Nuffnang Ads

Thursday, April 25, 2013

Luaskan kuasa mu johor

Venue: Stadium Larkin
Date   : 19 April 2013

1st time bwk both muzzammils pi tgk bola..game kali ni JDT vs Pahang.......diorng sangat behave.....mungkin semangat warga johor di stadium mbuatkan diorang tak rasa jemu..sorak nyanyi...jerit pekik..dan mcm2lah......

Bersesak tu lumrahlah..yg penting kena jaga anak2 kita.....insyallah ok....lagipun bila bwk budak2 ni diorang bg laluan...sikap sopan santun pyokong JDT ni ku tabik hormatlah.....dan pujian tinggi patut.di beri pada TMJ kita...bukan kemenangan matlamat utama..tapi kesatuan jiwa dan semangat warga johor yg dah lama bkubur dlm arena bola sepak berjaya dihidupkan kembali oleh TMJ........allahuakbar!!...thanks so much TMJ.. We love u.....



Wednesday, April 17, 2013

Baby Crab - Tepian Tebrau


Assalamualaikum....

Alhamdulillah masih rasa lagi kekenyangan penangan makan semalam..mcm2 dimakannya...heheh kali ini makan di mana ya? ala tajuk entri pun dah bgtau...hahahaha.. sebenarnya dah lama nak kesini tapi disebabkan banyak sangat kereta yang parking kat kawasan ni bila waktu malam menjadikan ku tawar hati nak nyinggah sini....so the best way kita pi lewat petang...pun masih ramai ...tapi masih senang dpt parking n tempat....

Apa yang menarik disini? mcm2 ada ...menu special of course BABy CRAB...ice jelly, tahu bakar, seefood, goreng2 nasi beriani, sotong kangkung dan mcm2lah yang ada...rambang jugak mata...bahaya oooo dtg sini ngan perut yang dah 3 hari tak makan.....mampu nak ngabiskan? portion makanan banyak tu...hehehe....harga? mmm bolehlah...apa yg aku order?

  • Baby Crab 1 pinggan - RM10..ada yg jual RM12,RM15..tgk banyak mana ko nak makan..biasanyer order 1 pinggan...eh yg dlm gambo tu dah separuh di makan oleh aku lah ngan en opezz...rasa crispy..
  • Tahu Bakar - boleh la..next time tak order lah kot...biasa2 aje..tapi kalo pengemar tahu bakar sedap kot..sebab kuah dia banyak n tak kedekot bahan2 dlm tahu bakar tu...
  • Kupang berladoooo - RM7...waaahhh sedapppp...licinnnnn..bosa2 pulak isinya...dan bayak sangat
  • Ice Jelly n cikong utk both muzzammils
  • ooo tak lupa jugak Nasi grg Kampung utk En Opezz
yang penting semuanyer sedap ya...so jgn ditunggu2 lagi pi lah tepian ke hentian tebrau tu yek...banyak choice...cari nak pi senang aje....

Tq en goggle....tgk yang tanda star tu lah tempatnya....masuk simpang kat Medan Selera Sungai Chat yang lama tu....terus dan gerai2 tu belah kiri anda...tgk kereta dok banyak parking kat situ yelah tuuu ...dah sampai dan selamat mjamu selera..













My Penawar Rindu!!!


You're my honey bunch,
sugar plum,
pumpie umpy umpkin...
you're my sweetie pie.

You're my cuppy cake,
gum drop,
snookum snookums
you're...
the apple of my eye!

Sunday, April 14, 2013

Wednesday, April 10, 2013

Muka Sunburn

Assalamualaikum...

Ingat tak entri yang lepas pasal aku pi pantai together2 ngan both muzzammils......rasanya dah hampir berlalu 2 minggukan? tapi kesan sunburn masih ada di wajah aku ni...waaaaaaaaaa.....aku kalo sun burn memang susah giler nak ilang..udahlah kulit x berapa nak putih...ditambah lagi kesan tebako...uikkkk memang mcm tar jalan aaa jawabnya...hahaha..jenis kulit muka aku ni memang take time aa nak pulih kekadang makan sebulan...tapikan mak aku kata kalo dah sebulan tu jawabnya memang warna kulit kekal...hahahahaha..mana aci kan..dlm family aku sorang aje yang itam gunteng....kakak ngan adik aku putih bersih ooooo....mak aku udah memang putih almaklum keturunan belanda..harus kulit putih ke merah2an...aku aje yang comot.....hahahahha

ni setelah mengoggle..adalah a few petua yang leh digunapakai utk ilangkan sunburn....petua no 2 tu aku dah pernah cuba.....alhamdulillah ok...sejuk aje kulit kita....


1. Parut ubi kentang dan timun, gaul rata pastu sapu kat muka yg sunburn. 
Biar selama 10 minit pastu cuci bersih. LUM CUBA

2. Potong aloe vera dan kopek amek isi je. 
Lumurkan di bahagian yg terbakar. kalau aloe vera ni kita amalkan selalu elok utk kulit tau. macam kita sapu losen (lembapkan kulit). guna aloe vera lg jimat dan xmerbahaya sbb xda bahan kimia. DAH CUBA

3. Guna yogurt. 
Mcmane? blend jek yogurt dgn timun (leh jugak pakai telur kuning) pastu buat mask. kesannya kulit muka tegang dan mengurangkan kesan sunburn. LUM CUBA..nak cuba aje sekali tgk both muzzammils dah abiskan yogurt.

4.Tembikai 
Pom boleh. hiris nipis2 pastu tekan kat muka selama 2o minit pastu bilas bersih. tembikai ada zat astrigen yg boleh menyejukkan kulit yg terbakar sbb matahari...DAH CUBA..tak sampai 2 saat tembikai masuk mulut

5.Nak guna mayonis pom boleh. 
Sapu jek kat muka selepas terkena sunburn..TAK SANGGUP

6.Tomato 
Juga boleh menghilangkan “sun-burn”. Caranya ialah sama ada anda belah 4 tomato itu dan gosok di muka, atau boleh juga kisar dan pupurkan diwajah. Insya-allah, “sun-burn” itu akan berkurangan..AKAN DICUBA BALIK KERJA NANTI

korang ada ke petua lain selain di  atas...?

Wednesday, April 3, 2013

Keputusan Exam Mac 2013

Assalamualaikum

Bulan 3 ari tu aku ada bgtau yang Danish ada amik exam/ujian kat Tadika Indah Ria kan....alhamdulillah semalam dia dapat dah keputusan exam tu...BM 100...MATH 97..salah 2..dan BI 97 ..salah 1 aje.....alhamdulillah...bila ditengok balik kertas tu kesalahan yang danish buat dapat disimpulkan disini yang kesalahan tu adalah atas kecuaian dia...kiranya bukan dia tak tahu buat tapi sedikit cuai disitu......apapun alhamdulillah dan tahniah atas kejayaan dia.....Thanks Allah sebab bagi kepadaian pada danish...walau pun dia sendiri hampa tak dapat 100% ...apapun abg dah cuba yang terbaik kan....

So lepas ni kena get ready utk prepare dengan next 1st mid exam....Nampaknya abg kena banyak buat revision....hehe dah paham dah nanti situasinya macamana...biasalah kekadang dia cepat bosan dgn benda yang dia dah paham..bila suh buat latihan mulalah...saya mengantuklah ibu....abang pening ni ibu.....abang bosanlah (?)..sampaikan adiknya pun dah pandai cakap bosan...huhuhu...hai sabo ajelh bujang ibu ni ya....banyak alasan....

ok ni antara kertas soalan exam danish....