Nuffnang Ads

Monday, February 13, 2017

Jalan-jalan Kuching 2017

Assalamualaikum....

Trip kali ini reward utk kami sekeluarga n best friend mak...cik su n cik sam.... oooo tiket dah beli awai bfore adik kawin lagi hari tu... hotel kami pilih Kuching Park Hotel..booking thru Booking.com... trip kali ni 3h2m...cukup2 aaa tu... kalo tambah 1 malam lagi rasanya kena caj bagasi ni..hehehehehhe..dari x der apa2 nak borong tup tup eh total bagasi kami semua 12okg..goshhh..heheehehhe

ni kali ke2 aku n hubby pi kuching... walau pun kali ke dua tapi  trip ni the bestttt.... walau x banyak tempat pi tapi oklah...... dapat makan aiskrim gula apong, ayam bakar RJ, roti robin hood, mee kolok (favourite ipan), laksa sarawak, umai obor2,lemang periuk kera dan banyaklahhh...... cuma linut aje yg x dapat makan..hihi...tu mcm nak kena ulang balik aje..hehehehhe

ikan terubuk masin n kek lapis of coz x leh dipisahkan loooo.... dan yg best part biskut gery yg viral tu melambak kat pasar serikin. n suprizing satu tu RM2.10 aje..kat FB sampai RM7 pun ada...yelah org meniagakan..semua kos kena tanggung..... aku pun byk soping kat sini... makanan aje yg diborong aje..udang kering, ikan bilis, sotong kering banyak lah jugak mghabiskan duit kat sini...pasar serikin ni buka hari sabtu ngan ahad..tapi ahad separuh hari aje... sapa2 nak borong pilah hari ahad..biasanya diorang akan jual murah2 sebab x mo bwk balik semula dah barang2 jualan tu....hehhehehe kalo kasi can mak jah n the geng memang tak balik2 lah kita kat jb...hehehehehhe

balik dari pasar serikin kami terus ke kubah ria..n hari sabtu memang happening ..ditambah lagi dgn hari ulang tahun kubah ria ke 4...memang ramai orang berjualan..mcm2 yg depa juai... aku borong sayur kat situ.. lada, midin, kacang panjang?? hahhahaha sumpah memang aku beli..sebab cantik sangat....daun kuchai pun aku beli..hahhhahahahaha

apapun trip 3h2m ni memang bestttttttt.... oh ya lupa lak ...transport aku pakai orang sana..sebab kami ramai senang nak arrange.... ckp ajelah nak kemana..semua boleh bawak..sampaikan makan seefood kat kg telaga air pun dia bawak....

oklah..apapun enjoy ajelah gambo kali ni...gambo memang saja konsep itam putih..heheheh






































No comments: