Nuffnang Ads

Sunday, September 28, 2014

Sport Day Smart Reader Taman Sri Pulai Perdana 2014

Assalamualaikum

27 Sept 2014 Tadika Sr cik ipan ada buat sport day....kali ni tema mini marathon...save Our Environment...Run For Fun....tu diaa banyak tul tema.... dah paling best ni semua ahli keluarga terlibat sama.....meriah u...ni ala2 merentas desa aa ni.... huhuhu jaman sekolah dulu bab lari2 ni memang aku malas...hahahhaa..ni lagilah dah jadi mak orang...menternak lemak aje.....tak pelah demi cik ipan ku redah aje..hahhahahaha

Pagi2 dalam kul 7.30 pagi sah start berkumpul depan SR..boleh tahan jugak ramai parents yang join..so tak der lah janggal sangat kan....sesi pendaftaran bermula...so kitaorng pakai no 1032....lepas daftar kita dgr brefing dari cikgu2 SR.... dianggarkan marathon ni 2km ok...whatt? 2km????..perhhhhhhh semputttt....nak sapai 200 meter pun leh mengah...ni kan 2km? hahhahahaha....dasar pemalas mak mu ni ipan....ok along 2km tu ada 4 checkpoint yg kita lalui....oklah nampak seronok sikit...

dalam jam 8.20 pagi , kita orang semua berkumpul utk sesi warmup..hahhhaha yg kelakonyer mak mu dah semput cik ipan oiii.....bukan aku sorang yg cakap, parents2 lain pun sama jugak.pancit....hahahhaa..oklah tepat 8.30 pagi semua org dah siap nak marathon...perhhh bersemangat seh....jadinyer berlarilah kira run for fun after wisel berbunyi......kita slow jog aje..sian kat ipan n danish terutamanyaerr...semputttttt ...kitarg tak der lah last..tapi ada lagi dalam 5 family kot blkg kitaorng.....takperlah tak der niat nak menang pun..fun dgn anak2 aje....hehe...

tibalah checkpoint 1 : 
Cikgu2 kasi plastik bag ngan flag malaysia..kena simpan n bawak sepanjang masa....kat ni dah rasa pancit ooo..adlah jalan dlm 1km rasaneyr..jauh tuu

Chekpoint kedua :
kat sini kena buat costum dari newpaper...cik ipan aa jadi mangsa....aku pun lost idea..almaklum penat sangat..danish dah start tak larat..haahahha...aku belasah aje..janji cik ipan leh pakai.......surat kabo  wajib masuk dalam plastik ya...kata save our environment..maka berjalanlah cik ipan dengan costum nyerrr..hahaha dah naik rabak dik oii..almaklum kena pakai sampai check point ke 3

Checkpoint 3 :
masa ni dah naik rabak costum cik ipan...sempatlah aku otter costum dia...konon nak buat ala2 patterpan..menjadilah jugak..siap tali pinggang ngan topi lagi..ensemlah cik ipan..kat sini kitaorng berphoto shoot..kalo memang dapat barang elektrik ooo..aku dah bayang peti sejuk,,,hahahhaaha.....lepas sesi bergamabr ooo kat sini jugak depa kasi mineral sorang satu. bekas air mineral wajib masuk dalam plastik ya

Checkpoint 4:
Setelah rasayer 2 km kitaorng lari...sampailah checkpoint ke 4.....kat sini kita kena pick huruf..pilih2 dapat huruf L..so depa bagi newspaper kat kitaorng carilah huruf L sampai 20 ko...hahahhaha naik berbuntang mata makk...kat sini lah kitaorng dapat potong ramai perserta.....hampir separuh kitaorng potong..laju nak..laju...mak dah tak larat niii...dekat 10 kg mak ko dah ilang ni...danish siap nak muntah dahh..cian dia

last checkpoint 5:
waaaaa dah nak pengsan rasanyerrr..kat sini kitaorng diberi mimun susu dalam cawan..wajib simpan bekas tu sebab nak serahkan pada penganjur...kalo tak der brg yg dia nak..disqualify lerrrrrrrrr...buat penat aje lari2 ni nanti..hahahahhaha

Tiba digarisan penamat...waaahhhh ipan makin bersemangat...dansih lak tak larat...cian sangat..paksa2 dia jugak..akhirnya sampai jugak..hahahahah no 25/45....oklah nak dari tak der......hahahha......tak sangka sebenarnya boleh sampai ke garisan penamat....apapun team work tu yg best...

Zaini n sani pun dah sampai awal dari kitaorng......perhh masing2 pecut tuuu..mak ni jalan sambil telan angin..hahahahha....apapun memang fun habis aaaa..sampai acara menyampaian hadiah....alhamdulillah ipan dapat 1st piala dia...oklah runner up...di tambah 2 medal lagi.....dan yg paling x di sangka ipan menang 3rd place utk kostum terbaik..menang cerek ..haahha..pandai mak ko ni buat baju..hahahhaha....

yang paling penting anak2 happy.....senyum aje memanjang jumpa ngan kawan2 dia...happyyy....balik rumah amik ko..sampai ke hari ni semua masih sakit kaki..hahhahahahahahah





Monday, September 8, 2014

Riang Raya di Aidilfitri 2014

Assalamualaikum

Wahhhh lama nyer tak update blog ni..tgk tu baru nak upload gambo raya buat tatapan dan tanda diingatan anak cucu ku di masa akan datang..ewahhhh....

dah naik kulapok gambo ni kan....sambutan raya kali ni di kampung halaman en hubby di Kampung Manir, terengganu....meriah gitu......kuning oren dipagi raya...sempat jugak masa nasi jagung + Ayam masak Merah + rendang Daging+Acar.....gambo makan? heheheh tak yah lah...tgk muka orang ramai kenyang masa makan boleh..hehehhehehehehe..

















meriah kan? hehhehe lagi2 dikelilingi dengan nak buah dan anak2 sendiri......ok kita dah layan pic yg kat tganu..meh layan pic kat JB lak..kali ni lokasi di Rengit, Batu Pahat....tapi kali ni jgn muntah lak sebab yg bergambo semuanyer ladies2 yang dah cermin diri sendiri yaaaa...