Nuffnang Ads

Monday, July 22, 2013

cik danish suatu ketika di KPJ









Cik Ipan Admitt Hospital KPJ

Assalamualaikum....

eh jgn terkejut pulak...ni sebenarnya entri yang dah lama tersimpan ..tak sempat2 nak diposting...ingat tak entri yang bgtau cik ipan dah 3 hari demam panas? mmm dah macam2 cara kitaorg usahakan utk turunkan suhu badan dia sehinggakan kitaorg buat perkara yg x masuk akal...x jugak berjaya turunkan suhu badan dia...last2 dah masuk hari ke5..kitaorg gagahkan jugak pi johor specialist....nak tak nak cik ipan kena stay sepital almost 5 days...sebab doc dignosis cik ipan nyer paru2 kena jangkitan kuman @phenumonia....... banyak tompok2 putih belah kanan paru2 dia...poor my boy...pada hal 2 minggu lepas abg dia dah admitt sini..kua abang masuka dik lak ya...huhuuuuhu n of coz aku kena amik cuti almost seminggu sebab nak jaga cik ipan kat sepital..

Tambah mengharukan 1st day puasa kitaorg sambut kat sepital...waaaaaaaaaa..merasa jugak 3 hari puasa n buka n sahur disepital....nasib baik amik bila 2 orang jadinya x derlah malu sangat nak makan2 ker apa...yg kelakarnya katil sebelah sampai   4 kali tukar pesakit tapi  cik ipan tak keluar2...aku dari sihat sampai demam dan kebah semula..hahahhaha......hubby jaga danish kat rumah sebab danish sekolah dan kebetulan pulak dia jugak kena demam panas..walahhhhh ..takkan nak admitt jugak...huhuhhu..cukup2lah..nanti naik kerja jer ibu dpt surat bhenti kerja lak....

dah duduk sepital lama cik ipan pun naik boring..asyik nak ajak turun pi kedai kat tingkat bawah aje..dah setiap kali turun mesti habis duit beb..udahlah mahal2 mainan dia..cik ipan lak tak dapat jer nangis ajelah modalnya...haiiiiii sabooooo jer.....nama pun budak kan...

bila dah masuk sepital ni ..alhamdulillah ramai yang datang melawat...sampaikan bila nak discharge sampai 2 beg makan kitaorng bwk balik..pemberian orangkan....thanks so much...

dari 8-12 julai cik ipan duk sepital bil aje dah rm6k...huhuuuhuuuhuhu....dah yek jgn masuk sepital lagi tau,...ibu doakan both muzzammils sentiasa sihat walafiat...aminnnnn













checklist done n not done yet....over gitu....Shopping Time

Assalamualaikum....

selamat berpuasa bagi yang berpuasa..aminnnn kita dipertemukan kembali dengan bulan ramadan pada tahun ini...dan dalam tempoh dua minggu ni dah nak masuk bulan syawal kan? kejap aje rasanyer......persiapan? nampaknya tahun ni busy menyiapkan both muzzammils ajelah nampaknya...diorang yang teruja...cik ipan pun dah masuk 3 tahun..dah pandai demand itu ngan ini...cik danish pun sama jugak....gembiranya terlebih2 dari orang yang posa penuh sebulan...hihihihihiihi...

2 hari lepas sempatlah shopping ..tu pun terpaksa curi2 masa..almaklum en hubby sibuk dengan kedai dobinya...daku pulak sabtu ahad ni kena pi opis memandangkan kerja yang melambak2...nak tak nak lepas buka ajelah masa yang ada utk semua siapkan kelengkapan ......tempat pertama yang dituju JUSCO BUKIT INDAH.   kat sini dapatlah sorang sepasang...mm pilihan x banyak rupanya..yang bestnya warna purple tuuu....sempat buka puasa kat sini.....otw back singgah KIPMART tampoi...kat sini ada banyak pilihan tapinya my bujang danish tu banyak sangat ragamnyer....menangis2 x nak pi KIPMART alasan takut mesin lap lantai tu...ayoooo dear ..umur dah 6 tahun tuuuu....mesin ngan dia pun dah sama besar....(kalo blog ni masih ada harap2 danish ingatlah kenangan ni yek bila besar nanti...hehehehhe)...nak tak nak kena pi kedai yang berdekatan ajelah jawabnya..dapatlah sorang sepasang ngan seluar jeans......jadilah episod shopping kali ni...

ok ni  check list yang lum dicari /dibuat (utk rujukan sendirik)
  • Sampin utk cik danish...cik ipan leh pakai yang abanyer dulu (jimattttt)
  • kasut..mmm maybe sandle jerrr..senang nak bukak n pakai balik
  • baju round neck maybe sorang 2 helai lagi ker...almaklum yang dah beli semua berkolar..
  • jubah utk daku..hehehe( en hubby sila prepare duit yek..kot la leh dapat 2 pasang ker...)..baju kurung pun ada 1 ker 2 yek...x ingat aa..
  • baju Tshirt utk en hubby....(tak per yg ni ibu belanja)
  • sampul duit raya ngan duit raya sekali yg harus ditukar
oklah kot takat ni kalo ayag yg lain akan diupdate..

mmm tgh menunggu sesuatu...harap2 adalah ya...bukan duitttt daaaaaa

Thursday, July 4, 2013

Macam2 cerita

Assalamualaikum..

dah lama rasanya tak update blog kesayang ni......mcm2 dugaan dan macam2 cabaran sepanjang bulan Jun n Julai ni......senang cerita listing ajelah yek..mana yg ingat daku catat mana yang tak ingat bye2 ajelah...apapun ni untuk rujukan sendiri di masa mendatang..

  • 1st kita mention perkara yang baik2 yek..alhamdulillah....tulah dah dinamakan rezekikan...en boss dgn murah hati bagi bonus pada semua kakitangan kat opis ni...+ kenaikan gaji jugak...syukur...bonus kali ni banyak jugak...berapa bulan yek? ntah malas nak kira..hehehehhee...rezeki anak2
  • sepanjang bulan ni memnag bulan hetic lah..miting sana sini....ada yg stay sana ada yang balik hari..ishh penat sungguh badan ni..dulu2 masih muda boleh lah tibai aje kan..ni dah masuk 3series ni semuanya sakit2...hihihii
  • Perniagaan Dobi en Hubby jugak semakin baik..alhamdulillah dah ada pelanggan tetapkan.so teruskan berdoa ajelah agak semuanya berjaya..aminnnnn...tapi tu lah ada benda yang perlu dikorbankan...sabtu ahad dah tak mcm happening sangat...masa ngan family pun dah kurang.....anak2 pun tak leh duduk kedai sangat sebab diorang tu alergik cuaca...kalo cuaca panas sangat memang cepat demam...walaupun main kat kaki lima kedai..sound funny tapi tu lah kenyataannya.....mm hubby kata bersabarlah lagi 2 ke 3 bulan...kalo semuanya dah stabil insyallah semuanya akan jadi sedia kala...oh pengorbanan....kami redho walau dalam keterpaksaan
  • mmmm ni bab sedih lak..sepatutnya 1 JULAI 2013 ni tarikh keramat buat hubby..tapi x tahu di mana silapnya dan di mana puncanya en Hubby gagal melaksanakan misinya....patah hati? kalolah perasaan tu boleh digambarkan lebih patah hati gamaknya perasaan aku ini..rasanya mcm sia2 aje selama ni kitaorng terpaksa tahan dan terima segala perubahan diri dia termasuklah kena marah, tension dan mcm2 lagi lah sewaktu dia menjalani proses tu.......Allahuakhbar!!
  • 23-25 jun baru2 ni ..danish kena admitt kat KPJ..sebab asthma dia kronik masa tu..almaklum masa tu musim jerebu kan.....pulaknya terdedah dengan jerebu ni..jadinya bertambah teruk lah jawabnya.....apa yg bagusnya..sikitpun danish x nangis bila tangan dia kena cucuk dgn jarum...aku yg ngelabah bagai nak gila..sure dia menjerit punya almaklum anak manja..sekali tu aiiiiiiiiii tak sakit katanya..cuma berkerut2 aje.....bravo my danish..alhamdulillah dia dah sihat.
  • la ni tinggal adiknya pulak ....dah masuk hari ke 3 dia demam aje ..tak kebah2..panas memanjang jerrr..risau si kecik ni demam....apapun tgklah kalo x kebah jugak nampaknya KPJ lah tempat dituju...
mmm dah banyak yg diceloteh ni..apaapun akan diupdate ari masa ke semasa kalo daku teringat....