Nuffnang Ads

Monday, January 28, 2013

Esok temuduga

Assalam....

Dah lama rasanya tak pi temuduga ni.....dari bujang sampai umur dah paras idung utk krrja gomen pun masih pi temuduga lagi....haahaaha kerja gomen nyrr idoklah pernah dpt...yrlah bukan rezekiku disitu......
Apapun doakan aku berjaya kali ini.....insyallah tersurat rezekiku disitu adalah aku di situ....aminnn

Friday, January 25, 2013

Burger king hebatttt

Assalam.

Alhamdulillah...dah 2 hari cuti kat rumah ibunda tcintha....sangt2 best...hihihi....rasa damai ajee...oklah ..meh nak cerita kedai burger yg pling sedap penah rasa kat area tpt mak......namaa kedai BR1M....hehehe mcm bantuan rakyat 1 msia aje......actually kedai ni Burger Rakyat 1Malaysia @ lebih dikenali sbg abit klasik cafe...kelassssss jahhh...haahaahhha...

Location...no 21 jln bahagia b.pnr......senng cerita ni kat kawasan prrumahan lama b.prnawar....masuk ikut pasar baru b.pnwr...ada selekoh kekiri dan amik 1st simpang ke kiri...dan akan jumpa stall burger belah kiri....oooh ya stall dpn rumah aje.......hihi...menu burger sangat pelbagai......ada burger king                                         ( daging+ayam+telur) ada burger queen ( daging+ayam+telur+ikan) .harga masing2 rm3.60 ngan rm4.80..... murahkan......sedap lak tuu....ada jugak burger pattaya...ni semua burger sayur dan sos dibungkus ngan telur... awesome kan... Ada jugak burger bistik, kebab..roti john..giant sosej dan mcm2 lah...nak tulis memang panjang.......

Kedai dibuka setiap hari bmula jam 6 ptg....yg best ada service delivary...tapi kat area kws tu ajelah..cth kolej pelajar n kaw sekitar pasaraya jiason dan b.penawar... Dan temphan minima rm15 + caj phantaran.......so cpt2 order wahai pecinta burger..010-706 1799..



Tuesday, January 22, 2013

Bahagian 2 : Trip To Shanghai 21-26 Dis 2012

22 Disember 2012
  • Hepi Besday to meeeeee....happy besday to meee........bangun pagi cepat2 turun lobby sebab nak whatups ngan hubby..tahun lepas x dapat jugak sambut besday hubby sebab ada bengkel...tahun ni..nun jauh ke Negara China..hik2..ngada2.....apapun thanks pada yg wish besday ku yg ke 25 ...buekk...
  • ok hari ni lepas semua sarapan ala2 american style sebab TH dah bgtau awal2 yg hotel ni x provide mknan halal..so setiap kali breakfast memang amik roti, jem ngan tulur aje...yg lain meragukan sgt...tapi nampak jugak a few guest yang selamba makan jer...tapi bukan group kitaorng laaa.....hehehe masa aku amik roti tdgr ada sorang mamat tu tanya dia punya tourist guide  sama ada chef hotel tu muslim or not....dia jawab ada..ada..tapi aku tgk mcm meragukan aje jwpannya..hahahha last2 aku ckp kat mamat tu .."kalo bapak eggak yakin ato was2, ngak payah di makan ya..makan aje roti sama telur aja..."..hehe
  • ok hari ke2 ni ada lawatan rasmi yang tak rasmi sangat aaaaaa.....melawat SCIP Park...atau nama penuhnya Shanghai Chemical Industrial  Park.....sangat2 berinformasi.....dari bandaraya shanghai ke sini amik masa dalam 1 jam....jalan jem tu normal lah kalo kat shanghai ni....jalanraya dia..alahaiiii keceut perut mak ....bertingkat2..kat sini paling hebat 2 or 3...kat sana 4-5...waaaaaaa lagilah naik bas..semua nyer nampak tinggi...hihihiihihihi..seriauuuuuu






  • Pas melawat SCIP....team Vopak treat kitaorg makan.......waaaaaa banyak giler dish....kali ni dish lain sikit dari semalam......mm rasanyer ada lebih 10 dish kot......di tambah lagi ngan dessert yang mcm2....last2 x abih sebab byk sangat makan...hahahahaha dasar......




  • pas makan n solat..kitaorng bkejar ke shanghai urban planning ....disebabkan kat SCIP tadi lama..jadinya sampai kat sini dlm 5 minit lagi nak tutup dah hall ni.........ooo sapa2 yang  amik town planning mesti pi sini...sebab kat sini ada model bandar shanghai yang teramat2 lah beso..siap ada bilik interaktif lagi........hall ni extended masa operasi sebabkan kitaorng ni ha....guider pun ensem..hahahha oiittt tu cik joann nyerrr....hahahaha.....








  • next.. kalo ikutkan tentatif pas ni nak pi sekolah gambo shanghai...tapi sebab waktu operasi dah tamat.......escapelah tempat ni..jadinyer terus pi Tianzifang.....shopping la apa lagiii...hihihiiihi....kat sini kalo nak shopping memang kena gaduh dan bertekak aaaaaa..kalo kena halau kedai anggap aje tu as terapi aje...hahahhahaha...memang kena bargin sampai 80%....gilerrrr.....cth harga barang 100,000 yuan....ko kena mintak 10,000 yuan terus....kalo dia kata no joking...no joking...ko naikan aaa 5,000 yuan......hahahahha ....mesti dapat nyerrrrr.....tulah yang aku buat..heheheh...pandai cakap cina memang advantage ......so belajolah sikit2 ckp cina sebelum pi.b..hihi.....kat sini aku dapat pen drive 265g dgn harga rm25...murahkan..tu pun orang belanja sebab aku tawarkan brg utk dia...tq en bakar..hihihiii...aku tak bayak borong kat sini.......nak cepat2 aje naik bas sebab cuaca alahaiiiii x tahan aaaaaa..sejukkkkkkkkk sangattt2...ditambah2.ngan sakit mata  lagi ....
  • next..kitaorng makan malam..ala tak malam sangat aaaa..lagipun masih kenyangkan sebab makan lambat tghari tu....oh ya akhirnya aku tiup kek jugak di hari jadi aku...actually berkongsi tarikh ngan pengarah UPEN...jadinya tiup kek sama2 aaaaaaaa...hihihi......makanan pun banyak yg dibawak balik sebab byk lebih...makan sambung kat hotel la jawabnyaaaaa......
Sambung part 3 lak......


Trip Ke Shanghai 21 - 26 Disember 2012 Bahagian 1


Actually ini entri yang dah lama diperam...nak paste jugak...hahahhahaha...

Assalamualaikummmm......

Wah dah tahun baru diam tak diam ya....hehehehe..HAPPY NEW YEAR everyone yg sudi2 mbaca blog ni......2012 dah meninggalkan 1001 kenangan...yg baik kita teruskan yg tak elok kita cuba2 perbaiki..sama2lah kita saling menasihati...

ok....sepanjang 21-26 Disember ni kita pi Lawatan kerja ke Shanghai...nampaknya besday kali ni sambut diperantauan...tapi yg tak bestnya hubby n anak2 tak der..almaklum bukan pi bercuti saja..tapinya pi kerana kerja dan tugas yg diamanahkan.......trip kali ni memang di bawah tanggungjawab aku sepenuhnya....jadinya of course aku kena pastikan benda ni berjalan lancar...Lawatan kerja teknikal ni disertai dengan VIP..siapa itu x payah mentionlah....hehehehe..alhamdulillah dari 1st day sampai ke last day semuanyer berjalan lancar..thanks so much pada Hj Azref dari Tabung Haji Travel.....kerjasama yg diberikan alhamdulillah...mcm leh berkerjasama lagi jerr......hehehehe...

21 Disember 2012 - JB-KL-Shanghai
  • Seawal 5.45pagi dah kena berkumpul dekat Airport Senai..ngatukkkk..apa taknyer 12.30tghmlm baru siap berkemas...memang padanlah mukaku ini..........siapa suh tak siap cepat2...hehehehe...
  • Beg aku saja dah 15kg beratnya...ni sebab bawak baju winter kan..so berat2 belaka aku tgk beg masing2...sib baik naik MAS..limit beg 20kg...so ada 5kg lagi space utk shopppingggggg....(hahahah apa ajelah yg leh dibrong aganyer yek)...
  • Urusan check inn dah berjalan lancar...so fly lah dari JB and transit KL for 1 hour and continued fly  for almost 5 hour to Shanghai.....
  • Around 2.30pm...we all arrived safetly  at the Pudong Airport.....oo makkk kooooo...sejuk gilerrrrrrrr.......2 darjahC...waaaa aku ingat aku yg banyak lemak ni leh tahan...surenddderrrrrrrr..........cepat2 amik baju sejuk kat beg.....mcm nilah punya cuaca mau pengsannn.........
  • Pejalan diteruskan dari airport menuju ke tempat makang....lapauuuuuuu dah semua orang ni...almakum aku ngan yang lain ada tak sempat breakfast dari pagi..nasib baik MAS ada bagi makan....semua licin..hahahhaha.....so bila dah sampai sini di tambah2 cuaca yang sejuk ni.....memang lapo lah aje jawabnya.....ok menu utama memang ada NASI..kalo dah memang tekak jawa memang cari nasi ajekan...hihihii....kat sini depa hidang  9 jenis dish...apapun daging mbekkk memang menu uama...masak mcm kari ada...msk mcm sup ada...napa aku kata mcm sebab method masakannnyer lain kot...nama pun dah lapoooo makan ajelah.....yg penting sayur2an memang banyak...


  • ok pas makan..kita shopping....hahhahaha kalo ikutkan perancangan asal nak check in dulu..tapi mcm tak dan aje sebab kat sini siang pendek...jadinya decide kita pi Nanjing road.......sangat2 colourful bandar shanghai ni...lampu memang cantik2..baik kat jalanan ataupun bangunan...dibagitahu yang dari jam 7mlm-11 mlm bekalan elektrik adalah ditanggung oleh kerajaan.....haiiii ko adooo???...hehe that's why lah semua tauke bangunan berlumpa2 pasang lampu mcm2 colour...semua nyer pakai LED...jadinya memang nampak sangat2 cantik...mcm nak patah dah keher ni dok mendongak aje tgk bangunan2 yang mcm2 pesan dan gaya....we had been given for 2 hours to shopping at Nanjing roads.....

  • Melangkah kaki turun dari bas............ameeekkk kooooo.....sejuk wook.....dah pakai winter coat pun angin masih mampu mencelah2 masuk kat baju ni........dah tekad for 1st day no shopping..ala kalah jugak..terpaksa beli mafla sebab tak  tahan sejukkkkkkkkk.......







suhu masa ni 5 dc.....nampak tak lampu2 yg mcm krismas tree tu...tu sebenarnya coklat fereror roccer...huhu betul tah aku eja tu..kalo tak der yg jaga coklat tu kat situ jugak kitaorg sebat..hahahhaha

sambung part II yek....

Monday, January 21, 2013

Denda

Assalam...tajuk tak ingat jahhh...

mmm sebenarnya baru lepas denda my bujang danish......actually ada homework yg dia tak habiskan....so kena denda lah jwbnya...no tv tonight....menangis2 dia....no..my answer is still no......padahal hati mcm lalang jahh.....kalo ikutkan memang x sampai hati nak mendenda ni...

apapun tadi kat bilik dia aku dah terangkan napa aku denda dia......aku terangkan dgn detail bio dia paham....last2 dia mintak maaf dan faham apa salah dia.....lepas tu kami bsalam2man...eh mcm ari raya lak..hihi.....dia baca doa tido dan zzzzzz dgn bselimutkan selimut suteraaaa......

aku x mo dia tido dlm keadaan marah...x baik utk psikologi dia..last word b4 dia tido...aku bisikkan kat telinga dia....."ibu sayangkan abg sangat2".......

Last2 aku yg nangis sorang2 kat bilik..huhuhu....mcm nilah aku lepas marahkan anak2.......bila2 nanti abg dah besar dan blog.ni masih ada....tentu abg paham napa ibu selalu marah2 dan denda abg......ibu buat semua ni sebab ibu sayangkan abg sgt2....ikhlas dari hati seorang ibu...

Sunday, January 20, 2013

bowling time

Assalam Semua...lama tul tak update blog ni.......sebulan kebelakangan ini memang bz yaaaa amat.....yg best trip to Shanghai on december tu yang besttt......nanti ceritalah......hehehehe...ok start ari ni leh aaa update blog selalu......ok ceita ari semalam......

Petang tadi jalan pi  skudai parade. tujuan utama ke sana nak cari kasut sekolah abg......yg dulu beli dah sempit...jadinya kena beli barulah..masa awal ari tu dah beli sepasang aje.sebab ingatkan leh muat kasut yg dulu....ttiba dah sampai sana abg request nak main bowlibowling...haha dah bkurun i x main bowling ni....apalagi demi anak2 aku layankan jugak.......kali ni best sikit sbb both muzzammils dah besar...jadinya sama2 seronok...jom layan gambooo