Nuffnang Ads

Thursday, June 21, 2012

Gambar Skool Danish

Danish & Teacher Aini..Tinggi jugak anak ibu benornya...

Wednesday, June 20, 2012

Sambutan Birthday ipan kali ke 3

As salam..


ha tu dia sambutan kali ke tiga tuuu...hehehehhe 1st time masa sambut ngan cik amer...2nd time masa sambut ngan nenek...3rd haaa ni baru actual date birthday irfan muzzammil.....wahh tiga kali hembus lilin......sebenarnya bukan apa.. ibu suka sangat2 bila boths muzzammil gembira...tak per luak duit pun janji senyuman yg manis milik kitaaa...  hehehe... semalam dah wat goodies untuk kawan2 ipan kat taska..40 beg semuanya..ada mashmallow, biskut, candy dll.... ha comel tak beg goodies ipan....baby aku ni memang suka  boboiboy.........dengar lagu jer dia pun angkat kaki goyang punggung..menari lerrrr...hehehehe


oklah ibu doakan ipan yang terbaekkkk dalam segala hal...jadi anak yg soleh..yang bersopan santun mcm abang..pandai mcm abang...jgn notty2 mcm abang ....ibu sayang boths muzzammil ni......last enjoy d'pics yang kita snap malam tadi + yang ari tu punyerrrr








Tahniah Danish - 3rd Best performance In Class Tadika Indah Ria

As salam...

Alhamdulillah..rentetan dari amik keputusan peperiksaan Danish ari tu...ada berita gembira lagi buat danish...balik dari sekolah tgk danish bawak balik piala...dpt Best Performance kelas R3...alhamdulillah..syukur pada allah sebab bagi pinjam kepandaian pada Danish....ibu bangga sangat2...

Syukur pada Allah ...walaupun  rasanya dah terlambat sangat masukkan danish kat sekolah tadika ni alhamdulillah danish cepat belajar apa yg cikgu dia ajar. yelah budak2 lain 4 tahun dah masuk tadika, danish umur 5 tahun baru masuk tadika.....nak tulis ABC ngan 123 pun teragak2...kalo suh bunyikan memang cepat....apapun i'm proud of u danish...nanti final exam wat yang lagi terbaeekkkkkk!!

Danish : Ibu suka saya dapat piala ini? (ayat danish memang skema)  
Ibu  : Ibu suka sangat2..tgk tudung ibu basah ni ngan air mata (padahal peluh je pun)
Danish:  ibu suka sangat ya...ok terima kasih ibu sebab suka saya dapat piala..lepas ini saya akan belajar pandai.....(walah my bujang danish)




Monday, June 18, 2012

1st Time Pi Hari Terbuka Danish- Tadika Indah Ria

As salam...

Hari Ahad..mean semalam aaa..sekolah danish wat hari terbuka..excited..aku yg lah paling excited..dah lah malam semalamnyer aku tido lambat...nyiapkan report yang dateline monday ni..huhuhu...bagun tido pun hubby yang kejut ..melampau tul aku ni....memang ..kalo ikutkan hati ni x nak bukak mata sebab penat sangat2..tapi bila dgr suara hero2 aku ni cepat2 aje nak bangun tido...tadaaaa..wahh masing2 dah ensem..rupa2 nyer waktu aku dibuai mimpi yang indah2..hubby dah siapkan anak2...aku just bangun n siapkan diri sendiri jerr..tu pun malasssss..rasa nak suh hubby siapkan aku jugak...opssssss!!!!!...

Dalam kul 8.20 pagi dah sampai sek.danish...sib baik orang tak ramai lagi...jenuh mak nak nunggu....hihihi..both muzzammil behave sangat2...hehehe kalo tak harus ku ketil...cong ceng cong ceng dok dengar teacher2 kat situ communicate ngan parents..al maklum sek cina...."anak awak lambat...tapi bukan malasss"...."lambat mau tangkap apa teacher ajar"....ha tulah yg aku dengar dari mulut teacher2 kat situ...hahahahah aku tengok danish dah kerut2 dahii .."ayo..abang.."..hahah dia dah kecut ...padahal aku yg kecut..mcm ni lah perasaan ayah aku dulu yek waktu amik report card kat sek dulu........."ai cikgu...pakai gincu pulak ya report kad ni"..hahahahhaha lawak ayah aku..balik siap lah aku...hahahahah...

Next! Danish...dap dup2...ceh danish salam tangan teacher siap cium lagi..heheh alhamdulillah...memang ajar dia suh hormat yg lebih tua..lagi2 teacher dia..

aku : Mcmana wan danish teacher kat sekolah?
T    : Bagus..danish sangat bagus kat sekolah...tak der masalah..cepat tangkap apa yg saya     
        ajar. Result periksa pun ok..
aku : Bagus anak ibu..hehehehehe..takut dia mcmana yek...al maklum bujang saya ni  
        pemalu
T    : Sekarang ni dah tak takut..kalo dulu siap mengiggil badan bila saya aja..ada satu hari 
        tu sampai menggeletar badan ngan basah tapak tangan di buatnyer...hehehehhehehe

alhamdulillah dengar ulasan teacher pasal danish kat sekolah lega dibuatnyer...alhamdulillah sekali lagi...baru 4 bulan sekolah alhamdulillah dah leh baca suku kata..buku ladybird..menulis, mengira..alhamdulillah...oh danish dapat 3rd best performance...alhamdulillah sekali lagi ya allah.....tahniah ibu ucapkan...dah bulan Oktober ni ada periksa sekali lagiiiiiiii...do your best abang...mmm sedang berfikir2 nak sekolahkan adiknyer di tempat yg sama..bio both muzzammil sekolah satu tempat ...senang nak urus..



Wednesday, June 6, 2012

Junior Harimau Malay

As salam....

Actually gambar ni dah lama di shoot oleh jari jemari demok...pakai hset jer pun..almaklum sejak kamera ku retak seribu terus tak mo pandang...hahahha bikin hati panas aje bila memandangnya...hset pun hset la...budak berdua ni kalo suruh posing alahaiiii amatlah payah..memang tak leh dok diam.. kebetulan dua2 udah hensem pakai baju bola.ala2 junior harimau malaya gitu.......ensem kan...tu semua dapat dari aku...hahahhahha en suami jgn marah ya....jantina aje yg ikut..hahahahhaha









Tuesday, June 5, 2012

Masihkah ko Ingat


















....IT'S ME.....

Apa yang menarik dan tidak menarik insan yang bernama HARYANI JAMIL ni.....

  1. masa kecik2 kan...orang suka panggil aku "yani mok"...suke2..sememangnya aku demok pun..hahahahha masa kecik idolah demok pun.....tapi bila mak ayah dah kasi makan yang cukup berzat dan berkhasiat..jawabnya....tadaaaaaa...ni lah saya...hahahhaha.
  2. Panggilan nama kat family 'Ngah' sebab aku anak no 2....tapi kekadang yani @nin@..tapi bila masuk uitm jadi  'dckey'..hahhahahahaha...x kelako pun..ni semua gara2 pn amelia my lecture lerr..tak mo nama yang koman2 masa sesi perkenalkan diri.....hahahahha aku bantai dckey sebab nama kucing aku...hahhahaha nyampah bila org tanya napa dckey..eh ejaan yang betul d'ckey....heheh siap ada sabdu lagi..tapi kekadang diorang tulis nama aku diki@dicky..nyampah..nyampah..tak komersial derrr...
  3. adik beradik aku semua pompuan....3 aje pun...seronok tak yah berebut2 pasal makanan.mm that way aku demok (salah kan keadaan konon)...
  4. Aku anak kesayangan ayah.....ngan mak tak rapat pun..aku ngan ayah sangat2 kamcing......tapi bila ayah tak der..baru aku rapat ngan mak...heehe baru ku tahun mak makan ati jugak sebab ayah selalu menangkan aku....waaaa misss my dad....alfatihah....
  5. aku suka nyanyi...pernah jugak masuk pertandingan nyanyi@karoke ni..tak der banyak kali..n yang best siap jadi juara lagi..hahahha masa sembawang wat family days kot...kat batu layar...hahhaha..lagu 'aku sebutir pasir...ala fauziah latifffff la sangattt....
  6. aku ni memang tak ingat kisah masa aku kecik2 dulu..memory tu mcm dah kena erase...ingat aa sikit2 tapi banyak yang tak ingat dari ingat...
  7. dulu sekolah tadika kat tadika felda tunggal...pastu sek keb kledang ..pastu sek menengah adela..pastu Uitm..pastu UTM..pastu tak der dahhh....
  8. Masa kat sekolah mennegah dulu....aku kejap baik kejap jahat sikit..kejap jahat banyak...hahahhahaha..masa ting 2..aku malas der...dok kelas pun tengah2..main aje banyak..pernah hari terbuka kat sekolah ayah aku mai..dia tgk result aku..n than cakap..."wahhh report kad nyer banyak pakai lipstik"...hahahhahahahah....i hate maths...nyampah2..menci2...napa tah tak suka angka2...sampaikan aku adjust markah dalam report card beb...ok tuuu jahatkan aku......masuk ting 4 ngan 5 aku suka maths sebab cikgunyer tersangatlah best.....sapa yek nama cikgu tu...aku lupa opsss..cikgu latifah..last time jumpa dia masa aku study kat UTM skudai..jumpa masa main bowling..hehehehe
  9. Masa sekolah menengah aku pernah suka 1 budak...lelaki aaaa....selalu tgk dia walau dia tak tengok aku..hahahha tipuu dia jugak tgk aku...sampailah cikgu sains aku tau...cheh dia leh panggil budak tu masuk kelas aku..waaaaaaaaaaaaaa.....walaupun cikgu tu kamceng giler ngan aku..tak yah lah panggil dia masuk kelas aku...dia panggil sebab pesan suh jaga aku baik2..aik ada kaa mcm tu punya cikgu.......hhaahahahahha tapi tu aaaa dia pandai sangat..last2 dia masuk MRSM .....tinggal lah aku kat sekolah ni sampai ting 5.
  10. abis spm aku sambung study kat uitm perak.....hahahah 1st time duk jauh ngan family...sedih ooo...mmm masa ni aku free hair (ya allah banyak tul dosa aku.....) sampai aku part 2...ding dong tu pala aku masa tu...apapun dah janji ngan parents yg aku akan terus cemerlang terbilang dan gemilang...hahahhaha...tiap2 sem alhamdulillah...
  11. masa kat u..aku lah orang yg paling suka time exam n study weeks...tak der main2 maaaa..memang aku study tul2....tak caya tanya MMM.....hehehhe roomate aku masa kat uitm dulu...jgn tak caya sebab ada orng panggil aku GM (gila kuasa)...dasyat kan....tapi semua tu kenangan....cintan cintun malas nak cerita...
  12. aku wat degree kat UTM skudai...hahahahhahahaha kenangan yg ni banyak aku ingat...ramai kawan2 aku masa ni...ded..opezz..due..haiza..abg cute...jac.... ..abg cute ngan haiza banyak simpan cerita aku...hahahahhaha
  13. kalo dah tau jodoh aku ngan en suami aka opezz dari dulu..tak payah penat2 bercinta ngan orang lain...hahhahahahaha
  14. abis belajo terus kerja kat MRC....start from bottom until now dalam tak diam dah dekat 9 tahun kerja kat sini..hehhehe ..mcm dah sain darah lak...
  15. aku kwin masa umur 27....tak der tua mana..ok aaa tuu....
  16. buat masa sekarang ni aku ada 2 anak lelaki yang comel2 belaka mcm aku....hahahhahaha...comel sangat aaa..WAN DANISH MUZZAMMIL n WAN IRFAN MUZZAMMIL.....hehhehe muzzammil ni sebenarnya nama yang ayah aku suka..kot2 lah dapat anak lelaki nak bubuh nama ni..last2 non adoo..cucu pun jadilahh...
  17. eh aku ni cerita apa sebenarnya...ni dah mcm kisah hidup aku lak..aku kan nak cerita apa yang bestnyer jadi aku ni...hahahhahahahahahahahahaha...sambung
  18. aku ni orang nyer tak der sesusah mana...easy going aje....
  19. kelakar...yess
  20. peramah...yess (cuma lately mcm dah berat mulut sikit aaaa.....dah tua kot2..lagi2 gigi aku dah sompek sikit kat bhgian depan...tu yg malas nak cakap...hihihi leh terima ker alasan tu derrrr)
  21. aku paling pentingkan orang tua....termasuklah mak aku sendiri...lagi satu aku cepat mesra ngan orang tua.. suka sangat2...hihihi
  22. aku jugak keras kepala orangnyer..taklah keras sangat ..keras pertengahan...hahah sebab aku nak orang dengar cakap aku...terukkan..!!!....tapi kekadang aku flexible aaa.......kekadang aaa
  23. aku ni en suami cakap banyak jawapan.....pernah jugak cuba utk tidak menjawab...tapi uikk terrrrrrrjawab jugak...hahahhaha....dia dah paham aku..dah aku jugak dah paham..cepat2lah mintak ampun...huhuhuhh
  24. aku nak semuanyer perfect...kalo aku leh buat napa lak orang lain tak leh? huhu alasan.....mungkin aku dah di traine kat opis utk jadi mcm tu...untuk sentiasa berjaga2 dan perfect in everything...huhuhu sampaikan life aku pun mcm tu....teruk aaaa aku ni...yelah bukan semua orang leh jadi mcm aku...tapiii....haiiii
  25. last......i'm not good lessoner...hahahhaahhaha sebab aku suka bagi pandangan ngan cepat...sebab tu tak leh jadi kaunsler...hahahahhaahhahahaha...so pada sapa2 yag nak meluahkan rasa hati jgn pegi kat aku..tapi terus aje cakap...Mintak pandang ko...apa aku patut buat?...haaa tu aku memnag cepat...
waaaaahh..panjang nyer derrrrr...ni tak abih lagi ni...nanti aku sambung  lagi yek...hahahah dasarrrrrr....

Sunday, June 3, 2012

Uda dan Dara...



semut tu betul punya maa







Tanah Liat..

As salam..eh rajin lak update blog ni..disebabkan minggu lepas ramai yg rasa down n aku sendiri bz ngan kerja2 untuk penyediaan laporan cadangan RKK Pengerang...semalam layan anak2 main clay..thanks to cik enol yang belikan clay untuk danish n ipan......bila tgk clay ni teringat zaman2 masa aku sendiri sekolah tadika dulu......ala korang pun dulu pernah jugak kan main clay ni....paling cun buat mesti gulung2 panjang n wat ular melingkar..hahahahah tu dah kira hebat aaa masa time dulu2.....tapi budak la n siap wat 3d 4d lagi..hahaha tak caya 'delok' d pics ni yang disnap...

danish wit clays

......terlalu artistik........

mamat gigi kapak

uikk?

empat sekawan

paling depan en drakula????