Nuffnang Ads

Thursday, August 22, 2013

Anak Anda kena Ulser?

Assalamualaikum....

anak2 korang pernah kena ulser tak? mesti merengek panjang kan? mmm actually benda ni baru jer terjadi pada cik ipan...bayangkan dah masuk 5 hari tak selera nak makan...susu pun tak nak...minum pun air kosong aje...kalo mkn roti contohnya baru aje nak suap ke mulut bila terkena ulser menangis sampai keluar air mata.....berat pun dah turun sesangat..pipi gebu pun dah kempes....huhuhuu sapalah yg tak risaukan? 

berikut tindakan yg aku buat setelah mengoggle info utk ulser ni.
  1. jumpa doktor utk amik antibiotik...masa pi doktor bukan ulser aje tapi gusi cik ipan pun dah kemerah2an..sebab tu dia semam panas on off..x leh nak bayang kesakitan yang dia tanggung ..Allahuakhbar....jadi doktor pun kasi antibiotik ngan ubat demam......n paling penting...cik ipan kena rajin gosok gigi dia...kerap....sebab nak wash bakteria...paling funny doktor  bg tau nama bakteria adalah bakteria masyarakat..hahahhahaha..
  2. so bermulalah kasi ubat kat ipan ..alhamdulillah demam dah beransur baik...n mulut dia masih sakit..jadinya aku pi farmasi beli ubat Oral Aid...alhamdulillah...masa nak pakaikan cik ipan bersilat jugaklah kitaorng ni......ubat ni manis mcm gula2..n berangin..yg penting tak pedihkan....nak tidopun aku pakaikan jugak....alhamdulillah dah makin ok ulser ipan.....dan semalam dia berjaya makan biskut marie cecah air..alhamdulillah sekali lagi....at least dia dah leh makan kan
  3. ok satu lagi ubat yang ok ubat gengigil...ada yg spray n gel..harga dalam rm35.80..boleh beli kat farmasi...even doktor gigi pun recomen benda ni...sejuk aje di mulut 


ni ha rupa ubat2 ni....selamat utk kanak-kanak....mintak dijauhkanlah kalo kena lagi both muzzammils ni ajelah yg ibu guna nanti....sedih kan tgk anak2 nangis bila diorang sakit..mcm nak mintak aje sakit tu transfer kat kta kan...

Kasih Suci 2013


Friday, August 16, 2013

Pengemar Nandos.....murah2 RM33 saja

Assalamualaikum...

sapa pernah purchase dari livingsocial ? ...ala ni kira mcm milkadeal, DSRY dan mcm2lah..konsepnya kena beli voucher ngan diorang......aku rajin aa bab2 mcm ni..pernah purchase utk vouncher Malayvillage, Kenny rogers dan yang latest ni Nandos...

la ni livingsocial ada wat open voucher utk Nandos...klik SINI utk tawaran dari Nandos...tinggal 5 hari aje ook..dengan RM33 korang leh dpat sepertimana di bawah

Full Platter (worth RM61.50 nett) consists of a whole PERi-PERi flame-grilled chicken, basted in your choice of 4 PERi-PERi flavours (Lemon & Herb, Mild, Hot, Extra Hot) with either 2 Large or 4 Regular Sides



korang boleh reedem voucher start 16.8 ni sampai 18 oktober 2013.....nak dijadikan as gift pun boleh voucher ni....yang penting ko leh reedem lebih 34 outlets tau...kat JB aje dah ada 4 kot...Jusco Tebrau, Kotaraya, Pelaza Pelangi dan mana tah yek...lupeeee...heheh..

aku dah purchase sampai 2 voucher..leh la bawak family makan sesama....jimat..sambil2 tu leh mengeratkan tali silaturahim oooo..bayangkan makan gelak makan gelak...hahahhaha nak tergelak dah..poyooooo...dahlah kalo  mau klik SINI  ya....

Wednesday, August 14, 2013

deko2 aidilfitri 2013 - Taman Sri Pulai Perdana

Assalam

Wah masih dalam mood aidilfitri lagi ni jahhh...yelah kalo ikutkan hari ni dah masuk hari raya yang ke8 kan...of coz masih ada lagi mood raya walaupun kerja kat opis melambak2...hahahahaha....sepanjang bulan puasa lepas langsung tak sentuh barang2 kat rumah.....bzzz memanjang sampaikan asyik stay back kat opis n weekend pun sibuk kat opis...teruk betul rasanyer..yelah hubby mana yg tak muncung kena jaga anak2 kan...walaupun duduk kedai dobi tapi kalo dah 'world' punya perangai hahahhaa sapa x tension kan..

oklah pasal deco2 ni kan..dah rupa eric leong lak rasanya..x derlah deco mana pun..setakat tukar kusyen ngan langsir pun dah masuk dalam kategori deco ker? hahahahhahahahaha......rumah kecik aje kak yong ..susun perabot mana pun sama aje keadannya.....oklah kali ni memang ibunda terchenta yg banyak nolong...dia buatkan kusyen..bantal kerusi..jahitkan langsir....cuma yang aku beli langsir 2 panel aje..yg lain of course my mom punya tangan..kalo aku yg wat..hahahahah alas kaki pun lagi cantik...ehhh flower arrangment pun mak yg buatkan..aku tau..letak aje..hahahha..dasyat ooo aku ni....









haaa kan dah cakap tak der apa perubahan pun...eh banyak ruang aku x amik gambo...dinding pun aku cat kala krim oo...tapi x der beza manapun...apapun oklah kot rasanyer...nampak sikit kelainan....so dah siap mengemas aku ni leh aa jemput sapa2 yg sudi dtg rumah aku yek...colling2 dulu yaaaa..kang ada jugak yang datang makan biskut kering..tahun ni aku x beli kuih pun..ada pun satu balang tu..kuih belinjo aje...hahahahaha

Tuesday, August 13, 2013

Salam Aidilfitri 2013

Assalamualaikum...

Salam Aidilfirti semua... wah meriah sambutan kali ni? aku mcm biasalah...meriah tetap meriah..anak2 pun dah makin beso..banyak ragam...hihiih...tema kali ni of course biru jah.....cantik lah warna ni..lagi2 kalo berjalan ramai2...wahhhhh ceriaaaaaa.....alhamdulillah..

raya kali ni di Kota Tinggi....pagi raya dah disambut dengan hujan lebat selebat2nya dari jam 6 pagi...wah pasti lecak kat laman mak..dah lah ada Majlis Ramah Mesra Aidilfiri di rumah mak jah...di mana semua ahli blok 11 berhimpn di rumah mak........ni kali ke 2 diorang sambut raya mcm ni dan dah tentunya ni kali pertama bagi aku..almaklum tahun lepas turn raya kat terengganu...hihihi.....kali ni tambah meriah sebab diadakan majlis cabutan bertuah....merasa jugaklah as tuan rumah dapat hamper...hihi



























meriah kan..dah cakap dah......entri kali ni memang saja nak upload gambo majlis ramah mesra ni...buat rujukan di masa mendatang.......