Nuffnang Ads

Wednesday, June 9, 2010

weeee...weeeeee

salam..


entri tak der kaitan langsung ngan tajuk...tadi pepagi dah dapat call dari KD Skudai, so depa setkan appoitment ngan dr kat HSA on 16/6 jam 8 pagi...harus kena pergi awal ni..masa tu pun kandungan dah nak masuk 36 weeks..jgn dia induce ari tu jugak kang..wallahhhhh......and next appoitment on 23/6 jam 2 ptg....kat KK Taman sri Orkid (hehehhe if tak kena induce awal lah)..ni semua bergantung pada BP aku jugak..kalo higer...higer lah chances aku nak kena induce awall.......ya ALLAH...permudahkanlah perjalanan ku ini...aminnn.....


hari ni payment kereta JHE dah settle...yahooooooooo....tak der hutang dah..tinggal sang pak JJY aje yang lum......


danish tak sabo nak tunggu adik dia kua..nak kongsi mainan katanyerrr....


Tuesday, June 8, 2010

Minggu yang meletihkan..............

Salam...


wah ngeluh nampak? hahahaha memang pun..minggu ni buat aku letih, mengantuk, n semualah...ni semua gara2 BP aku yang tak menentu...mm minggu ni dah masuk 34 minggu kandungan aku...disebabkan jumaat lepas doc aku refer kat sepital govt..la ni secara rasminya aku adalah kepunyaan KD Skudai..hehehehhe....aku kena amik BP 3 x seminggu..hadoiii letih dik non oiii......tak perlah bebel pun bebel lah..tak der mati orang kena bebelkan....aku la ni pasrah jer apa nurse n doc nak wat kat aku....apapun alhamdulillah KD Skudai ni punya nurse n doktor yang baik2 budi bahasanyerr...kalo idok mahu BP aku naik mendadak....lately BP aku dah turun sikit aaa..140/90...kalo idok memanjang 160/90......dah lah aku ni darah tinggi..pastu check HB aku kurang darah lak..harus makan kerang n jambu batu bebanyak..hahahhahaha..
mmm ni baru balik jumpa dok coz kat KD skudai ni setiap rabu baru ada doktor..n aku kena check bp selang 2 hari seminggu lak...wahhhhh lotih lerrr....selain tu ada appoiment ngan 2 doktor pakar...date nyer tak tau bila..nanti nurse KD skudai akan call...heeh bagus2.... n ada news yang aku tak tau nak masukkan kategori mana...doc bagitau aku minggu ke 38 aku kena delivery dahhhh..wah it's mean 2/7/2010 ni lahhh...mmm nebes mak........kalo ikut due date aku 16/7/2010 ni....tulah BP ni mcm ngada2 lak...ko nak high jerrr...hehehhe tak perlah yang penting aku, Baby selamat..amin....mm 11/6 ni kena check BP lagiii..walah weiiii..
Mmm...baju baby n all kelengkapan dah get ready dalam kereta.....at least aku dah leh well prepare...mm nampaknya kali ni pun same case with danish la..kena induce jugak. .n case aku ni di bawah jagaan doktor..al maklum dapat stiker kuning..best jugak...apapun harap kekawan dapat doakan aku semoga semuanyer selamat hendaknya..aminnnnn............