Monday, May 15, 2023

Beraya dengan AZ Clover

 Assalamualaikum

Wah dah berhabuk blog Kak Ngah ni...hihihi..dah hampir sebulan tak upload apa2 kan.. ni kiranya masih dalam mood raya kan...so kita upload lah cerita raya... Raya kali ni Kak Ngah balik ke Terengganu..Balik 2 hari sebelum raya.... rancangnya nak balik hari jumaat tu..tapi takut jugak raya terkejut mcm tahun lepas, so kita decide balik terengganu hari khamis lah ya....

Bila balik Terengganu ni, memang Kak Ngah n family akan cari homestay sepanjang berada di sana... Almaklum rumah arwah FIL dah disewakan, adik beradik yg lain semuanya dah besar2 anak diorang..so better utk keselesaan Kak Ngah cari homestay...3 minggu awal sebelum raya Kak Ngah dah booking homestay ni...dan ni kali ke 2 Kak Ngah sewa Homestay ni..sangat2lah selesa....luas, ada 4 bilik, dapur, mesin basuh semuanyer ada...yg penting airnya sangat2lah kuat ya..nak mandi pun rasa best..hahahaha...ooo Homestay ni dekat Tok Jiring..namanya Homestay Taif... belakang stesen Petronas dan dekat dengan Pasaraya Trelive...eh ya kot ejaan nya tu...

Untuk persiapan raya kali ni memang dah rancang nak masak kat HS ni...tapi masak lodeh aje..yg lain2 dah tapau n forzenkan dari JB ..hahaha buruk perangaikan... nasib baiklah tahan semuanya..nasi impit pun beli yg dah siap masak...tahan betul nasi impit tu..dah  hari ke 5 pun elok kejadiannya.... Malam raya tu Kak Ngah panaskan semula lauk2 tu...pagi raya masaklah lodeh..... jam 6 pagi kejut semua orang..mandi2 terus makan yaaa...selalunya jam 8.30 pagi baru makan..kali ni jam 6.30 pagi dah makan lauk raya...hahahha..lapo sungguh perut ni...

Oh raya kali ni Kak Ngah beraya dengan Az Clover...hahahaha..dari raya 1 sampai raya ke 5 Kak Ngah OOD dengan tudung Az Clover...sangat2 selesa ya pakai tudung ni...kiranya menepati citarasaku...ahakkkssss... Nampak x Kak Ngah happy?hihihi






So sesiapa yang ada koleksi tudung Az ni boleh join contest dia sampai 21.5 ni...post kat mana2 media sosial sambil2 bg caption yang menarik..carilah link dia sendiri ya...Kak Ngah pun join jugak..kot2 leh sangkut  kan..hahaha... raya kali ni memang habis2an aaa.. Lama cutinya...sempat jugak cover raya Terengganu, Kota Tinggi , Rengit dan Muo ya...

Dgn Cik Ipan Pipi Tembam...eh sejak bulan puasa ni,
pipi dia makin mengecut aa

Selamat Hari Raya dari Kami Sekeluarga

Ada orang beraya dgn Selipar Solos

Sesekali gambar dengan Kakak2 Ipar

Besar dah anak2 Kak Ngah kan..Dah boleh jadi bodyguard lerr


2 comments:

Suria Amanda said...

Amboi Kak Ngah OOTD laaaa.....

Fanny_dcatqueen said...

Waah iya, sudah besar2 anak kakak šŸ‘. Lelaki semua yaa ☺️

Saya tau jilbab clover nih, pernah baca di tulisan kak Carneyz. Tapi belum pernah lihat tudungnya secara langsung. Cantik warna2 dia yaa ❤️. Nantilah kalau ke Malaysia lagi nak cari juga šŸ˜

Al Kisah Diet....

 Assalamualaikum... Diet? Bukan Kak Ngah..tapi anak bujang Kak Ngah no 2...yg selalu Kak Ngah panggil Cik Ipan Pipi Tembam.... yelah pipinya...