Nuffnang Ads

Wednesday, August 29, 2012

Warna Warni di Aidilfitri 2012 Bhgn 1








 


Raya Aidilfitri 2012

Assaalam....

wahhhhhhh boleh dikatakan meriahnyer sambutan raya kali ini.....almaklum...anak2 pun dah besar2...jadinyer raya tambah seronok sangat2.......hehehehehehe.....dari terengganu ke kota tinggi - Palong Timur - Muar - Rengit - Bukit Naning - Kota Tinggi - JB........tu dia route raya aku...heheheheheheh patah pinggang hubby drive...hehehehe....

oklah tema kali ni kitaorng pilih warna pinkkkkk.....wah colour gegirl lagi...hehehhehe....sib baik hubby n both muzzammils nak aje pakai baju warna pink...nak tunjuk gambo satu keluarga lum save pun dalam lappy...so kita tgk gambo hset ajelah ya....

raya kali ni yg meriahnyer both muzzammils....asyik main ngan 'sekufu' aje ...kelako lak bila danish nak panggil sepupu jadi sekufu...event nak tido pun dgn sekufu dia...makan pun sama ..kalo x der ibu ngan ayah pun tak per...masa nak balik ke JB..haaa tu dia danish nangis berlagu2...x mo balik JB..hehehehee..ha lagi satu kalo balik tganu mesti nak lalu stadium runtuh tu..apalah yg danish suka sangat ngan stadium tu..lebih 20 x lalu tak jemu2.....






Wednesday, August 15, 2012

Fridge Magnet : Bandung + Korea ....sapa nak?

As salam...

Semalam kemas2 store kat bilik....semak mataku memandang ni..almaklum sebelum ni pantang ada barang aje..humban masuk store...so ujung minggu ari tu memang tekad nak kemas rumah lah....susun sana bukak sana bukak kota sini..eh jumpa fridge magnet yg aku beli kat bandung aaaa dulu....even yg kat korea tu pun ada lagi beberapa ketulll...serius..sapa nak? tapi ada syarat aaaaaa...hahahhahahaha......ni tak payah bayar punya maaaaaa.....

yea yea dah dapat shawls dari SEPET

As salam.....

hari ni hati berbunga2....dah dapat dah beg yg dipos tu...dan yg penting shawls yg dapat adiah saguhati tu pun dah diterima jugak...thanks again SEPET sebab anjuran kan contest tuuu....terima kasih daun keladi...eh..ada rezeki lebih buatlah contes lagi...hahahhahaha......

Monday, August 13, 2012

Persiapan Raya 2012

As salam

bila masuk mana2 shopping complex mesti berkumandang lagu2 raya.....si abang mesti terkumat kamit ikut sama menyanyi.."....asyik bersembang..duit raya lupa nak diberi"....bla bla...hehehe serius sungguh comel bila bujang aku menyanyi...muncung aje ke depan...kekadang sebut apa tah..janji bunyi sudahlah....si adik x yah cerita pantang abg menyanyi dia pun goyang punggung!!!..."test..test..test...test"..mmm penangan bawak dia pi karaoke family...test aje memanjanggggg...hahahhahaha...eh ada da intro mcm ni..suka hati mak la derrr...blog mak...hahhaha x kuasa aku.....

alhamdulillah semalam rasanyer dah lengkap kot barang2 utk both muzzammils n hubby...songkok ngan sampin pun dah siap beli....kepala danish memang besolah..pakai songkok saiz 22..ayahnyer 23...umur tak sampai 6 tahun kepala dah sebegitu beso...hahahahahha..tak per kepala beso budak cerdik..leh simpan banyak memori...almaklum space beso...hahhaha ingat kepala anak aku storage 1terrabyte......hehehehe.... walaupun tak banyak yg kami beli, at least bergantilah jugak baju2 diorang...almaklum ekonomi x nak ada....boss kat opis pun senyap aje.....tak perlah Allah suh kita bersederhana aje..suh beringat....

raya kali ini kalo ikutkan memang turn aku beraya di Johor..tapi disebabkan rasa bertimbangrasa yang menebal ni..aku bgtau kat hubby tak pelah rayalah kat tgannu...kita sambut raya kat sana...mmm bila dah nak dekat2 raya ni rasa mcm nak raya kat johor lak...huhuhuhu sabo jerlah...bersabarlah wahai hati....for sure air mata mesti gugur laju nanti bila call mak masa pagi raya nanti..apapun balik ni memang nak bawak anak2 melawat kubur ayah aku dulu....tulah ingat nak mengecat kubur ayah...kalau aku cuti awal sempatlah kot.....mm terbaca hukum tabur bunga atas kubur adalah harus dengan niat semoga mendapat tasbih bunga yg ditabur....kalo niat lain atau bunga yg kita tabur tu mahal2 dah lain hukumnya...lagipun membazir...oklah ari tu mak call kata nak ngunjung ari jumaat nanti...sempatlah kitaorang balik nanti tlg anto makakanan kat rumah2 jiran..yea yea dpt makan ketupat..hehehehehe.....cakap2 bab makan ni nanti balik tganu nak masak apa ya?......tahun lepas dah masak ketupat....yelah orang sana pun tak tau sangat makan ketupat kan...tgklh menu yg terlintas NASI AYAM...anak2 pun leh makan jugak.....

semalam teacher bgtau danish dah start cuti ari jumaat nanti...sepanjang mingu ni dia ada exam...semalam sungguh2 cakap saya nak belajar ngan ayahlah..kalau saya belajar ngan ibu saya manja jerrr...huhuhuhu...good luck my son..doa ibu sentiasa bersama abang...eh eh..ni kan topic pasal persiapan raya.............hehehhe...

Sunday, August 12, 2012

Contest Sepet88

As salam...

alhamdulillah percubaan pertama menjadi..walaupun x menang hadiah utama , jadilah menang hadiah saguhati....thanks sepet coz buat contest tuuu...contest blog aku masuk contest FB pun aku join..sampaikan ada orang nak beli beg ngan aku..hahahhahaha..ni listing pemenang contest sepet 2012 .....waaaa cik jemah mcm menang motor aje...hahahhhahahahaaha......kita tunggu shawl sampai yek.....babaii

Thursday, August 9, 2012

Pagi-pagi depan Laptop aku dah Nangis...

As salam...waaaaaaa sedih..serius sedih sangat2..terus-terusan aku teringatkan arwah ayah....rindu nak salam ayah..rindu nak peluk dan cium2 wajah ayah.....Semoga ayah ditempatkan di kalangan orang yang beriman..Amin..Alfatihah....

Wednesday, August 8, 2012

Jalan-jalan Singapore City

As salam ..actually ni post yang terperam...hehehehe dah lama buat terlupa nak publish...sabo jer kan.....aku ni nama jer duduk JB tapi ni lah pertama kali aku pi singapore..mmm lebih sedap di panggi singapura....dulu2 masa aku kecik...kawasan rumah aku dapat siaran TV dan Radio singapura ni.....kat situ lah aku kena cerita Aksi Mat Yoyo...radio ria dan banyak lagilah....yg paling best dulu2 masa pokok kelapa sawit belum tinggikan...setiap kali malam national day singapore aku sefamily berlonggok kat depan rumah sebab nak tgk bunga api...walaupun sayup tapi nampaklah jugak percikannyer...mmm bila dah tinggi pokok kelapa sawit tu tak nampak apa dah kecuali dapat belon yang depa lepaskan masa national day aje..adalah yg sangkut2 kat pokok....oklah..melalut lak

kali ni aku pi singapore bukan jalan2 cari makan..tapi ada trip ngan orang pejabat projek zon timur..kebetulan kitaorang buat projek RTD Tanah Merah..so singapore ni lebih kurang benchmarking kitaorng ajelah......sambil2 menyelam kita minum air......nak cerita panjang tak best..kita layan gambo aje yek..jgn lah ngarap gambo sekitar USS...pi pun tak..lalu aje....hehhehe..tu next triplah...