Nuffnang Ads

Tuesday, January 22, 2013

Trip Ke Shanghai 21 - 26 Disember 2012 Bahagian 1


Actually ini entri yang dah lama diperam...nak paste jugak...hahahhahaha...

Assalamualaikummmm......

Wah dah tahun baru diam tak diam ya....hehehehe..HAPPY NEW YEAR everyone yg sudi2 mbaca blog ni......2012 dah meninggalkan 1001 kenangan...yg baik kita teruskan yg tak elok kita cuba2 perbaiki..sama2lah kita saling menasihati...

ok....sepanjang 21-26 Disember ni kita pi Lawatan kerja ke Shanghai...nampaknya besday kali ni sambut diperantauan...tapi yg tak bestnya hubby n anak2 tak der..almaklum bukan pi bercuti saja..tapinya pi kerana kerja dan tugas yg diamanahkan.......trip kali ni memang di bawah tanggungjawab aku sepenuhnya....jadinya of course aku kena pastikan benda ni berjalan lancar...Lawatan kerja teknikal ni disertai dengan VIP..siapa itu x payah mentionlah....hehehehe..alhamdulillah dari 1st day sampai ke last day semuanyer berjalan lancar..thanks so much pada Hj Azref dari Tabung Haji Travel.....kerjasama yg diberikan alhamdulillah...mcm leh berkerjasama lagi jerr......hehehehe...

21 Disember 2012 - JB-KL-Shanghai
  • Seawal 5.45pagi dah kena berkumpul dekat Airport Senai..ngatukkkk..apa taknyer 12.30tghmlm baru siap berkemas...memang padanlah mukaku ini..........siapa suh tak siap cepat2...hehehehe...
  • Beg aku saja dah 15kg beratnya...ni sebab bawak baju winter kan..so berat2 belaka aku tgk beg masing2...sib baik naik MAS..limit beg 20kg...so ada 5kg lagi space utk shopppingggggg....(hahahah apa ajelah yg leh dibrong aganyer yek)...
  • Urusan check inn dah berjalan lancar...so fly lah dari JB and transit KL for 1 hour and continued fly  for almost 5 hour to Shanghai.....
  • Around 2.30pm...we all arrived safetly  at the Pudong Airport.....oo makkk kooooo...sejuk gilerrrrrrrr.......2 darjahC...waaaa aku ingat aku yg banyak lemak ni leh tahan...surenddderrrrrrrr..........cepat2 amik baju sejuk kat beg.....mcm nilah punya cuaca mau pengsannn.........
  • Pejalan diteruskan dari airport menuju ke tempat makang....lapauuuuuuu dah semua orang ni...almakum aku ngan yang lain ada tak sempat breakfast dari pagi..nasib baik MAS ada bagi makan....semua licin..hahahhaha.....so bila dah sampai sini di tambah2 cuaca yang sejuk ni.....memang lapo lah aje jawabnya.....ok menu utama memang ada NASI..kalo dah memang tekak jawa memang cari nasi ajekan...hihihii....kat sini depa hidang  9 jenis dish...apapun daging mbekkk memang menu uama...masak mcm kari ada...msk mcm sup ada...napa aku kata mcm sebab method masakannnyer lain kot...nama pun dah lapoooo makan ajelah.....yg penting sayur2an memang banyak...


  • ok pas makan..kita shopping....hahhahaha kalo ikutkan perancangan asal nak check in dulu..tapi mcm tak dan aje sebab kat sini siang pendek...jadinya decide kita pi Nanjing road.......sangat2 colourful bandar shanghai ni...lampu memang cantik2..baik kat jalanan ataupun bangunan...dibagitahu yang dari jam 7mlm-11 mlm bekalan elektrik adalah ditanggung oleh kerajaan.....haiiii ko adooo???...hehe that's why lah semua tauke bangunan berlumpa2 pasang lampu mcm2 colour...semua nyer pakai LED...jadinya memang nampak sangat2 cantik...mcm nak patah dah keher ni dok mendongak aje tgk bangunan2 yang mcm2 pesan dan gaya....we had been given for 2 hours to shopping at Nanjing roads.....

  • Melangkah kaki turun dari bas............ameeekkk kooooo.....sejuk wook.....dah pakai winter coat pun angin masih mampu mencelah2 masuk kat baju ni........dah tekad for 1st day no shopping..ala kalah jugak..terpaksa beli mafla sebab tak  tahan sejukkkkkkkkk.......







suhu masa ni 5 dc.....nampak tak lampu2 yg mcm krismas tree tu...tu sebenarnya coklat fereror roccer...huhu betul tah aku eja tu..kalo tak der yg jaga coklat tu kat situ jugak kitaorg sebat..hahahhaha

sambung part II yek....

No comments: