Nuffnang Ads

Tuesday, April 28, 2015

JOM Kidzaniaaaaaaaaa!!! 2015

Assalamualaikum

Wwwwah dah lama terperap rupanyer post ni......lupa nak publish you...hihihi..oklah.... Sebenarnya dah lama nak pi Kidzania ni...siap dapat 2 x tiket free sebab memang pertandingan stabilo dulu...tapi burn mcm tu aje..almaklum kami di JB ..turun KL pun kalo aku outstation.... apapun akhirnya tercapai hajat both muzzammils nak pergi Kidzania.... wahhh sangat excited..mak ngan ayah dia pun sama teruja.....hahhaha

Pagi2lagi both muzzammils dah excited betul ........pintu lum bukak terujanya bukan main...aku dah pandang IKEA aje benarnya...nak aje tinggalkan budak2 ni ngan hubby..tapi x sampai hati lak kan....dibuatnyer cik ipan buat hal...aku nak shopping pun nanti x der mood...so decide lepas diaorang puas kat Kidzania..kita pi IKEA..hahhaaha

Oklah disebabkan aku dah beli tiket online ari tu...tak derlah kena beratur panjang2......lepas pakai tag....dah leh enjoy..yg enjoy diorang aku ngan hubby saling berpandangan ajelah. .hahhaahaahahaha....... ok 1st kena pi bank dulu..cashkan ceq..hahahhaa.....dptlah KZ50 (KZ = mata wang di Kidzania)...duit tu leh beli n simpan dlm KZ aje........konsep KZ ni ko kerja ko dapat duit..bukan yg dewasa tapi kanak2 ya..mak ayah duk luar perati dari luar aje..x leh tlg..hihihi..anak2 kena berdikari yaaaaa...baru tau susah nak dapat duit tu

lepas tukar duit...both muzzammils dah x sabar nak jadi bomba...hehhehehe...semua kerja ada instructor ya...diorang bagi penerangan n mula kerjaaa....merasalah cik ipan jadi bomba..bomba paling kecik n comel...hahahhahahaa..abg pun sama....tgk diorang saling bantu membantu mcm sweet gitu....lepas padam api....diorag buat kerja cat n buat bangunan..amik ko berpoluh2...siap pakai sut..lepas kerja excited dapat gaji...tgk pada kerja yg diorang buat..ada yang dapat KZ8..ada yg KZ10...kumpul aje lah duittt...tapi ada juga seksyen yg ko kena bagi duit kat diorang..cth..danish belajo buat burger kat marrybrown..kena bayo KZ8...oklah kan...lepas buat burger leh makan..hahhahahahhhaha

byk jugak abg buat kerja..dari bomba, tukang cat, buruh binaan, doktor pakar bedah, kerja bank, sampailah kerja pam attendend ...pastu tu dia surrender..penat katanya...hahahaha..byk lagi yang diorang leh buat dalam tu..tapi kesian aaa dah penat sgt kan...dari cik ipan buat 2,3 kerja aje dah penat..fed up..hahahhahaha tak pelah tu leh jadikan pengalaman pd diorang..

oh ya..duit KZ tu ko leh simpan dalam bank..bukan akaun kat KZ aje yaaa..next time nak guna boleh lagi..tapi memandangkan aku ni ntah bila leh sampai sini lagi..terus suruh budak tu combine duit n beli aa barang2 kat situ..ooooh harga barang beratus2 yaaaa...nak banyak kerja lebih..hahhahahahah

overall ok sangat KZ ni..ajar budak2 mcmana nak cari duit n lebih lagi pengetahuan yg diorang dapat bila explore satu2 pekerjaan kat situ....




















No comments: