Nuffnang Ads

Sunday, March 31, 2013

Sambutan Hari Jadi Danish yg ke 6

Assalamualaikum

Tepat 11.27am pada 22 Mac 2007...lahirlah seorang insan yang  ditunggu2 kelahirannya di dunia pinjaman Allah SWT ini...Amin dan hari ini genap 6 tahun usia anak yang diberi nama WAN DANISH MUZZAMMIL B. WAN RUSDAN... ingatkan tahun ni nak sambut besday danish kat Tadika Indah Ria..tapi sepertimana yang di bagitau kat post yang lalu dia x mo sambut di tadika.....nak kat rumah nenek jugak...hihihi...

So hari sabtu on 23 Mac aku buat preparation utk majlis dia...actually memang dah decide just nak celebrate majlis ngan family2 jer..... mmmm aku pun 50-50.....last2 mak cakap dia nak sponser 100%...cuma i is kena masak lah...hahahahha...suami ku dah gelakkan ku guling...'dah kata dah..ayg sure kena masuk punya...mcm x kenal mak'....is is senyum sampai telinga aje bila hubby ckp mcm tu......apa tak nyer sebab aku beria2 ckp no mo kena masak2 ni....hahahahahha......ala apalah sangat kalo setakat masak sup tu...sebelm nak masak sup tu mcm2 cadangan menu....nak masak nasi dagang lah..laksam lah..mee kari lah...sekali tgk jam amik ko kul 3 ptg..APTB...hehehehe..last2 decide menu sepertimana berikut: ..perh mcm tulis tender lak


  • Mee Sup (bihun+mee kuning) = lengkap kacang goreng, daun sup, bwg goreng, sambal kicap+taugeh
  • Murtabak along/angah = ni aku beli kat paso tani b.penawar..sedap aaa..mak suh beli 10 keping..perhh
  • Sate daging ayam = 100 cucuk..tu pun mak jah suh beli 200 cucuk...uit nak jamu orang sura ker?..hehhe
  • Kuih Nagasari = sumpah sedap..siap ada yg tapau bawak balik lagi...hehehhehe
  • Jajan mcm2+ coklat 
  • Air Oren yang khas di buat oleh kak tie..TQ
  • Kek Secret Recepie = Choclate Indulgance
waaa..mcm banyak pulak menu tu ya...hehe ya nak kasi orang makan perlulah yang sedap dan berkualiti.....sharing is caring..hehehe.....ok job aku biasalah...masak dan sediakan back drop utk besday ni.....setiap tahun aku punya tema yg berbeza...tahun ni aku wat TEMA BOLA...hehe almaklum dua2 hero ni minat giler team HARIMAU MALAYA ngan JOHOR ......pakai baju pun jersi JOhor masa tiup lilian ari tu.....mula2 nak gantung belon tapi alahaiiii......i is penakut belon....hehhe....tetiba dapat idea gantung bola rm2 tu...beli 6 gantung 3 kiri 3 kanan...waaaaa cantik tak? cantik tak? (gaya eric )......

ok majlis start 8.30mlm..thanks so much pada yang datang...seronok tgk budak2 ....nama pun budak2 kan....yang ptg danish ngan ipan sangat2 happy lelagi dapat hadiah car remote...



















Thursday, March 28, 2013

SiAPa aNAK jATI jOHOR Meh Masuk SiNi!!

Assalamualaikum

Wah tajuk post tak ingat jah...... Aku di lahirkan di Muar, Johor...My parents la ni duduk di Felda Tunggal, Kota Tinggi...kiranya aku leh dikategorikan as Anak Jati Johor lah kan......Walaupun dah 35 tahun duduk Johor masih banyak yg aku tak tahu tentang Negeri Johor.......

Mmm sapa tahu tapak  Hotel tropical Inn di Bandar Johor Bahru tu asalnyer adalah sungai? siapa HH Albert Baker V dalam Kerajaan Johor? berapa banyak istana dlm Negeri Johor? eh kat Johor ada Istana Bunian ya?...wah macam2 persoalan akan terungkap yg mana kadang2 apa yg terungkap tu akan diakhiri dengan persoalan...pening kan....

Thanks pada untoldhistoriesofmalaya yang sudi berkongsi dengan kami semua especially pada anak jati Johor macam aku ni...Sangat recommended pada yg nak tau pasal history johor....tabik hormat sebab dia banyak buat research utk post dia.......

ni sebahagian artikel dia yang menyentuh pasal Guard House utk Istana Johor...paling best siap artikel bergambar lagi......so apa lagi terjah ler blog dia..berbaloi2

credit to : http://untoldhistoriesofmalaya.blogspot.com/

credit to : http://untoldhistoriesofmalaya.blogspot.com/

Wednesday, March 20, 2013

SAHABAT - ku



Siapa sahabat saya? i is tengah tertanya2..saya ada sahabat ker? mmm ada rupanya....sahabat di kala aku suka dan duka...thanks pada sahabat saya dunia dan akhirat....sesuai sangat lagu ni utk sahabatku....


Sahabat - Najwa Latif

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.

Tuesday, March 19, 2013

PRAY FOR LAHAD DATU

Assalamualaikum....

"Saya ada seorag kawan namanyer Ah Meng"...hehehe ingat lagu ni masa sekolah rendah...Dulu masa sekolah rendah nama2 yang biasa appear dlm buku teks...Ali, Abu, Hassan, Hisham, Muthu, Raju dan Ah Meng....agak2 nama apa yg depa guna pakai la ni dlm buku teks yek...hehehhe...Danial, Danish, Batrisya....hehehehhe...ok i is dah melalut...... back to topik...

Aku ada seorang kawan..budak sabah..huhuhu..tettt.. salah ler...ayat budak tak sesuai utk dia...mmm aku ada seorang kawan ..bapak budak dari Penampang Sabah....kenal masa zaman UTM dulu...ok i is tak mo cerita panjang2 pasal dia...Actually dia ada wrote song n dedicate that song f for Lahad Datu...Pasal kes di LD ni dia pesan jgn terlalu emosi bila baca apa2 yang diinform di media massa...takut timbul perasaan benci yang meluap2...ada benarnya jugak  kata dia...coz bila aku ada tgk satu video yang dipost di FB dulu.. buat aku rasa marah dan benci yg extreme pada mereka..dan mula lah nanti timbul kata2 cacian yang tak sepatutnya... so better duduk diam dan terus berdoa...ok mari kita sedekahkan alfatihah kepada pewira2 negara kita...amin..

Kawan aku yng berjiwa seni ni dah menghasilkan satu lirik berkaitan LD ni...ok..i is tak nak komen apa2 ttg lagu ni...so enjoy the song n gali lirik ini ya..



PRAY FOR LAHAD DATU

Pagi yang .melukis awan biru^
Bercanda dunia kehijauan^^
Ombak menderuuu… dari lautan
Suara ramah dari kehidupan
Se..merbak harum kedamaian

Se mer bak harum kedamaian

Kau datang dengan tangan hitam
Warna merah sngaja kau tumpahkan

Entah apa tujuan mu
Entah apa yang kau mahu
Yang pasti kau   bukan tetamu ku

Biar apa tujuan mu   .2x
Biar apa yang kau mahu
Yang pasti kau
bukan tetamu ku

Kau datang tiada diundang
Bertandang tiada bersalam

Bukannya tiada pilihan
Tapi kau yg persiakan
Kini kami memilih
ROH mu dihantar pulang
Perlu dihantar pulang 3x


Tegaklah daulat mu di Lahad Datu   2x
Kami berdoa 'tuk mu Lahad Datu
Tegaklah daulat mu di Lahad Datu
BERDOA KAMI BERSATU.



Actually dia ada bagi aku melodi lagu ni....nanti aku paste ya kalo dia izinkan...

My Danish Muzzammil

Assalamualaikum

Pejam celik2x dah nak sampai date 22/3 ni...means my bucuk2 danish dah nak 6 tahun...ishh kejap aje kan..apapun syukur alhamdulillah......ingatkan nak celebrate besday dia kat Tadika Indah Ria....tapinya my bujang tak mo pulak...sabo jerlah..dia cakap ada kawan2 yg dia tak suka....what???...hayooo bang danish leh pulak mcm tu yek....yelah budak2 kan....

Kejap aje dah 6 tahun yek...danish ni sangat manja ngan aku...dgn dia ni kita tak leh cakap keras2 sangat..kalo lagi kita marah..dia lagi kuat memberontak..nak tak nak hehehehe i is terus jadi ibu yang soft spoken..haii....ooo lagi satu dia ni sangat suka bertanya mcm2..sampai soalan yg dia tanya kita lum abis jawab dah dia bagi soalan lain lak? kekadang sampai cakap stop kan dia...suh diam kejap sebab leh poning kepala dibuatnyer...hehehheehe rasa inginn tahu tu tinggi sangat...dah satu lagi never lie to him.....in what ever situation pun..parah oo kalo dia dpt tahu kita bohong......so kaloa da apa2 better terus terang...

ok ni kisah sedih sikit...my danish ni mata dia agak juling sikit bila dia duduk termenung or ralit....so ada satu hari tu dia tanya ...'ibu..mata abang juling ker?'..uit i is tersentap sikit dgn pertanyaan dia...."mmm napa abang? ada kawan2 yang cakap abang juling ker?'..dia mengangguk lemah.......i is tambah2 sentap u...hehehe...'look at here my dear danish..(wah speaking ko...oo danish paham ya).......never mind to be a juling boy...sapa2 yg juling ni dia istimewa tau....so abg ni sangat istimewa sebab tak ramai yang juling ...sapa2 yang juling dia hebat sebab leh nampak banyak angle.....sebenarnya..ibu pun juling jugak (dgn confident aku wat2 juling) (ok i is dah tipu di sini......kes ni tipu dimaafkan)....so abang jgn sedih2 sebab abg ngan ibu istimewa ...tak der apa nak di malukan...ok lain kali kalo nak berbual/bercakap/pandang ngan org lain..abg tgk hidung diaorang yek...mcm nak cakap ngan ibula...tgk idung ibu..nanti lama2 abang x juling la....kita kena latih mata selalu.... (aku ada baca....juling peringkat abang ni doc panggil mata malas...so memang kena traning mata tu bio jgn kasi malas selama2 nya....umur 9 tahun kalo abang masih juling means juling tu kekal lah jawabnya....)...hehehe tak kisah lah danish..yg penting sekarang ni ibu tetap sayang abg sampai bila2...julin ke tak ker....abng tetap di hati ibu.....sayang ketat2 tau....









Sunday, March 10, 2013

Perkhidmatan Kereta Sewa Area Johor

Assalamualaikum

Wah berita baik ni ...kali ni nak menawarkan perkhidmatan sewa kereta yang termurah di abad ni...yelah tak sangka ya dari sekadar hobi membeli kereta eh..tup2 boleh di buat perniagaan jugak...hehehe..jangan risau...semua jenis kereta ada....pak cik kayoooo...ko bagitau aje nak kereta apa...semua ada..yang tak der kereta buatan Malaysia aje...perhhh berlagak siut........hahaaha...

harga sewa? hehehe murah2....kami sekadar nak memudahkan korang ke sana kemari dgn harga yang mampu utk disewa..baik tak hati kami? baik kan?...so berikut merupakan jenis2 kereta kami sewakan ya...sila pilih mana yang berkenan ..jangan malu dan jangan segan...yg tak der lesen pun boleh menyewa kenderaan dgn kami.....serius ooooooooooo........deposit tidak diperlukan..........perhhhh..mana nak dapat  kereta sewa mcm yg kami tawarkan ni....







Saturday, March 9, 2013

Luaskan Kuasamu...JDT

Assalam.....saat dan detik ni tgh tgk game JDT vs Selangor.......waaaaaa la ni Sel tgh lead 4-1...apa cer?...sejak kblkgn ni selalu JDT akan wat come back on 2nd half.....tapi nampaknya kali ni..adoiiiiiiii dah kena 4 tu mcm x tkejar aje JDT ni....apapun tgk corak game nampak mcm player JDT kurang tangkas laaa...adoii....kena banyak.mkn tempe ni...hehe kasi semangat sikit......apapun JDT tetap dihatiku........aku doakan yg tbaik utk my fav team ni......allahuakhbar!!!!!

credit to :  r-starproduct.blogspot.com 

Thursday, March 7, 2013

Selamat Hari Wanita 2013

Assalamualaikum.....

SELAMAT HARI WANITA para Bloggers semua!!! Wanita2 terhebat di mata saya....




oh..abaikan yg berbaju pink berjanggut dan bermisai itu ya