Nuffnang Ads

Tuesday, September 6, 2011

ce cita...


Salam Aidilfitri wat semua (still mood raya.....)

tahun ni aku sefamily beraya kat ganu....dah turn balik kampung hubby..actually tahun ni kerap jugak aku balik ganu sebab kebetulan ada projek kat kelantan...dah alang2 ke kelantan singgah lah tganu.......sebut ganu danish orang yg paling kecoh...excited giler nak balik ganu..asyik bilang hari bila nak balik ganu..yang heran bila dah sampai rumah toki dia still mention nak balik ganu..aikkkk? ni kita dah kat ganulah.....rupa2nyer tganu bagi dia adalah Tamadun Islam (TI)...huhuhuhhuhuuh ciann dia sebab time raya2 ni sapalah nak bawak train n boat kat TI tu...hehehhe semua orang cuti raya...so lainkali ajelah...

Raya kali ni aku ada masak2 sikit utk 'ngunjung' family kat ganu.......at least dapat jugak aku makan ketupat n lodeh..hehehehhe...menu : ketupat segera+daun + lodeh+daging blackpaper+kuah kacang+ayam masak merahhh...meriah tak? hehehhehe..opss sthanks my sis in law sebab bagi pinjam dapur...aku ni segan sikit nak masak bila ada orng kat rumah..al maklum i kan pemalu..mieuwwwwwwwww....wekkk nak muntah.....while aku cooking2..hubby jag 2 my little hero.....kul 11pm semua masakan dah siap kecuali lodeh aje tak wat awal coz masakan tu pakai santan..... ingat nak wat sekali nenas rebus + cinnamon ...dah beli pun 2 biji ..bila dikopek jer huhuhuhuhu still entah lorrr..yok2 jer budak pompuan kat PEKAn tu kata ni dah masak kak...manis...cheh mentang2 aku tau makan nenas aje...ko pun tipu aku bulat2....huhuuuhuuhhu..tak perlah tak der rezeki aa..

raya tahun ni kami semua ala2 oren ...meriah .....anak2 pun tak wat hal...suka aje pakai baju melayu tuuu......cuma abang aje tak der mood nak amik gambo...dia kasi can kat ipan lak kot....hehehe..so gambo raya ni banyak gambo ipana je...


Comel kan kami sekeluarga...heehhe leh lak sama ngan warna langsir...hahahahhahahahaha



sempat lagi pi pantai batu buruk ...si abg pilih layang2 yg ada gambo cikalak bum2.....hahahhahah keraktor kat car movies tuuu

kan dah cakap ada banyak gambo ipan aje...dia aje yg sudi nak gambo ngan ibu ngan ayah...abang jual mahal sebab muka dia tgh banyak jerawat..hahahahhahahahaha..padahal gatal2 sebab alergik.....


2 comments:

catz said...

salam,

selamat hari raya.
veryyy de oren.
comel-comel semuaaaa....
:)

O J O L A L Y said...

wah mak kucing.selamat hari raya jugak...lebih2 roti jala tu bak mai sini laaa.