Nuffnang Ads

Sunday, March 31, 2013

Sambutan Hari Jadi Danish yg ke 6

Assalamualaikum

Tepat 11.27am pada 22 Mac 2007...lahirlah seorang insan yang  ditunggu2 kelahirannya di dunia pinjaman Allah SWT ini...Amin dan hari ini genap 6 tahun usia anak yang diberi nama WAN DANISH MUZZAMMIL B. WAN RUSDAN... ingatkan tahun ni nak sambut besday danish kat Tadika Indah Ria..tapi sepertimana yang di bagitau kat post yang lalu dia x mo sambut di tadika.....nak kat rumah nenek jugak...hihihi...

So hari sabtu on 23 Mac aku buat preparation utk majlis dia...actually memang dah decide just nak celebrate majlis ngan family2 jer..... mmmm aku pun 50-50.....last2 mak cakap dia nak sponser 100%...cuma i is kena masak lah...hahahahha...suami ku dah gelakkan ku guling...'dah kata dah..ayg sure kena masuk punya...mcm x kenal mak'....is is senyum sampai telinga aje bila hubby ckp mcm tu......apa tak nyer sebab aku beria2 ckp no mo kena masak2 ni....hahahahahha......ala apalah sangat kalo setakat masak sup tu...sebelm nak masak sup tu mcm2 cadangan menu....nak masak nasi dagang lah..laksam lah..mee kari lah...sekali tgk jam amik ko kul 3 ptg..APTB...hehehehe..last2 decide menu sepertimana berikut: ..perh mcm tulis tender lak


  • Mee Sup (bihun+mee kuning) = lengkap kacang goreng, daun sup, bwg goreng, sambal kicap+taugeh
  • Murtabak along/angah = ni aku beli kat paso tani b.penawar..sedap aaa..mak suh beli 10 keping..perhh
  • Sate daging ayam = 100 cucuk..tu pun mak jah suh beli 200 cucuk...uit nak jamu orang sura ker?..hehhe
  • Kuih Nagasari = sumpah sedap..siap ada yg tapau bawak balik lagi...hehehhehe
  • Jajan mcm2+ coklat 
  • Air Oren yang khas di buat oleh kak tie..TQ
  • Kek Secret Recepie = Choclate Indulgance
waaa..mcm banyak pulak menu tu ya...hehe ya nak kasi orang makan perlulah yang sedap dan berkualiti.....sharing is caring..hehehe.....ok job aku biasalah...masak dan sediakan back drop utk besday ni.....setiap tahun aku punya tema yg berbeza...tahun ni aku wat TEMA BOLA...hehe almaklum dua2 hero ni minat giler team HARIMAU MALAYA ngan JOHOR ......pakai baju pun jersi JOhor masa tiup lilian ari tu.....mula2 nak gantung belon tapi alahaiiii......i is penakut belon....hehhe....tetiba dapat idea gantung bola rm2 tu...beli 6 gantung 3 kiri 3 kanan...waaaaa cantik tak? cantik tak? (gaya eric )......

ok majlis start 8.30mlm..thanks so much pada yang datang...seronok tgk budak2 ....nama pun budak2 kan....yang ptg danish ngan ipan sangat2 happy lelagi dapat hadiah car remote...



















No comments: