Nuffnang Ads

Tuesday, March 19, 2013

My Danish Muzzammil

Assalamualaikum

Pejam celik2x dah nak sampai date 22/3 ni...means my bucuk2 danish dah nak 6 tahun...ishh kejap aje kan..apapun syukur alhamdulillah......ingatkan nak celebrate besday dia kat Tadika Indah Ria....tapinya my bujang tak mo pulak...sabo jerlah..dia cakap ada kawan2 yg dia tak suka....what???...hayooo bang danish leh pulak mcm tu yek....yelah budak2 kan....

Kejap aje dah 6 tahun yek...danish ni sangat manja ngan aku...dgn dia ni kita tak leh cakap keras2 sangat..kalo lagi kita marah..dia lagi kuat memberontak..nak tak nak hehehehe i is terus jadi ibu yang soft spoken..haii....ooo lagi satu dia ni sangat suka bertanya mcm2..sampai soalan yg dia tanya kita lum abis jawab dah dia bagi soalan lain lak? kekadang sampai cakap stop kan dia...suh diam kejap sebab leh poning kepala dibuatnyer...hehehheehe rasa inginn tahu tu tinggi sangat...dah satu lagi never lie to him.....in what ever situation pun..parah oo kalo dia dpt tahu kita bohong......so kaloa da apa2 better terus terang...

ok ni kisah sedih sikit...my danish ni mata dia agak juling sikit bila dia duduk termenung or ralit....so ada satu hari tu dia tanya ...'ibu..mata abang juling ker?'..uit i is tersentap sikit dgn pertanyaan dia...."mmm napa abang? ada kawan2 yang cakap abang juling ker?'..dia mengangguk lemah.......i is tambah2 sentap u...hehehe...'look at here my dear danish..(wah speaking ko...oo danish paham ya).......never mind to be a juling boy...sapa2 yg juling ni dia istimewa tau....so abg ni sangat istimewa sebab tak ramai yang juling ...sapa2 yang juling dia hebat sebab leh nampak banyak angle.....sebenarnya..ibu pun juling jugak (dgn confident aku wat2 juling) (ok i is dah tipu di sini......kes ni tipu dimaafkan)....so abang jgn sedih2 sebab abg ngan ibu istimewa ...tak der apa nak di malukan...ok lain kali kalo nak berbual/bercakap/pandang ngan org lain..abg tgk hidung diaorang yek...mcm nak cakap ngan ibula...tgk idung ibu..nanti lama2 abang x juling la....kita kena latih mata selalu.... (aku ada baca....juling peringkat abang ni doc panggil mata malas...so memang kena traning mata tu bio jgn kasi malas selama2 nya....umur 9 tahun kalo abang masih juling means juling tu kekal lah jawabnya....)...hehehe tak kisah lah danish..yg penting sekarang ni ibu tetap sayang abg sampai bila2...julin ke tak ker....abng tetap di hati ibu.....sayang ketat2 tau....









No comments: