Saturday, January 7, 2023

JJCM Larkin

 Assalamualaikum...

Jumaat lepas masa En Suami outstation  kat KL, Kak Ngah datim dgn Cik Deeba dan anak2...keluar lepas solat Jumaat sampai garik ya...tu pun sambung lepak Ejhong dgn adik ngan mak pulak..... hai lah perangaiii...hahaha..

Both Muzzammils memang sukalah kalo Cik Deeba dia mai..lagi2 ngan Ali Zayn pun ada sama..memang menjadi diorang 3 orang ni... mula2 di ajaknya pi Al-Ikhsan kat BBU...Abam Danish nak cari jersi... yelah kita layan kan aje bujang sorang ni...suka pi Al-Ikhsan kat sini sebab banyak pilihan...x silap main dia kat sini kot..ada 4 ke 3 tingkat ek kedai ni...lupeee.... boleh tahan jugak bujang ni memilih...tu x kena ni x kena...last2 jersi MU jugak yg diamiknya..hari tu beli colour merah..kali ni putih pulak..apa2 ajelah ya bang... perangai abang ni, kalo jersi dia memang dia jaga betul2.. sanggup basuh sendiri ok.. basuh pun bukan kaleng2...Kak Ngah angkat tangan awal2 bab jersi dia ni... Kadang kalo dia sayang nak pakai jersi dia, Kak Ngah selalu cakap , nanti jersi abg tu ibu buat alas kaki ajelah...punya sayang nak pakai..last2 tak muat aje..hahahaha

Abam Danish beli 2 helai jersi kat sini..offer jugak kat adik dia..cik ipan nak tak jersi? x mo katanya... dah tanya banyak kali jugak..tetap x nak.... yelah kite ikut kan aje.... Ok nextttt kita JJCM kat Larkin..kali ni Cik Deeba yang pilih tempat... hahaha tu pun hasil dari search kat TikTok... so kami semua menuju ke Thamada Village Restaurant...ni 1st time  pi sini... Alamat kedai ni 1, jalan Geroda 2/1, Larkin, 80350 Johor Bahru, Johor..betul2 sebelah Bus Stand Larkin.... kedai ni serve makan thailand... yelah kalo dah nama menu pun pelik2 dan tergeliat lidah nak menyebutnya..confirmlah tu..hehe... disebabkan tekak teramatlah haus sebab cuaca panas terik..jadinya fokus utama adalah pada minuman.. sungguh heaven ya minumannya..... ice blandednya amat menggiurkan..lagi2 yang pisang n oreo vanilla...haha terasa2 kat mulut ni...













Nampak sedapkan?... memang sedap pun... Tomyam dan boat noodle ni boleh tahan sedapnya..terasa ke'thai' ya dia..hahaha..apa punya bahasa lah... kalo  teringin nak makanan thai moh ler ke situuuuuu...  pulut mangga pun ada...service cepat jugak lah..walaupun masa Kak Ngah pergi full house.....

Lepas habis makan...ttiba Cik Ipan Pipi Tembam bisik kat Kak Ngah...ibu..boleh tak pergi Al-Ikhsan balik..ipan teringat2lah ada satu jersi tuuu...ipan mcm nak beli.... alahai lah anak...... yelah lepas solat kita pergilah ya..kang tak habis2 berzikir nyebut jersi aje....

3 comments:

Seri Kandi Di Tanah Jauhar said...

Hari tu, Iman ada tunjuk TT Thamada ni. Belum berkesempatan nak pergi, banyak sangat agenda tak terkejar, tungguuuuu kau Thamada.

abigemok said...

Nampak macam sedap ye semua makanan. Lebih2 lagi minuman tu mmg menggiurkan.
Puteri Sarah Liyana Ucap Tahniah Suami Kahwin Lain

Scha Nazri said...

kekadang nak pergi JB tapi tak tahu nak ke mana hahaha

JJCM Larkin

 Assalamualaikum... Jumaat lepas masa En Suami outstation  kat KL, Kak Ngah datim dgn Cik Deeba dan anak2...keluar lepas solat Jumaat sampai...