Nuffnang Ads

Thursday, September 27, 2012

Pindah Rumah...dlm proses

Assalamualaikum......

Sempat ker nak pindah rumah ni...jadual sangat2 lah pack..ya allah permudahkan uusanku ini ya allah...aminnn

Tuesday, September 18, 2012

Rumah Rakit Bintan ,Tjg Serindit, Belungkor II

As salam...ok ni ada beberapa photo di Sekitar Kampung Tanjung Serindit berhampiran dengan Jeti utk Ke Rumah Rakit Bintan...See tenang kan air Sungai Johor tu waktu pagi2...ni dalam kul 7.45pagi.....





ok..next ...sedang menikmati pemandangan yg sangat2 cantik sewaktu atas boat ni..jgn tanya gambar mak jah mana...sebab mak jah tunduk aje......tak mo angkat kepala.....kitaorng bising pun dia suh diamm..jgn goyang...hehehehe...tapi bila nak balik atas boat...alhamdulillahhh...mak jah dah berani..berbaloi2....tapi memang sepatutnya perlu rasa takut tu sebab tak der life jacket lol....













excited tak danish dapat ikan..masing2 nak posing walaupun ikan beso tapak tangan aku jer...hahahahha....







Rumah Rakit Bintan, Tanjung Serindit, Belungkor

As salam...

sapa minat mancing? angkat tangan please..!! hehehehehe..baru2 ni kitaorng including my mom pi mancing kat area Kg Tjg Serindit...kat mana tu? Kalo refer map nak pi ke sini kena lalu jalan J89, n kena lalu Ladang Sungai Papan nyer checkpoint....terus...dalam 7 km...sampailah dan jumpa jeti Kg Tjg Serindit ni......Rakit Bintan ni terletak di Sungai Johor..dari sini leh lah nampak Jambatan SDE tu....tapi sayup2 lah ...kat bawah ni ada map yang menunjukkan lokasi Rakit Bintan..anggaran perjalanan menaiki bot dari jeti ke rumah rakit dalam 5-8 minit..

klik imej untuk ++ view
kita orang bertolak dari rumah mak (tunggal) dalam kul 7.30 pagi...sempat aa singgha pasar tani sening pagi tu beli sarapan...nasi ambeng+nasi lemak....hehehehe tau dah both muzzammils memang lapo memanjang.... maggie jugak tak dilupakan sebat penyelamat tu masa lapoo.....rumah rakit tu ada menyediakan dapur gas + tong gas jugak...tapi biasalah kalo pompuan yg jaga rumah rakit  tu sure comel jer dapur tu... almost yg guna faciliti kat situ kaum adam kan..jadinyer sendiri paham la...cerek pun itam gunteng...hehehhe agak2 sapa2 yg mementing keselesaaan bawaklah segala barang dapur periuk ker...cerek +pinggan + cawan..situ ada jugak disediakan tapi.....aku mcm x tergamak nak guna...hehehehe yg penting bekalan air bersih dibekalkan 1 tong beso........hubby aku cakap..mmm ni nak berkelah ker nak mancing? kalo dibawak semua periuk belanga...hahahahahaha....last2 maggie cup lah penyelamat....

rumah rakit ni jugak ada sediakan toilet +bilik +tilam aaa....bawak cadarlah kalo nak selesa...hehehe...kat sini lebih kurang port utk kaki2 pancing rehatkan badan jer...kalo nak selesa cari hotel yek...so tak yah nak demand kalo nak stay sini....hahahhahaha...(aku aaa tuuu)....yg penting bekalan elektrik ada ya..leh tgk tv...ni semua disediakan..nak chager phone pun leh...line 3G memang terbaikkkkk....ni  pics dalam facebook rakit bintan ...rumah rakit yg kitaorg stay yang nilah..rumah rakit bintan tebal pipi....






ni comel lagi pinggan mangkok dan jug dia..masa aku mai...hehehehe dah tuko colour..warna cerek tetap sama...heheh


oklah cukup2lah review rumah rakit tu.....ni nak cerita pasal hasil tangkapan lak....sebelum kitaorng dtg rumah rakit ni, ada group lain yg dah semalaman kat sini..hasil tangkapan tak yah cerita aaaaa lumayannnn...ikan mayong beso tu..kitang...sembilang pusat perhh memang terbaik...depa cakap kalo malam memang mudah dpt ikan...kalo siang ikan zzzzzz rasanyer..hahahha....kitaorng ni tak der lah ya ya sangat nak pancing ikan..leh nak bagi pengalaman pada both muzzammils aje....alhamdulillah...danish dapat ikan ari tu..wahhh bukan main hebat bercerita tu..hahahhahaha.....ikan apa jgn tanya aku lah...beso tapak tangan lah jugak...tu pun dah hebat bagi dia....ikan lain ada jugak yg mengena joran aku...ikan buntal 2 eko...joran ayah...ada jugak dapat .... udang...udang yg dijadikan umpan..hahahahahaha.... tak per yah cuba lagi...hehehehe

 ni bukan pics kitaorang..tapi ni pics dalam facebook rakit bintan





hehehhehe....hebatkan diorang...so sapa2 yang nak stay or nak merasa duduk kat rumah rakit ni..leh contact no 0137102188 ( tuan rakit leh ler kasi diskaun pas ni kat aku yek)....ooo bayaran rm20/day ....mcm kitaorng ari tu....3 dewasa 2 kanak2..rm70....overnight ker tak overnight bayaran tetap rm20....ooo umpan hidup jugak disediakan..tapi kena beli lah...nak rm10 ker rm20 ker...mcm2 saiz ada....bagi yg nak bawak anak2 mcm aku tu...selamat..cuma yelah perlu pengawasan....mcm aku bawak mak jah al maklum ipan tu pantang lepa...mak jah pun naik risau..hehehehhehe...apapun pesanan penaja jgn lupa pakai sunblock bagi yang sayangkan kulit tu yek...hehehehe kang muka hangus jgn salahkan aku lak...

- ni aku dah update Rakit Bintan 2015...sila klik SINI
-pics kitaorang next entri......dan klik sini untuk review jalan-jalan bandung Oktober 2012

Wednesday, September 12, 2012

Sweet Like Coklat


Jalan-jalan Ke LEGOLAND, JB

As salam...

Wah entri mcm best aje....hehehhe hari sabtu lepas berkesempatan pergi ke LEGOLAND...ala bukan masuk dalam pun saya nak amik spirit awal..al maklum both Muzzammils tu teruja bebeno....walaupun tak dpat masuk sampaike pintu gerbang pun dahcukup bagi diorang...

Ramai jugak pengunjung masa tu...almost singaporean..actually LEGOLAND ni belum complete lagi pembinaannya...still nampak kerja2 construction....apapun 15 sept ni pembukaan LEGOLAND ni kan..dah bayang ramainyer orang yek...ingat nak sambar anuual pass  tapi memikirkan bujang ku itu belum cukup semangatnyer nak naik all permainan kat situ..aku kuburkan dulu lah hasrat di hati nak beli pass tu....







Ini Bukan Maskot LEGOLAND ya...






Saturday, September 8, 2012

Hari Sukan Tadika Indah Ria 2012

Assalamualaikum....

upload gambo dulu lah ya...cerita pas ni....apapun overall HAPENINGGGGGG!!!!!!