Nuffnang Ads

Monday, January 16, 2012

HOMEworkk...


Salam......'HOMEWORK" that word is always come out from my mouth every evening.....hahahha and danish will make his face like pussy cat mintak kesian...hahhaha...no no no no!!!..bak kata irfan...apapun kalau kena caranya memang dia enjoy sesangat wat kerja skool tu...cuma aku lah kekadang kepenatan tpt kerja terbawak2 bila dia moody nak wat homework tu.......actually aku suka cara TADIKA INDAH RIA ngajar...aku tgk danish dah ada improved sikit walaupun tak sampai seminggu belajo...sebelum ni nak menulis..haram nak....ngapal ajelah A-Z..tulis 0...aku takut dia ketinggalan dalam kelas..al maklum dari kecik orang yg jaga..bila dah masuk 4 tahun baru aku anto taska...tu pun dia masih tak pandai nak berkawan...selalu kalo anto taska dia akan duduk tepi dinding sorang2...mula lah mengalir air mata........x pandai berkawan....bila dah start anto tadika aku tgk dia cam dah ok walaupun aku selalu menafikan...takut dia tak der kawan..takut dia kena buli...mcm2la....sampaikan kalo nak pi tadika pun rasanya mcm tak percaya aje..lelagilah masa 1st nangis aje....masuk
2nd day aku dah push ayah dia hantr..padahal kat tempat taska transit tu aku dah bayo utk transport pi tadika petangnya.....aku yakin yg dia for sure nangis tak berlagu utk 2nd tuu...mmmm rupa2 nyer aku yg silap..anak aku lagi kuat dari aku rupanya.....dari 2nd day sampai la ni dia love skool sesangat.........happy sesangat....tulah aku tak percaya akan kebolehan dia.....

Al maklum aku kan ibu..ker mak2 lain tak der perasaan mcm aku yek..paranoid ker? hahahhahah....bila tgk danish dah pandai tulis A,B,C,D,E aku bangga..hahahha biarlah orng kata aku over tapi itulah aku..sentiasa menghargai apa yg anak aku leh buat......masalah danish cuma dia terlalu banyak bercakap dari menulis..hahhaha buat masa ni C ngan D mcm ingat tak ingat..last2 aku tulis C..suh dia bayangkan apa? hahah dia cakap mcm pasu bunga...aku tak terimagine apa yg dia bayangkan C tu pasu bunga...and huruf D..dia cakap mcm poket doremon...hahahha...good..at least bila dia nak tulis abjad tu dia ingat...

semalam dia bawa 1 homework ( kat tadika ni tiap2 hari mesti ada 3 homework..wajib)....kena draw MY FAMILY..gambar ayah n ibu depa dah draw..(walau tak mcm muka aku ngan ayah dia..hahaha..lukisan tu cantik sgt..kui2)....so tinggal lukis danish n irfan.....hahahaha aku nak aje ajar orang lidi......tapi dia lagi kreatif....buat bulat2..bubuh mata, idung, telinga, rambut (rambut irfan dia buat terpacak..al maklum adik dia mohawk....)...n inilah hasilnyerrr...hahahahhahahaa..nice..tulis pun sendiri..kecuali huruf NG ngan IK aje kena guide sebab skool lum ajar sampai situ.....

ha..cantik tak cantik takk (baca gaya eric leong)...

Thursday, January 5, 2012

1st day tadika



Salam..

4/1/2012.....hari ni danish 1st day pi tadika.....memang excited....suka tgk baju seragam dia...siap ada riben lagi. sekali tgk mcm danisha..2 x tgk mcm nora danish...hahhahahah...tak caya?


ha..kan dah cakap..mcm nora danish punya peminat..hehehe...dah cakap dah wajah yg excited...danish amik kelas ptg so anto dia kul 11.45 pagi...kul 12 dah masuk...memula sampai danish org 1st....aku n hubby temankan kat luar kelas...duduk aje dia..mata tu dah pandang2 luar tingkap...sampailah bebudak yg lain datang..ooo teacher dia nama teacher aini......wo i nee la...sekali tu ada budak yg hyperaktif lah jugak..nama amarr...suh dok kelas..kelaurlah mainlah..sekali jer teacher nyer sudah jerit sama itu budak....tup2 danish yg dah bertakung air mata.....sekali jerrr...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nangis beb....cheh wat malu jer..menangis sebab dgr suara cikgunya yg leh tahan kuat..almaklum anak aku hati selembut sutera....dah menangis nak ayah lah...x kasi tutup pintulah....

aku ni sayu jugak benonya...tapi hubby cakap bio kan aje....tapi bila teacher dah start mengajar....dia pun dah ok...kat sana kelas jer nama malay..tapi teacher ngajar guna bi jugak...terkumat kamit anak aku nyebut...apapun tu pengalaman 1st dia.....keluar kelas aje...'bu...sekolah ni tak der tido2 yek?' hahahhaha dia ingat taska aa tuuu.......apapun esok danish dah start pi ngan ayah azim.....kalo kami yg anto sure nangis lagiii..hehehhehe


Danish & Tadika Indah Ria

Salam......

Wah dah masuk 2012 meaning budak2 pun dah mulakan persekolahan lah yek.. same too danish...tapi tak derlah sekolah ..cuma tittle tadika ajelah..apapun yg lebih excited tentulah aku...hehehhe..gembira, risau dan sedih pun ada...hahahahha...mula2 nak carikan tadika utk danish memang dalam delima lah...yelah sapa yg tak nak terbaik utk anak kan....mula2 target nak cari kat Taman Pulai Perdana sebab dlm proses beli rumah kat sana..tapinyer tak sure bila leh masuk rumah tu.last2 decide ngan hubby kita cari area tmn u aje.....1st tadika iman...lokasi belakang sek tmn u 4 ker 3 yek..dah lupa...ok jer...yuran rm813.20 uikkk..monthly dalam rm140...nak sekolahkan anak yg baru tadika ni pun almost rm1k yek....hehehehehe...memang dah nak rasa on aje..tapi hubby kata kita survey tempat lain dulu.....ok saya sebagai bini yg menghormati suami angguk aje....hehehehe isteri mihtali aaa ni.....wekkkk...sila muntah beramai2...

cari punya cari..last2 decide call owner taska deceria...yelah memandangkan danish transit kat situ n ipan pun stay kat situ mintaklah pandangan dia mana tadika yg ok..dalam erti kata lain jimat sikit kos pengangkutan..hahaahhahaha..tak der maknanya...dia suggest tadika indah ria..tul2 sebelah jln beso..senang cerita tadika cina aaa.....mula2 mcm x berkenan aje..napa tah...dah bual2 ngan teacher depa...so tadika nilah yg kami pilih.....so ada 3 kelas...Bm, BI, Cina...aku amiklah Bm..kang terkejut lak danish nanti......yuran dalam rm550..n mid term nanti plus lagi rm400...tu dia...buku ngeri jer aku tgk...insyallah danish leh watt.....

mmm so kalo ikutkan bulanan yg aku kena kuakan utk taska ngan tadika depa lebih kurang mcm ni...

danish = tadika rm135/month + transit taska rm130 + rm25 transport
irfan = taska rm230
total = rm520....aik dah mcm install keta lak jumlahnya.......

Sunday, January 1, 2012

Welcome 2012..

salam...

Huk..huk..permulaan tahun baru yg begitu menyakitkan..bukan hati yg sakit..tapi kesihatan yg tak berapa best....sakitt sangat2....jgn ditanya sakit apa ya.....nanti kalo dah ok...kita sambung balik coretan ni...ok salam 2012..