Nuffnang Ads

Tuesday, January 22, 2013

Bahagian 2 : Trip To Shanghai 21-26 Dis 2012

22 Disember 2012
  • Hepi Besday to meeeeee....happy besday to meee........bangun pagi cepat2 turun lobby sebab nak whatups ngan hubby..tahun lepas x dapat jugak sambut besday hubby sebab ada bengkel...tahun ni..nun jauh ke Negara China..hik2..ngada2.....apapun thanks pada yg wish besday ku yg ke 25 ...buekk...
  • ok hari ni lepas semua sarapan ala2 american style sebab TH dah bgtau awal2 yg hotel ni x provide mknan halal..so setiap kali breakfast memang amik roti, jem ngan tulur aje...yg lain meragukan sgt...tapi nampak jugak a few guest yang selamba makan jer...tapi bukan group kitaorng laaa.....hehehe masa aku amik roti tdgr ada sorang mamat tu tanya dia punya tourist guide  sama ada chef hotel tu muslim or not....dia jawab ada..ada..tapi aku tgk mcm meragukan aje jwpannya..hahahha last2 aku ckp kat mamat tu .."kalo bapak eggak yakin ato was2, ngak payah di makan ya..makan aje roti sama telur aja..."..hehe
  • ok hari ke2 ni ada lawatan rasmi yang tak rasmi sangat aaaaaa.....melawat SCIP Park...atau nama penuhnya Shanghai Chemical Industrial  Park.....sangat2 berinformasi.....dari bandaraya shanghai ke sini amik masa dalam 1 jam....jalan jem tu normal lah kalo kat shanghai ni....jalanraya dia..alahaiiii keceut perut mak ....bertingkat2..kat sini paling hebat 2 or 3...kat sana 4-5...waaaaaaa lagilah naik bas..semua nyer nampak tinggi...hihihiihihihi..seriauuuuuu






  • Pas melawat SCIP....team Vopak treat kitaorg makan.......waaaaaa banyak giler dish....kali ni dish lain sikit dari semalam......mm rasanyer ada lebih 10 dish kot......di tambah lagi ngan dessert yang mcm2....last2 x abih sebab byk sangat makan...hahahahaha dasar......




  • pas makan n solat..kitaorng bkejar ke shanghai urban planning ....disebabkan kat SCIP tadi lama..jadinya sampai kat sini dlm 5 minit lagi nak tutup dah hall ni.........ooo sapa2 yang  amik town planning mesti pi sini...sebab kat sini ada model bandar shanghai yang teramat2 lah beso..siap ada bilik interaktif lagi........hall ni extended masa operasi sebabkan kitaorng ni ha....guider pun ensem..hahahha oiittt tu cik joann nyerrr....hahahaha.....








  • next.. kalo ikutkan tentatif pas ni nak pi sekolah gambo shanghai...tapi sebab waktu operasi dah tamat.......escapelah tempat ni..jadinyer terus pi Tianzifang.....shopping la apa lagiii...hihihiiihi....kat sini kalo nak shopping memang kena gaduh dan bertekak aaaaaa..kalo kena halau kedai anggap aje tu as terapi aje...hahahhahaha...memang kena bargin sampai 80%....gilerrrr.....cth harga barang 100,000 yuan....ko kena mintak 10,000 yuan terus....kalo dia kata no joking...no joking...ko naikan aaa 5,000 yuan......hahahahha ....mesti dapat nyerrrrr.....tulah yang aku buat..heheheh...pandai cakap cina memang advantage ......so belajolah sikit2 ckp cina sebelum pi.b..hihi.....kat sini aku dapat pen drive 265g dgn harga rm25...murahkan..tu pun orang belanja sebab aku tawarkan brg utk dia...tq en bakar..hihihiii...aku tak bayak borong kat sini.......nak cepat2 aje naik bas sebab cuaca alahaiiiii x tahan aaaaaa..sejukkkkkkkkk sangattt2...ditambah2.ngan sakit mata  lagi ....
  • next..kitaorng makan malam..ala tak malam sangat aaaa..lagipun masih kenyangkan sebab makan lambat tghari tu....oh ya akhirnya aku tiup kek jugak di hari jadi aku...actually berkongsi tarikh ngan pengarah UPEN...jadinya tiup kek sama2 aaaaaaaa...hihihi......makanan pun banyak yg dibawak balik sebab byk lebih...makan sambung kat hotel la jawabnyaaaaa......
Sambung part 3 lak......


No comments: