Nuffnang Ads

Thursday, July 16, 2009

cuti2 ke GENTING

8-11 julai 2009...

kami ( dckey+opezz+danish+kak tie+hanny) pi cuti2 msia kat genting..sonok sesangat....lelagi ni 1st time danish n opezz (ha?..1st time) pi genting..so sonok aaa...banyak nak cerita ..nanti aaa..aku update lagi..however enjoy d'video danish dulu yek..wat pembuka kata...

video

sambungan entri.....


actually percutian kali ni..(eh dah banyak kali pi bercuti kerr?)..seronok sangat..yelah hanny join sekali....yg tak seronok sebab mak ngan adik tak ikut...huhuhu boyferen adik tak jadi ikut..so keta aku dah penuh..lagi pun kebetulan kat kg ada jemputan tawin..so mak ngan adik decide balik mua aje.....hehehe..tak per lain kali kita pi lagi yek....

b4 aku pi genting ni aku dah surf tenet aaa...tengok2 jugak lah akn...thing do n dont...at least aku dah aware something.....belek nyer belek..aku decide nak masak sendiri kat hotel..lagi pun bawak si danish ni takut dia tak mau makan makanan kat sana..lagipun leh aaa jimat beb..maklumlah ekonomi gawat ni..kui2......hahha bermula lah aku bershoping sakan kat GIANT...mcm orang nak pi seminggu bila tgk stok makanan yg kitaorng beli...hahahaha....


aku bertolak dari jB kul 7.55am..tupun setelah dicabar oleh opezz..dia tak caya kitaorng leh siap b4 8am...heheh aku siap masak ayam kicap lagi...n goreng ayam(bukan aku yg goreng..hanny yang goreng...hahahha aku takut maa goreng ayam+ikan)...so bermula journey aku ke genting..cewahhhh!!!...

tak banyak berhenti pun..just stop kat RnR machap..sebab sarapan...n singgah jap kat RnR seremban....danis pun tido kejap aje....around kul 11.30am sampai dah kat genting...lama jugak aku tak pi genting...tak der banyak berubah pun....sampai2 terus amik no q nak check inn..kebetulan aku pi hari kerja so tak derlah ramai orang...15 minit dah sampai turn aku......apa lagi serbu bilik aaa kita..kak tie n hanny bilik sebelah...danish la orang paling suka....tgk kat tingkap dah nampak mainan.....'bu..bu tatapi..chooo.....'jomm bu...." huhuhu tulah gelagat dani...tak sabo...hehehe..apapun aku panaskan lauk dulu..nak santap beb..perut cepat lapo bila sejuk2 ni..kui2...

huhu nak cerita semua..tak cukup lak entri ni...apapun kitorng enjoy la....pengalaman hubby n hanny yg 1st naik rollercoster...hahhahaa.......Antara perkara2 yg best ngan tak best leh dikongsi....

  • aku dapat scar kat muka sebab danish ngamuk tak dapat naik car.....huhuhhu sampai sekarang scar tu ada kat muka aku...dalam jugak luka...(menguji kesabaran aku n hubby ngan kerenah dani)
  • duit aku terbang sebab beli benda2 yg tak berpakedah...huhuhu semua sebab dani nak kan toy car yg kecit gilerrr....tak berbaloi rasanyer..nak 2 toy lak tu...aku belikan ajelah kang ngamuk cam semalam..walahhhhhhhh..kawan kak tie kata..bila tengok comel aje..bila ngamukk..huhuhu unsangkerable....hahahhaha
  • dani pau aku n opezz...huhuhu 3 toy car dia dapat tuuu...
  • wat pertama kalinyer hubby n hanny dapat naik roller coster...hahahaha dah macam ju on kitaorang tengok...nak amik gambo..tetiba aje..kabussss lak datang..dah tak nampak diorang...kitaorang menjerit tak tentu pasal waktu pi dinasour land...hahahha ingat ada dinasour beso....suspen gilerr..gelap sangat sampai taknampak apa....sapa tah yg mula jerit dulu...danish jgn cerita aaa....sampai la ni dok takut tgk dinasour
  • waktu naik pirate ship tu...hahahha aku dah ilang suara...siuttt..mcm nak gugur jantung aku...aku ngan hanny aje yg jerit kuat..sebab yg naik ngan kita orang ni..depa dah naik 5 x..no wander lah tak jerit sanagt...turun bawah aje...kak tie kata ..huhuhu suara ko 2 ekor jer kuat.....danish pun join jerit jugak..kui2...
  • hahha naik kicir angin tu pun aku leh gayat..napa tah rasa gayat tetiba..yg jaga tu dengki aku aa sebab bio kitaorng tergantung kat atas..seram sih..ngan kabus yang tetiba datang....
  • -masuk rumah salji..tak sampai 5 mint aku kua dah..membazir duit aje...danish tak tahan sejuk...heheeh cam pinguin laik aku nengok dia pakai baju sejuk...la ni dengo salji jerr....'bu sejukkk'
  • kat hotel sempat masak ayam masak madu..huhuhuhu sedapppp..tambah lak dengan nasi panas...
  • hari kedua..aku ngan kak tie sakit perut..ntah berapa kali pi toilet tah...
  • hehhee kitaorang jumpa psiko..guy tu asyik tengok danish aje..huhuhuhu takut aku..aku ingat aku jer sorang perasan..rupanya hubby pun sama...mandang danish tak kerlip mata nyerr..
  • sepanjang kat sana danish glamour..asyik kena cuit pipi dia...orng lelaki lagi ramai yg suka tgk danish..huhuhu...
  • paling seronok waktu naik dragon rider ker apa tah..aku ingat tak seram...hahha nak tercabut motot aku..kui2..siap 2 kali aku naik..opezz tak mau naik sorang2...kelako ada t0urist arab tu habis maskara sebab takut sangat..siap nangis lagiii..dia pun mesti tak sangka samapi macam tu extreme dia..hehehhe..
  • ramai giler tourist arab ngan indonesia kat genting...depa cuti sekolah kot..hehehehe...
  • sarung camera ilang..bukan kamera aku lak tu..kak lily nyer..turun KL terus beli sarung baru...
  • nak pi genting lagi..sebab tak dapat naik solero ngan sipder tu....hubby+hanny tak mau naik..tak kan aku sorang2?.....


cengitulah sikit2 pasal trip genting kali ni..boleh pi lagi ni...prepare duit ajelah...hehehhe..lastly..enjoy d'pic...

penat aku amik gambo depa bertiga ni...cam terlekat jer aku kat cermin..maklumlah kena guna bahasa isyarat jer...tak leh bawak camera..ni aku amik dari luar...tu..tuu..gambo atas tu tipu jerr...aku edit..tak der pun background kat gumah salji macam tu....

1 comment:

izzat said...

best g salji tu...
jelesssss
nak g gakkkk