Pulai Perdana 2014

Assalamualaikum

Semalam 1/1/2014 bermulah sesi pendaftaran bagi Wan Danish Muzzammil (WDM). aku amik cuti sempena nak uruskan persekolahan danish ni...Memang kelam kabut jugak...mak nyer aje yg kelam kabut..yelah 1st time anak sekolah kan..pulaknya abg ni dalam hati ada taman.....hehehehehehe.. mula2 WDM daftar sekolah agama dulu pastu baru sekolah kebangsaan.

Sek Agama Taman Sri Pulai
  • Abg daftar untuk pertama kalinya di SA ni. dia dapat sesi ke2 iaitu dari jam 10.30 pagi-12.00tgh....kelam kabut jugaklah sebab sek keb lak dari kul 1.00tgh-6.15ptg.
  • jam 10.30pg abg dah berkumpul ngan kawan2 dari Taman Sri Pulai Perdana.  Sekelas ngan anak zill n nizam..oklah tu ada kawan jugakkan
  • Abg masuk kelas As-salam...dah yg bestnya Ustazah yang mengajar danish ni rupa2nya bini kawan aku sendiri..hubby dia 1 kelas ngan aku masa aku amik Town Planning kat Uitm Perak dulu....
  • Hahahah teringat lak semalam...masa perhimpunan semalam...ada 3 kelas actually..kelas ke3 tu dapat Ustaz..hahaha ustaz tu tegas jugak orangnya...'ha...saya ni ustaz garang tau...(sambil buat muka duck face)...murid kelas tu dah kecut dah...'ni baca ni..nampak tak tulis apa? apa? tak tahu?......senyap aje masa tu..parents kat belakang dah senyum simpul dah.....hahhahaha ada jugak kang student yg tak mo datang esok...agaknya kalo danish dah mengiggil ni...hehehehehhe
  • Masa sesi orentasi berjalan aku balik jap kat kedai dobi..prepare baju utk danish pi sek keb lak
  • jam 11.50pg amik danish semula
  • Hampir terlupa...maybe budak2 yg sek kat SA sini yg tinggal kat Taman pulai Perdana ni berkemungkinan dalam masa seminggu lagi akan berpindah di SA Taman Pulai Perdana sendiri.....ni termasuk danish  lah...so doakanlah bersama2 agar cepat2 pindah..so dgn harapan sesi tu bertukarlah dari 8.30pg-10.00pg..adalah jugak gap nak ke sek keb nanti.









Sek Keb Taman Sri Pulai Perdana
  • Balik dari SA, cepat2 abg makan tghari..almaklum gap tak lama..dan selesai terus pakai baju SK
  • yg kelakar masa pakai tie, baju tu abg tak kasi kancing sampai atas...nak tercekik katanya.....kolar baju pun masih keras lagi..cian abang...dah tie tak leh pakai kemas..tak pelah bang janji abg selesa
  • sampai aje kat sk , terus cek nama abang..alhamdulillah abang dapat class 1 : 1 cekap...dan tambah seronok sebab satu class ngan anak zill n jiran sebelah rumah.....tpinyer dua2 popmpuan...sure abang segan
  • kitaorng teman sampai lah kena halau ngan cikgu kelas..wakakaakakkaka..mak pak yg excited nak tgk anak masuk kelas.....
  • kelas abang ni kena pulak bukak kasut..dah menjajo mak ayah cari pen nak tulis nama kat kasut..tmasuk aku
  • bekalkan abang rm2..balik rumah bawak baki rm0.20 aje..abg beli apa? dia cakap eli roti seketul harga rm0.70..pastu napa cuma ada baki rm0.20 aje? ntahlahhh jwbnyaaaaa...alahai anakk













yg pasti balik sekolah dia happy...dah tak sabar2 nak sekolah ke esokannya..alhamdulillah..semoga berterusan menjadi anak yg cemerlang , terbilang dan gemilang..eh mcm kena aje ayat ni..hahahhahah

No comments: