Nuffnang Ads

Wednesday, May 27, 2009

1st June..comming soon!!!

huhuh tak sabar nak wish besday to my mum my..actually 1st june ni besday ibu tersayang..mmm ikutkan nak cuti aje ari tu..tapinyer aaaa..keja di kantor tu aduhhh..lagipun next week kena pi outstation..2hb kena pi selangor, 3hb pi kuantan n 4hb miting kat jerantut..huhuuhuhu...yg jadi mangsa danish n hubby....mmm ..apa leh wat ..ni ha..ibu cari rezeki..

mmm berkorban..mm besar lagi pengorbanan mak nak besarkan kami 3 beradik..la ni mak single mother...walau pun kami dah besar2..mak still nak kerja..coz kat sana dia pun tinggal sorang..kalo tak wat kerja makin sakit katanyer..aku tak leh nak halang...mm nak cerita panjang lebar payah..simpan ajelah dalam hati...

mmm apa yek persediaan utk ibu tersayang...adalah a few thing yang aku dah get ready...hehehe yang pasti cincin aku tempah dah dapat..tunggu rantai mutiara dari sabah aje..
hehehehhe...ala tulis ni pun mak aku tak der nak baca blog ni..keh2...n aku dah prepare card mm card kerr? ntah yek..tengoklah ajelah..apapun a ku sentiasa doakan yang terbaik untuk ibu ku yang tercinta..hanya allah swt yang tahu bertapa aku sayangkan ibu...

Terharu aku..last week dia masakan ikan keli kicap with sambal....sayang mother..bukan pasal dia masakan aku daaa..tapi dia beranakkan aku ke dunia ini.........love u Pn Halijah@Kalisah Maidin.





Monday, May 25, 2009

Terengganu Part 2

hehhe..tak nak cakap banyak..ari tu sempat pi Masjid Kristal..aku dah 2 kali pi sana..maklumlah bawak family kawan..so ni salah satu tentatif yang harus dilawati selain pasar payang lah of course..hehhe.sampai jer danish yang excited sebab dia nampak train..seboleh2 nak naik jugak ...huhuhuhu..jadilah drama berikut :-



Danish dengan gembiranya setelah men'glamourkan' aku tak tentu pasal dgn tangisannya ...anish2...

mak pak kak lily memang sporting habis..lap u lahhh...senang cerita semua orang sporting n giler2..nak pi jalan lagi jangan lupa ajak kitaorang lak..yea...

Tuesday, May 19, 2009

aniversari+hari buruh+terengganu PART 1

1 mei 2009..hapi anniversary wat aku n hubby yang ker-4...hehehehe mcm dah idup bersama 40 tahun..rasa bahagia aje..standarlah asam garam rumah tangga...yang penting sikap sabar n bertolak ansur yang sanagt2 lah tinggi amat2 diperlukan dalam melayari alam rumah tangga ni..tipulah kalo aku tak pernah gaduh2 'manja'...aku manusia biasa jugak...apapun yang penting kita kena hormat satu sama lain..banyak2 bertolk ansur..tak leh dah wat keputusan ikut kepala kita aje...dah ada family beb..bukan singel mingel...yelah..Moga Allah S.W.T senantiasa merahmati rumah tangga aku sefamily.....AMINN...ha? apa adiah aku dapat....hehhehe....hubby kasi hset cybershot..takpayah dah aku nak usung camera sana sini...thanks hubby...apa yang aku kasi dia..hahhaha..tanya dia lah...

hehehe..kebetulan 1st mei ni hari buruh dan aku n huby cuti panjang..so decide balik ganu ..kali ni disertai ngan kak lily sefamily..wit her abah n mak + house mate..si Doraaaa....actually going back at my hubby hometown aku really2 enjoy..becoz..danish dah leh speaking...walaupun bahasa jerman+jawa+rusia...at least mulut dia tak renti berckap.....cuma satu aje yang tak berubah dari dulu............kalo nangis..aaa kalah jacklyn victor...naik 'bernanah' telinga akuuu...aaaa..anak tekak tu nasib baik tak tercabut..wakakaakka..kuat sangat jeritnya...tapi alhamdulillah usia dia 2 tahun dia dah leh kira 1-10 , one sampai ten, n alif sampai wassalamu..kalo dapat buku tak pernah nak lepas...

kali ni balik ganu..banyak kali jugak bhenti..maklumlah bawak orang lama..


enjoy pic part 1


Thursday, May 14, 2009

Besday Kutie....

HAPPY BESDAYA KUTIE...for my dearest kak long yang paling besttt kat dunia..semalam saja buat suprise utk dia..balikkerja jer serbu JUSCO ngan hubby ..cari kek kat secret resepi..huhuhuh kek cokalat..yummyy tak sabo nak makan..adiah, card wat sendiri lagi..semua dah sedia,,,kebetulan lak semuanyer warna merah..hehehhehe...

sampai aje kat gumah dia..hahahha ngan muka terkejut...dia tak sangka aku n hubby nak mai..hahaha apa lagi....lagu rutin lerr..happy besday tu..apapun aku doakan dia dapat yang terbaik untuk diri dia sendiri dan segalanyerlah....ngan harapan oittt kawin cepat aaaaaaaa....aku nak anak sedara jugak.....wakakakakakaka....

special parcel ...

Special kek utk kutie..di hari jadimuuu

Orang kuat majlis dan orang kuat makan...

Besday girl..akhirnya...