Nuffnang Ads

Monday, April 30, 2012

Gelagat 1: Tadika Indah Ria

As salam...

semalam mengemaskini phone...sekali aje terjumpalah gambo2 danish masa 1st day kat Tadika Indah Ria...saja nak mengimbau konang2 lamo..idoklah lamo mano benonanyo...hahhaha

Danish orang pertama yang sampai...diikuti dengan budak perempuan bertoncet dua
Masih Steady...
Mula mencari2 ayah ngan ibu..hehhehe
opssss....air mata mula bertakung....huhuhu seruis as ibu sedih aku tgk
sesi pembelajaran dah bermula..........ayah ngan ibu masih setia menemani danish.......
Hehehe walaupun 1st day dia nangis ngan kuat......tapi sampai la ni dia punya semangat yang kuat untuk belajar kat tadika ni...walaupun dia tak sihat...memang sayang nak cuti..'sayakan nak jadi budak yang pandai ibu'.......tetap jugak pi kelas..last2 cikgu dia suh tido aje waktu tuisyen..hehehhe ( danish dah pi tuisyen kecik2 ni.....jgn cakap aku yg dera dia suh pi tuisyen..tapi dia yang nak)....hehehehe

Layang -Layang Terbang Melayang


As Salam...



hehehe kalo nak diikutkan ni post yang dah lama diperam.....nak tau tak apa aktiviti kami semua kalo weekwnd kitaorng tak balik ke kota tinggi? hehehheheheheheapa lagi meriadahkan diri aaa..hahah "riadah" sangat aaaa.....jalan kaki pun dah berpoloh2 peluh menitik......saja bawak anak2 jejalan ke Hutan Bandar MPJBT..sangat2 seronok sebab leh main layang2 ngan anak2 yang sangat2 teruja..almaklum setiap kali pi setiap kali tulah dok beli layang2 baru..hahahaahhahaaha........kebetulan masa pi tu hari ahad dalam kul 10am...jadinya tak ramai sangat....nak main layang2 pun best....ni 1st time untuk ipan ..tapi abang dia dah banyak kali main kat sini.....ha cuba tengok layang2 kitaorng...spongebob diudara lagi..selalu dalam air..ni kitorg dah bawak terbang ...





nampak tak? spongebob tuuu..ala belah kiri tu..kebetulan masa shoot gambo kite tu elok bebeno ada awak setompok kat situ..tak pasal2 jadi background gambo kita tu...cuba kiri ada berapa kites kat situ...hehheheheheehe.......so layan lah lagi gambo2 ni yek..





Exam Mid Term

As salam...

ari tu balik dari tadika check beg danish..uitt apakah ini....waaa teacher dia dah bg jadual exam mid term lerrr...dari 14-18 mei..huuhuhu aku dah start gelabah....mcm biasalah,..nampaknyer kena kerja keras lah aku jawabnya.....hopefully danish leh buat mcm exam lepas...nampaknyer tarikh exam danish sama lak tarikh ayah dia outstation kat korea....huhuhu mencabar tu...selalunyer ayahakan jaga cik irfan waktu aku ulangkaji ngan danish..ni mcmana lak yek..sure ler cik ipan dok kacau2 ni...nampaknyer terpaksalah import nenek kat kg ni.....

exam kali ni leh tahan mencabar jugaklah...sebab danish dah belajar plus n minus..angka pun dah belajar dari 1-30....dah leh menulis perkataan n suku kata....cuma kekadang dia terconfius d n b n 9...tak pelah ibu leh guide sebaik yg mungkin .....apapun ni start study weeks utk danish.....ok jom belajar danish....


Tuesday, April 3, 2012

RANDOM









Result Periksa Danish n Besday




Salam...


dah lama nak update cerita ni tapi la ni baru berkesempatan...ingat lagi tak post pasal danish nak periksa on March ari tu...on 22/3 ari tu otw balik amik budak2 dah cakap ngan hubby kita sambut besday kat KFC Jusco Taman u.....dalam keta bukak beg sekolah danish n nampak satu file..rupa2nyer result periksa danish..alhamdulillah all subject 100marks....BM,BI n MATH.....excited n memanglah excited coz nilah 1st time anak amik peksa....good job danish..kami amat2 bangga ngan danish....n hopefully next exam repeat result yg sama...doa ibu memang sentiaasa ngan anak2 ibu......



so double2 happy aaa coz ari tu jugak besday danish.......beli kek angry bird n celebrate kat KFC....suh budak KFC yang bawak kek uk danish..terpenjat bobiiiiiii....dia ingat tak der kek dah ..rupa2nyer ada...si irfan lai sukeeeeeeeeee.......


otw balik singgah kedai jajan..nak wat goodies utk danish...60 pax utk budak2 tadika dia...


cover depan utk beg goodies danish