Nuffnang Ads

Thursday, March 8, 2012

Jakarta Bandung Feb 2012 - Hari Pertama

Assalamualaikum...

Masih terasa lagi suasa bandung ni..walaupun dah pernah pergi banyak kali tapi entah yek....ok..kali ni disebabkan JB dah tak der wat penerbangan antarabangsa terpaksalah kitaorang naik flight dari Jb-Kl_jakarta.....asalnyer beli tiket firefly..last2 dorang batalkan penerbangan dari JB-Bandung....depa tukar MAS...ahhahahaha bagus aaa tuuu...utk yg 1st time naik kapal terbang like my sons tu memang lah excited....apapun trip kali ni best....aku tulis guna point ajelah...
  • kul 5.30pg dah call taksi...2 teksi jalan seklai gus...anak2 excited aaa..aku..hhuhuhu...penat nak nguruskan itu dah ini....
  • Sampai KL dalam kul 8pg...kul9.10pg bertolak ke jakarta......mak jah jugak yg setiap kali nak ke kapal terbang mesti pi toilet dulu.....rasanyaer sampai jakarta dekat 5x jugak dia pi toilet...hahaha
  • dalam flight...huhuhu yg tak leh handle irfan aaaa...sib baik flight mas ni ada tv..leh aa budak2 ni layan...mak jah siap habis 1 juzuk la ...patutlah rasa selamat aje......
  • masa landing...waaaa rasa kaki dah naik atas kerusi sebab terlalu tajam sangat depa landing....semua rasa mcm tuu..apapun alhamdulillah selamat.
  • Bapak udin dah siap2 tunggu kitaorng...sian dia lama tunggu sebab miss communication ..al maklum waktu kat sana lambat 1 jam.......dah masukkan barang dalam van..waaaaa hubby dah bising mana 1 lagi beg merah...waaaaaa aku dah kelam kabut ingat dah ada yg amik......hubby dah marah2 sebab semua cuai...berlari dia balik masuk kastam bali...rupa2nyer beg tu tak diamik oleh sesapa.....haiii marah tul hubby sebab bawak hal sendiri aje.....
  • so bermula lah journey dari jakarta ke bandung...seronok permandangan kat situ...ni kali ke 3 jugak aku ke sini....yg lain semua membuta..almaklum masing2 terlalu sibuk sebelum ni......perjalanan amik masa dalam 3 jam jugak..tapi ta terasa pun.....layan kerenah budak2.
  • sampai aje bandung terus makan kat KARAMBA..makanan sunda....8 ornag makan dalam 290 ribu...sorang dalam rm15 aaa...mahal jugak.....restoren pun penuh orang malaysia aje..hehehehe
  • pas makan terus pi FO anak kecil...beli baju irfan n danish..sebab memang tak bawak banyak pun dari sini.....not bad lah harganya...yg lain sibuk borong 'ayam cantik' habis 1 bakul...heheheh
  • pastu pi FO calamus...memang the best FO lah bagi kitaorng yang badan comel2 ni...suka2..murah sesangattt...rasa nak bawak balik semua aje...hahahhahaha
  • last..pi check in kat gallery permata guess house...sangat2 selesa.....n settelkan bayaran rumah + transport.......
  • malam menu KFC..masing2 dah tak larat nak keluar..hahahahhahaha
  • Gambar ada kat FB ; dckeyojolaly
  • sambung HAri kedua lak yek

No comments: