Nuffnang Ads

Thursday, July 26, 2012

Bulan Ramadhan 2012

As salam...


Selamat berpuasa semua...rasanyer lum terlewat nak ucapkannya ...sedar tak sedar dah 7 hari kita berpuasakan...pantasnyer masa berlalu....dan sepanjang 7 hari ni utk juadah berbuka aku banyak aku masak sendiri dari beli....hehehe boleh lah jimat sikit...almaklum ekonomi kami tak berapa nak elok...selagi boleh berjimat aku berjimat dengan cermat...hehehehhe...

Ramadhan kali ni dah target nak ajar Danish berpuasa...almaklum dah 5 tahun kan..tak dapat penuh dapt setengah pun jadi..tak dapat setengah 3 jam pun oklah...so far paling lama danish  leh tahan 2 jam...oklah tuu...tu pun bila masuk waktu berbuka mcm dia posa penuh sehari....hehehehehe....irfan lak hai..kehulu kehilir bawak tin biskut....saja nak mengecurkan abang dia..haahha.....seronok layan gelagat diorang..tapiiiii kalo ipan dah start buat perangai....wallahhhhhh mencabar keimanan betullah.....

oklah apapun selamat berpuasa sekali lagi..moga keberkatan Ramadhan kali ini dimanfaatkan dengan sebaik-baiknya...mmm macamana kalo ramadhan kali ini adalah ramadahan yang terakhir buat kita? allahuakhbar!!!

Tuesday, July 17, 2012

Foto : Jakarta Bandung Part 2

Pagi2 dah bangun nak serbu Pasar Gasibu
Sekitar Pasar Gazibu
Ada masa sampai tak boleh jalan, jemm..jalan kai pun leh jem..kalo nak pi sini ta yah lah bawak budak kecik..susah bebeno nak jalan .kat sini semuanyer di jual murah2....
hehehehhe rajin2 org kat sana....haaa manual gitu..kayuh pakai kaki aje..kalo kat tpt kita masukkan token aje
Lepak kat FO Anak Kecil Main Api..hehehe....
Ipan wit Bapak
ni pun cantik...sekitar RM55..sulam timbul..
Yang baris atas tu semuanyer rm50 keatas..beli banyak bisa dikurang harganya ibu..
Aku bayangkan pasar baru tu mcm paso tapi selesa nak shopping kat sini
Canikkan Kasut tu..tapi sayang aku x beli pulak..huhuhuh

Jakarta Bandung 2012 - Part 2

waa lamanyer nak sambung part 2 kan....kalo kucing bunting dah lama  beranak dah..hehehehehe.... oklah sambung balik... hari ke2 bangun pagi2 untuk ke Pasar Gazibu....dah wat research dulu pasal pasar ni....pasar ni start kul 5 pg sampai 12 tghari..bayangkan ajelah hampir separuh pedagang mai kat sini utk berdagang...oh lokasi pasar ni adalah berhampiran dengan Plaza Gedung Sate...kitaorang parking kat FO Anak Kecil Main api..hehe saja jer......startlah menapak kitaorng.....hehehe teringin jugak nak keliling naik keta kuda...tapi bila terpandang guni wat takung najis tu alahai......cancle....ooo pasar ni tersangatlah luasnyerrrr........suku pun kitorng tak abis pusing ..ni sebab bawak budak2 kecik aaa..kalo aku berdua ngan hubby mesti langkah dah panjang....barang2 kat sini memang murah2....boleh tawar lagi sampai penat..mcm2 barang ada..telekung, baju, peralatan rumah sampaikan anak ayam pun ada...yg terkilan tak beli set khemah ....kat sini mau harganya rm400++...kat paso ni rm120 pun aku tak beli..hai ngok tullah aku ni.......senang cerita sini memang murah....sesangat..tapinyer paso ni just ada hari ahad aje......so pandai2lah setting masa kalo nak pi sini.....oo lupa nak bgtau..my mom borong dvd n mp3 bacaaan alquran, zikir n mcm2lah...

ihsan goggle: haaa..ni baru sikit jer pasonyer..sapa yg leh abis pusing tabik springggg
ihsan goggle : mcm2 ada...anak patung , bapak patung, mak patung pun ada...
kan dah cakap....warna warni kan anak ayam ni...comel2.....mcm nak picit2 aje :  minahngokngek nyer gambo

Next kitaorang pi paso baru pulak........................waaa sini x yah cerita lah...memang banyak pilihan..tempat nak shopping pun selesa..tu pun kalo tak ramai orang yek...kebetulan aku pi orang lum ramai.....sempatlah beli kasut adidas utk danish...kat sini aje anak2 dah paw mainan..walahhhhh janji korang happy....kalo nak tukar duit kat lantai 3 ada money changer...apapun hati2lah nak bershopping...jaga barang masing2 ya....ramai yg memerhati..ooo kat sini aku beli kain cotton 6m ngan harga rm25...hahahahhaha cantik lah tu..dah selamat wat baju..apa yg penting skill tawar menawar ya...aku tak dapat pusing habis paso baru ni...anak2 meragam...penatlah apa lah...huhuu..my mom n my sis aje yg pusing sampai tak larat..hehhehe kesudahannya malam tu panggil tukang urut mai homestay kitroang....

Sambung prt 3 yek..gambo ku uplod jap lagi

Menjelang Ramadhan

As salam

Tinggal beberapa hari lagi aje nak masuk bulan ramadhan....bermacam perasaan ada ni..suka sebab leh jalankan ibadat puasa..suka sebab kena masak n bangun sahur...suka sebab nak tgk gelagat danish..yg tak suka sebab rasanyer raya kali ni tak meriah..entahlah...tak tau  nak cakap mcmana...apapun memang kali ni dan selamanyer kena berjimat cermat...baju pun rasanyer dah x beli yg baru lagi...al maklum sekarang ni memang kena jaga duit keluar masuk as long as hubby tak der pendapatan tetap....apapun semoga Allah membuka pintu rezeki kami dengan seluas2 nyer dan tentunya dengan usaha yg berlipat ganda...

oklah tak mo sedih2...kena bagi semangat kat hubby ni....