Nuffnang Ads

Sunday, February 24, 2013

Pemanggang Ajaib AVON

Assalamualaikum

Lama tak mengupdate blog ni yek...wah ada gadget baru u.... pemanggang ajaib (PA) AVON..actually aku ada 1 set lagi pan AVON..tapi mak jah nak tukar ngan aku.. dia amik pan aku amik wok dia..both dari AVON jugak.......jadi nyer pada aku la ni PA n wok la......so ada dua new gadget utk kitchen aku tu....

hari sabtu baru2 ni pi econ save kat kota tinggi....dapatlah 2 ekor ikan talapia beso tapak tangan aku..kalo ipan or danish nyer tapak tangan wajib beli 4 ekor...hahahaha...dah sedia maklum yang aku memnaglah teramat2 takut nak goreng ikan....tak per nak gelakkan secara berjemaah pun ok...aku tak kisah dah ianya realiti...hehehe teringat ckp arwah ayah..tak der matinya kalo goreng ikan ni...hahahahhaa....tension aa dia sebab setiap kali nak goreng ikan aku mesti suh ayah yg terbalikan...hahahaha....so bila ada PA ni memang memudah cara  kerja2 aku...so tak derlah sesi goreng menggoreng la ni..hihi....

credited to : http://avonbrand2u.blogspot.com

ha ni lah rupenya.....sayangnya aku tak dan nak amik gambo talapia tu..serius nampak cantik sangat bila panggang huna PA ni...kecoklatan gitu...dan yang penting rasa sedap sangat n tak berbau ikan tuu....next memangangga aku pastikan amik gambo yek...

cara  : siang ikan...buang sisik....kalo guna PA ni tak melekat so buangkan aje sisik ikan tu......dah basuh bersih...tos kan...da lumur dengan serbuk PASTI SEDAP....cukup.......pastu panggang dengan api sederhana ...5 minit ...pastu terbalikkan...5 minit lagi...masa proses ni ko leh bukak pun tgk atas kesesuaian  tahap mana ko nak ikan ni masak..mcm aku..agak mata ikan dah terkeluar..dah masak aa ikan tu...

pastu buat pencicah..kicap+bawang potong dadu+lada potong+ PASTI sedap sikit..wat perisa

ooo sedapppp oooo...

Hubby: mmm ada dua eko ikan ni..simpan satu aaa wat malam2 kot lapo...lagipun beso ikan ni.
Aku : ok yah....

Setelah beberapa minit....

Hubby : eh tak cukup aa ikan ni..sedap sangat nii.....kita habiskan ajelah ya yang...
Aku : Hahahhahahaha....

Wednesday, February 13, 2013

OD Collection - Batch 1



Assalamualaikum...

Meh sini tuan puan adik abang mak ayah pakcik mak cik jiran2 ......hehehe...kena pulak tetiba ada OD Collections ni...hehehehhe...Allah bukakan pintu rezeki utk saya mencari rezeki yang halal...ada rezeki kita sama2 kongsi...Meh layan OD Collection Batch 1 ni ya..murah2....

OD A001
OD A002
OD A003
OD A004
OD A005
OD A006
OD A007
OD A008 
OD A009
OD A0010
OD A0011
OD A0012
OD A0013
OD A0014
OD A0015
Material Kain Tudung 2 Layer : 
Kain Chiffon Dengan Awning Full Cap Chiffon - ada tambahan Labuci ya 
Material Kain Tudung 3 Layer : 
Kain Chiffon Crepe Silk Dengan Awning Full Cap Chiffon 
Harga Tudung : 
RM35 aje...x termasuk brooch yang sgt2 comel tu.... ( utk tudung 3 layer memang dah ada brooch mcm dlm gambar OD A0010..utk tudung 2 layer memang x der brooch ya...kalo nak letak brooch pun lawa jugak mcm dlm pic tu ya)

Harga Brooch : 
RM10 aje...(brooch adalah besar dan cantik bersinar)
Harga Postage : RM4 

oooo abaikan model ku yang bam-bam tu ya...patung lum sampai....sekiranya berkenan di hati boleh Whatup or sms ya....0137356830/40....Fb tgh upgrade

Terima Kasih

Tuesday, February 5, 2013

Excercise...yang bertukar jadi Photoshoot..hahaha

Assalamualaikum....

Hujung minggu lepas kami anak beranak dah decide nak spent our time at home sweet home...lagipun baru jugak bercuti kat rumah mak jah....so dikesempatan ini rasanya boleh lah kitaorng pi excersie..kelas jah...pi excercise ..padahal menyapu kat dlm rumah pun dah semputttt....hahaahahahha sabo jer kan....

oklah pagi2 sabtu danish dah terjerit2 panggil aku...ibu bangunnnnn..kata nak excersice..perrrhhhh sentapp sih..satu taman boleh dgr...hahahhaha...danish ni bila time cuti sekolah boleh pulak bagun awal..kalo tak selalu mcm nak siram air satu baldi aje bila nak kejutkan dia...hahahahahaha..nak tak nak bersiap2lah kami semua.....

Venue : Taman Komuniti Taman Sri Pulai Perdana
Jam : 8 pagi
Pelakon : Ibu+ayah+ danish+Irfan
Peralatan : Basikal danish+ipan+botol ait+kamera

Sampai aje kat taman tu...orang tak der..adalah bapak2 budak yang dah balik jogging...mmm kitaorng aje yg terkedek2 baru nak lari2...ha? lari? jgn tertipuuuu..mana ada lari...jalan setempat jerrrw...yg best taman ni dah lah luas gilerr..siap berlandskap bagai dan yg paling best ada peralatan senaman yang sangat2 owsome.......mcm2 peralatan disediakan utk pengunjung....kitaorng apa lagi pakat test semua peralatan..hahhaha...agak2 dah jemu leh main buai...mcm budak2 kan kalah danish ngan ipan......aku ni dah bertahun x main jong jongkit...hahahahahaha ari tu dlm sejarah aaaaa.....besttttttt....

Dah bosan both muzzammils pun pi playground kat situ...mainlah puas2 sambil2 ibu ngan ayah dok belek2 camera....cantik sgt kawasan ni ..agak2 sapa2 nak bPS meh sini...awesome.....tak caya meh sini layan gamboooo
































Monday, February 4, 2013

Jalan-Jalan Cameron Highlands

Assalamualaikum....

Wah tajuk post...mcm makan angin aje..hahahhaa...actually trip yang tak diplanning sangat..ttiba aje nak pi....kebetulan dah kat area Sg buluh....pergi sajalah ..hubby pun tak pernah sampai kat Cameron lagi.......perjalanan dari Sg Buluh ke CH melalui Simpang Pulai amik masa dalam 2 1/2 jam.....boleh tahanlah...both muzzammils zzzzz spjg jalan....sampai atas pun dah tghari...lapooooooo..pusing2 lah dari tanah rata ke brinchang samoailah ke tanah rata balik...baru dapt jumpa tpt makan yg ok.....susah jugak yek..pada hal pergi pun bukannya waktu peak ......

lepas makan ingat nak pi petik strawberi..walah almost tempat tak bukak sebab kebetulan pas cuti sekolah....dah gondo dah buah strawberi kat situ..hihihiihihihi....dpt tgk pokok pun jadilah....kesian kat budak2 lah..kitorg dah puas peti buah ni masa kat bandung dulu.....lagi pun mahal jugak...rm60 utk 1kg...tak perlah....belikan ice cream diamlah budak2 ni........kebetulan pulak pi ada pasar malam...tapi masih tak penuh lagi sebab awal lagipun dlm kul 2 kan...sempatlah beli sayur2an.....dan buah strawberi utk di bawak balik.......beli FM utk mak long n diri sendirik....yg paling terkilan tak dpat beli jagung mutiara..ni semua salah hubby...hahahahhaa

Setengahari kat sini dapat pi Taman rama2 + Taman Rose+ Taman Kaktus.....tempat teh memang kitaorg tak pi sebab nanti next time tak der tempat nak pi....hahhahahahah...overall sangat best jejalan sama anak2 ni...kat sini un both muzzammils sempat pau mainan...walah bujangggg...hihihi...turun dalam kul 6ptg...n sampai sg buluh dalam kul 8.30mlm...........perjalanan yg sekejap tapi berbaloiii......