Nuffnang Ads

Tuesday, July 17, 2012

Jakarta Bandung 2012 - Part 2

waa lamanyer nak sambung part 2 kan....kalo kucing bunting dah lama  beranak dah..hehehehehe.... oklah sambung balik... hari ke2 bangun pagi2 untuk ke Pasar Gazibu....dah wat research dulu pasal pasar ni....pasar ni start kul 5 pg sampai 12 tghari..bayangkan ajelah hampir separuh pedagang mai kat sini utk berdagang...oh lokasi pasar ni adalah berhampiran dengan Plaza Gedung Sate...kitaorang parking kat FO Anak Kecil Main api..hehe saja jer......startlah menapak kitaorng.....hehehe teringin jugak nak keliling naik keta kuda...tapi bila terpandang guni wat takung najis tu alahai......cancle....ooo pasar ni tersangatlah luasnyerrrr........suku pun kitorng tak abis pusing ..ni sebab bawak budak2 kecik aaa..kalo aku berdua ngan hubby mesti langkah dah panjang....barang2 kat sini memang murah2....boleh tawar lagi sampai penat..mcm2 barang ada..telekung, baju, peralatan rumah sampaikan anak ayam pun ada...yg terkilan tak beli set khemah ....kat sini mau harganya rm400++...kat paso ni rm120 pun aku tak beli..hai ngok tullah aku ni.......senang cerita sini memang murah....sesangat..tapinyer paso ni just ada hari ahad aje......so pandai2lah setting masa kalo nak pi sini.....oo lupa nak bgtau..my mom borong dvd n mp3 bacaaan alquran, zikir n mcm2lah...

ihsan goggle: haaa..ni baru sikit jer pasonyer..sapa yg leh abis pusing tabik springggg
ihsan goggle : mcm2 ada...anak patung , bapak patung, mak patung pun ada...
kan dah cakap....warna warni kan anak ayam ni...comel2.....mcm nak picit2 aje :  minahngokngek nyer gambo

Next kitaorang pi paso baru pulak........................waaa sini x yah cerita lah...memang banyak pilihan..tempat nak shopping pun selesa..tu pun kalo tak ramai orang yek...kebetulan aku pi orang lum ramai.....sempatlah beli kasut adidas utk danish...kat sini aje anak2 dah paw mainan..walahhhhh janji korang happy....kalo nak tukar duit kat lantai 3 ada money changer...apapun hati2lah nak bershopping...jaga barang masing2 ya....ramai yg memerhati..ooo kat sini aku beli kain cotton 6m ngan harga rm25...hahahahhaha cantik lah tu..dah selamat wat baju..apa yg penting skill tawar menawar ya...aku tak dapat pusing habis paso baru ni...anak2 meragam...penatlah apa lah...huhuu..my mom n my sis aje yg pusing sampai tak larat..hehhehe kesudahannya malam tu panggil tukang urut mai homestay kitroang....

Sambung prt 3 yek..gambo ku uplod jap lagi

No comments: