Tuesday, February 6, 2024

Jom Masuk Singapore

 Assalamualaikum..

Minggu lepas Kak Ngah n team kajian ada lawatan teknikal ke Singapore... ni kali ke 5 Kak Ngah masuk Singapore.. Total yang join rombongan Cik Kiah ni 18 orang.. so kitaorang naik bus lah... 6.30 pagi dah berkumpul kat Iskandar Puteri..so masuk lalu Tuas lah jwbnya.... Alhamdulillah perjalanan ok dan dipermudahkan...cuma penat aa kan nak turun bas kan..mcmanalah orang yg kija kat Singapore n stay JB kan..hari2 naik turun bas nak verify paspotkan... yg naik keta n motor ok lagi lah kan...

Tempat2 yang termasuk dalam iternary kali ni semua Kak Ngah dah pi..hahahaha..ni banyak cuci2 mata aje...sebenarnya Kak Ngah x nak pi , tapi officemate yg sorang ni tak sempat nak renew pasport dia..so dari tak nak membazir Kak Ngah kena turut serta lah jawabnya.... Satu aje yg Kak Ngah suka dlm iternary tu...ada pi Bugis Street...hahaha of coz lah dah terbayang kedai 1 dollar tu...last time Kak Ngah pi situ, keluar masuk sampai 4 kali...hahahahhaha...so kali ni memang ajak memberlah masuk sini....dah excited nak memborong..tup2..tu dia ramainya yg q nak membayar...sampai berbelok2 barisannya.... nampak gayanya kena smart memborong ni.... kitaorng bergilir ..sorang masuk q, sorang mborong..hahahaha.... adalah jugak barang2 yang dibawak balik...coklat memang banyaklah tapi sebab boikot produk tu kan, jadi x lah memborong..... punya banyak barang yang Kak Ngah amik x sampai 20 dollar pun habis...hahahaha

Lepas habis taklimat kat URA, agen bawaklah kami pusing2 1 Singapore...ada tempat yg Kak Ngah x turun..sebab dah pernah pi dan sebab yg paling utama panas deting oooo....hahaha..dasar puteri lilin kan... apapun trip ni enjoylah dan ada beberapa perkara yang boleh diterapkan dalam projek Kak Ngah ni...oklah kan... Trip ni habis jam 9.00mlm..ingat esoknya nak masuk opis lambat, tapinya ada miting lak pagi tu.....

ni snap dari Masjid Sultan kat Arab Street


Kreatif betul yg buat mural ni

Arab Street..banyaklah nasi arab jual kat sini

tu dia..dgn tudung senget benget..muka pun dah nampak penat gilerr..hahaha

Gigih ok..Model 1 Singapore



2 comments:

Suria Amanda said...

Suami SA kerja Spore pun SA blom ada masa nak pi Spore Kak Ngah, sibuk dengan kerja dan sibuk jaga Mak Pah sakit

Fanny Fristhika Nila said...

Selepas pandemi, saya tak ada lagi ke SG 😅. Apalagi pas tahu hotel2 di sana jadi selangit harga lepas pandemi ni. Dah lah tak nak. Dah bosan juga Krn sebelum pandemic asyik bolak balik SG 😂.

Sekarang saya prefer Malaysia, nak transit pun lebih suka transit di KLIA drpd Changi. Lebih murah, dan saya juga lebih nyaman , mungkin Krn dah biasa kesana ya.

Kaki Terseliuh...

 Assalamualaikum... Actually kejadian ni dah hamir 2 minggu jugak..Bukan kaki Kak Ngah yang terseliuh..Tapi kaki Abam Danish.... Terseliuh m...